Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Αύριο σέρνεται σε δίκη η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών

Διαμαρτυρία ενάντια στο «διαδηλωτοδικείο» σε βάρος της Αφροδίτης Ρέτζιου, στις 10.30 π.μ. στην Ευελπίδων

Σε δίκη παραπέμπεται αύριο Πέμπτη η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτη Ρέτζιου, με κατηγορίες που αφορούν την παραβίαση του αντιδραστικού νόμου Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, η συνδικαλίστρια κατηγορείται ότι σε συγκέντρωση υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020, με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της ζωής του λαού από την πανδημία, αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών «όταν της υπεβλήθη σύσταση να μην καταλάβουν οι διαδηλωτές το οδόστρωμα». 

Με τη συγκεκριμένη συνδικαλιστική δίωξη, η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

«Η καταστολή και η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσουν», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί την Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., στα δικαστήρια στην Ευελπίδων. 

«Η απόφαση της κυβέρνησης να στήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αυτούς που βρέθηκαν την περίοδο της πανδημίας στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού, και συνεχίζουν τον αγώνα για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης της δημόσιας περίθαλψης, έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση στήνει "διαδηλωτοδικεία" με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων», υπογραμμίζει.

Η ΕΙΝΑΠ έχει κηρύξει για την Πέμπτη στάση εργασίας (10 π.μ. έως 3 μ.μ.) και καλεί στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα δικαστήρια, ενάντια στην απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη. Ανάλογη απόφαση έχει πάρει και το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου.

Τη στήριξή του στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ έχει εκφράσει και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας το «διαδηλωτοδικείο» σε βάρος όσων οργάνωσαν και συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις για την προστασία της ζωής του λαού.

Την δίωξη κατά της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ). «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην συναδέλφισσα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να ακυρώσουμε στην πράξη όλους τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν τρομοκρατούμαστε όσες δίκες και αν στήσουν», τονίζει το ΕΚΠ. 

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός για τους γιατρούς, προκηρύσσει στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. έως τις 15.00 και συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου δικάζεται η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου.

Την δίωξη κατά της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, καταγγέλλει και ο Ενιαίος Σύλλογος ΨΝΑ Χαϊδάρι.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες