Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Σε στενό κλοιό η Greek Mafia - Οι μισοί από τους οκτώ διαφεύγουν ακόμα τη σύλληψη

Υπάρχουν πληροφορίες ότι επιχειρείται ανασυγκρότηση των ομάδων

Μετά τη μεταγωγή τους στον ανακριτή Πειραιά, στη φυλακή οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για τις επιθέσεις, με διαφορά τριών ημερών τον Μάρτιο, σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα.

Αποφασισμένες να εντείνουν τις προσπάθειες για τη σύλληψη των τεσσάρων από τους οκτώ εμπλεκόμενους στην υπόθεση της «Greek Mafia» που διαφεύγουν τη σύλληψη, εμφανίζονται οι διωκτικές αρχές που χθες, έπειτα από εισαγγελική διάταξη, δημοσιοποίησαν τα στοιχεία και των οκτώ.

Οπως αναφέρει πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών, με τη δημοσιοποίηση δίνεται μήνυμα προς τους καταζητούμενους ότι οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει, ούτε έχει ατονήσει το ενδιαφέρον για την πλήρη εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων που εμπλέκονται.

Στις διωκτικές αρχές φθάνουν πληροφορίες ότι επιχειρείται ανασυγκρότηση των ομάδων και, όπως επισημαίνεται, καθώς πρόκειται για αδίστακτους κακοποιούς, είναι πολύ σημαντικό να λάβουν το μήνυμα ότι υπάρχει επαγρύπνηση και ότι δεν είναι εύκολο ούτε απλό να επιχειρήσουν ξανά να επιστρέψουν στη σκληρή εγκληματική δράση ή να ανοίξουν νέο κύκλο αίματος και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων οι διωκτικές αρχές προσδοκούν να συγκεντρώσουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τους καταζητούμενους, τις επαφές τους, για πιθανούς συνεργούς κ.ά.

Ειδικότερα, πρόκειται για τρεις ομογενείς από τη Γεωργία, δύο από το Ουζμπεκιστάν, έναν από τη Ρωσία, καθώς και για έναν υπήκοο Αλβανίας και έναν Ελληνα από τη Θεσσαλονίκη.

Η εγκληματική οργάνωση κατά την αστυνομία ευθύνεται για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στη Βοιωτία τον Απρίλιο του 2022, τις δολοφονίες του Βασίλη Ρουμπέτη και του Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας λίγες εβδομάδες αργότερα στην Πιερία κατά 47χρονου ομογενούς από το Ουζμπεκιστάν, καθώς και εμπρησμούς σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο και σε αποθήκη όπου καταστράφηκαν μηχανήματα παρασκευής καπνικών προϊόντων.

Ηταν 25 Απριλίου 2022 όταν δύο άτομα τραυμάτισαν θανάσιμα τον 53χρονο Σκαφτούρο στο εξοχικό του στα Σκούρτα. Σύμφωνα με κατάθεση 42χρονης, ο «θείος Τζο» συνήθιζε να παίρνει αυστηρά μέτρα προστασίας, όμως τότε είχαν αναρτηθεί βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν πού βρισκόταν για Πάσχα.

Στις 7 Ιουνίου 2023 δολοφονήθηκαν ο Βασίλης Ρουμπέτης και ο Διονύσης Μουζακίτης στον Κορυδαλλό καθώς έμπαιναν σε πάρκινγκ πολυκατοικίας.

Ενα μήνα αργότερα βρέθηκε στον Ασπρόπυργο κλεμμένο όχημα, στο οποίο εντοπίστηκαν αποτυπώματα δύο μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν κινητά τηλέφωνα, από την εξέταση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή δύο ακόμη μελών της οργάνωσης στην υπόθεση. Από τον έλεγχο των κινητών, φάνηκε ότι παρακολουθούσαν τον Βασίλη Ρουμπέτη πριν από τη δολοφονία του.

Οι μισοί από τους οκτώ διαφεύγουν ακόμα τη σύλληψη – Υπάρχουν πληροφορίες ότι επιχειρείται ανασυγκρότηση των ομάδων

Μετά τη δολοφονία του Μουζακίτη, η σύντροφός του κατέθεσε ότι ο 31χρονος εργαζόταν σε βενζινάδικο στο Περιστέρι και είχε θορυβηθεί μετά την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου. «Επειδή τρόμαξε πολύ με τον θάνατο του κυρ Γιάννη ήθελε να ξεκόψει τελείως, να μην έχει σχέση με τέτοια άτομα», φέρεται να είχε καταθέσει.

Ακολούθησε απόπειρα ανθρωποκτονίας που αποδίδεται στην εγκληματική οργάνωση κατά 47χρονου ομογενούς από το Ουζμπεκιστάν. Ο άνδρας φέρεται να ανήκε στην ίδια ομάδα με τους δράστες, αλλά μπήκε στο στόχαστρό τους έπειτα από πληροφορίες για πιθανή συνάντησή του με τον Ρουμπέτη. Η πυρπόληση του πρατηρίου βενζίνης και του παράνομου εργοστασίου τσιγάρων στον Ασπρόπυργο θεωρήθηκαν ως μήνυμα προς τους αντιπάλους τους.

Στη φυλακή

Τέλος, στη φυλακή οδηγούνται οι τέσσερις συλληφθέντες για τις επιθέσεις, με διαφορά τριών ημερών τον Μάρτιο, σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα. Η έκρηξη στην κάβα (11/3) περιγράφεται από αστυνομικούς ως πράξη αντιποίνων για την επίθεση στο πρατήριο καυσίμων.Για την έκρηξη στο βενζινάδικο (8/3), ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων φέρεται να έχει ομολογήσει. 

Για την επίθεση στην κάβα στην Καλλιθέα, ο ένας συλληφθείς φέρεται να τοποθέτησε και να ενεργοποίησε τη βόμβα, και ο δεύτερος να νοίκιασε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε και κατά πληροφορίες, πρόκειται για μπράβο «αρχηγού» ομάδας της «Greek Mafia».
Δείτε στη σελίδα της ΕΛ.ΑΣ. ποιοι είναι οι 8 που κατηγορούνται για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες