Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Ιος: Τραυματίες μαθητές σε πλοίο - Καταγγελίες για την κυλιόμενη σκάλα


Έξι μαθητές τραυματίστηκαν μέσα στο πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Σαντορίνη στην Ίο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το περιστατικό σημειώθηκε χθες (14/5) εντός του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» όταν τα έξι παιδιά έπεσαν από τις κυλιόμενες σκάλες κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφριά.

Μάλιστα μία 14χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Για το περιστατικό ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου σχολείου της Θήρας τη Λιμενική Αρχή της Ίου.

Οι μαθητές, μετά το πέρας της εκδρομής τους στην Ίο, επιβιβάστηκαν σε έτερο πλοίο με προορισμό την Θήρα.

Όπως καταγγέλλουν γονείς και καθηγητές η κυλιόμενη μπήκε σε λειτουργία χωρίς προειδοποίηση.

«Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο πανικόβλητη, ότι ενώ ήταν στις σκάλες του πλοίου, ξαφνικά ξεκίνησε η κύληση. Έπεσε κάτω ένα κορίτσι, του έπιασε τα μαλλιά, μου λέει η κόρη μου ότι είχε πάρα πολλά αίματα», είπε μητέρα μαθήτριας.

«Δεν υπήρχε κανένα μέλος του πληρώματος κοντά στην σκάλα για να καθοδηγήσει τα παιδιά, για να προσέχει εάν υπήρχε μπουτόν ασφαλείας το οποίο δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί. Προσπάθησαν οι καθηγητές να σταματήσουν αλλά δεν είναι γνώστες της κατάστασης. Ποιος ήταν υπεύθυνος; Πώς ενεργοποιήθηκε η σκάλα;» κατήγγειλε ο διευθυντής του γυμνασίου, Μανώλης Καραμολέγκος.

«Χτύπησε και είχε ένα θλαστικό στο τριχωτό της κεφαλής. Ήρθε, έγινε συρραφή του τραύματος και ήταν σε καλή κατάσταση» είπε γιατρός για την 14χρονη που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ πέντε μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά. .

Από την πλευρά της η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανέφερε πως δεν ενημερώθηκε για τον τραυματισμό της 14χρονης εξαρχής:

«Εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε ότι μια μαθήτρια από το γκρουπ της σχολικής εκδρομής είχε υποστεί μικροτραυματισμό κατά την αποβίβασή της, στο κλιμακοστάσιο του πλοίου. Λυπούμαστε βαθύτατα για το ατυχές συμβάν και ευχόμαστε ύστερα και από τη διαβεβαίωση του γιατρού την επιτυχή συνέχεια της εκδρομής».

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Λιμεναρχείο Ίου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ίου, από εκπαιδευτικούς Γυμνασίου σχολείου της Θήρας που πραγματοποιούσε ημερήσια εκδρομή από την Θήρα στην Ίο, για περιστατικό ελαφρών τραυματισμών έξι μαθητών επιβαινόντων εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα.

Συγκεκριμένα, οι τραυματισμοί των έξι μαθητών προκλήθηκαν από πτώση στις κυλιόμενες σκάλες κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ίου, ενώ μία 14χρονη εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε αυθημερόν. 

Οι μαθητές, μετά το πέρας της εκδρομής τους στην Ίο, επιβιβάστηκαν σε έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Θήρα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου».

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες