Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Χρυσοχοΐδης: Μόνο χθες βράδυ είχαμε 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία - Τι είπε για τη βία των ανηλίκων (βίντεο)


Σε μια σκληρή αποκάλυψη προχώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας για την ενδοοικογενειακή βία, καθώς, όπως είπε, μέσα σε ένα βράδυ, το βράδυ της Δευτέρας (24.6.2024), έγιναν 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία, οι μισές στην Αττική…

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας λέγοντας πως τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, ενώ από αυτές προέκυψαν 350 συλλήψεις.

Ανέφερε ότι υπάρχουν 63 γραφεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα σχεδόν ένα ανά νομό. Επίσης ανά νομό υπάρχει ένα safe house τη διεύθυνση του οποίου γνωρίζει μόνο η αστυνομία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για παιδιά και για ηλικιωμένους να αποκτήσουν Panic button.

Αναφερόμενος στο θέμα των νησιών που το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός τους, δήλωσε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις, όπως στη Μύκονο όπου υπηρετούν μόνιμα 50 αστυνομικοί, ενισχύθηκαν με 120, ενώ θα προστεθούν και άλλοι.

Προανήγγειλε την πρόσληψη 300 ειδικών φρουρών και αναδιάταξη των δυνάμεων της αστυνομίας, ώστε να γίνει πιο λειτουργική.

Τι είπε για τη βία των ανηλίκων

Αναφέρθηκε και στη βία των ανηλίκων τόνισε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, έχουν μειωθεί κατά 20% τα περιστατικά, μετά από στοχευμένους ελέγχους, κατά κύριο λόγο γυναικών αστυνομικών και περιμετρικά αυτών δυνάμεις με πολιτικά. Έχουν γίνει συλλήψεις γονέων που έχουν την ευθύνη.

Όπως είπε «πάει καλά» το θέμα, αλλά χρειάζονται επιπλέον αντίμετρα, καθώς και για το bullying στα σχολεία. «Έχουμε μία καλή εξέλιξη, αλλά συνεχίζω να ανησυχώ πολύ», ανέφερε ο υπουργός. Απέδωσε τα φαινόμενα της βίας ανηλίκων σε παραστάσεις που έχουν από την καθημερινή τους ζωή, αναφέροντας και πάλι τις ευθύνες των γονέων. 

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες