Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Εκκενώνονται οι περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι (φωτο & βίντεο)


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (19.06.24) στην Πυροσβεστική για την εκδήλωση φωτιάς στη Βάρης – Κορωπίου.

Η φωτιά στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου καίει σε χαμηλή βλάστηση, σε ξερά χόρτα, στην περιοχή όπου υπάρχουν σπίτια και εργοστάσια. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε πάρκινγκ σκαφών στο ύψος του Κορωπίου και στη συνέχεια επεκτάθηκε, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προκληθεί ζημιές σε δύο σπίτια.

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα 112.  «Δασική Πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Την ίδια ώρα, εκκενώνεται η περιοχή Λαμπρικά, ενώ μήνυμα του 112 εστάλη και για απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Κίτσι.


Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βάρης – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος η φωτιά μπήκε στα πρώτα σπίτια της περιοχής.

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο, 19 οχήματα,τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυρές ριπές ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν στα 8 μποφόρ.

Εκτροπές στην κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου διενεργούνται εκτροπές:

Στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και Ηρακλειδών, στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και Αγίας Μαρίνας και στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Κορωπί.

Αν είστε στην περιοχή στείλτε μας βίντεο ή φωτογραφίες στο info@newsit.gr

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες