Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Τρένα τρόμου με πολεμικό υλικό προς Ουκρανία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παρά τις διαψεύσεις Μητσοτάκη, φορτώνουν όπλα και πυρομαχικά σε βαγόνια στη Θεσσαλονίκη

Η στρατιωτική βοήθεια που στέλνει συνολικά η χώρα μας θα περιέχεται στον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 250 κοντέινερ! ● Πριν από δύο μέρες έφυγαν τα πρώτα από σταθμό στην Κάτω Γέφυρα με πρώτη στάση τη Ρουμανία, αφού υπήρξε μπλόκο από εργαζόμενους για τη μεταφόρτωση στο λιμάνι ● Ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής για τα επικίνδυνα φορτία ● Εκθετος ο πρωθυπουργός για τους «κρυφούς» από τη Βουλή χειρισμούς.

Ελληνικά όπλα και πυρομαχικά για την Ουκρανία μεταφέρονται με συρμούς τρένου μέσω Ρουμανίας. Πριν από δύο μέρες έφυγαν τα πρώτα βαγόνια από σταθμό στην Κάτω Γέφυρα, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας τα ερωτήματα και την ανησυχία των κατοίκων. 

Ολα αυτά ενώ τον περασμένο Μάρτιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευδε ότι υπήρξαν συμφωνίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για εν κρυπτώ βοήθεια της Ελλάδας προς την Ουκρανία. Πριν βρεθεί η λύση του σταθμού έξω από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, η Hellenic Train είχε αρνηθεί τη μεταφορά, ενώ η κυβέρνηση βρήκε «κλειστό» και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως χώρο μεταφόρτωσης λόγω της σφοδρής αντίδρασης των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η στρατιωτική βοήθεια -σε άγνωστου τύπου πυρομαχικά ή όπλα- τα οποία στέλνει συνολικά η χώρα μας θα περιέχεται στον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 250 κοντέινερ! 

Οι σχετικές συζητήσεις είχαν ξεκινήσει πριν από το Πάσχα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να διατεθεί ο χώρος του για τη μεταφόρτωση των όπλων και πυρομαχικών, αλλά προσέκρουσαν τελικά σε έναν απρόβλεπτο παράγοντα: τις αντιδράσεις των εργαζομένων, οι οποίοι έθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, θέματα επικινδυνότητας, αφού μεταξύ άλλων τα φορτία θα περνούσαν αναγκαστικά και μέσα από την πόλη, οπότε πέτυχαν να μη γίνει η μεταφόρτωσή τους σε συρμούς μέσα στο λιμάνι.

Μετά το πρόβλημα που ανέκυψε, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τα πυρομαχικά να μεταφέρονται τελικά -σε μικρά κομβόι φορτηγών που συνοδεύονται πάντα από αστυνομικές δυνάμεις- στην Κάτω Γέφυρα έξω από τον Αγιο Αθανάσιο του Δήμου Χαλκηδόνας, σε περιοχή όπου υπάρχει ένα βιομηχανικό πάρκο (έκτασης 1.000 στρεμμάτων) και από όπου διέρχονται σιδηροδρομικές γραμμές. 

Μάλιστα οι πληροφορίες που συνδέονται άμεσα με την ανησυχία των κατοίκων αυτών των περιοχών, που έχουν ζήσει τις διαρκείς μετακινήσεις μεγάλων οχημάτων τις τελευταίες μέρες, θέλουν τα πυρομαχικά να παραδίδονται σε αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες τα μεταφορτώνουν σε ρουμανικά βαγόνια, αφού επόμενη στάση αυτών των πυρομαχικών είναι η Ρουμανία και η Hellenic Train αρνήθηκε να δώσει δικά της (μετά τα όσα συνέβησαν στα Τέμπη δεν χρειάζεται να εξηγηθεί καν ο λόγος της άρνησης). Από εκεί, τα όπλα και τα πυρομαχικά θα μεταφερθούν πάλι με ευθύνη των αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Θυμίζουμε ότι είχε προκληθεί σάλος όταν μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ουκρανία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προβεί σε ανάρτηση (21.3.2024) σύμφωνα με την οποία: «Μίλησα με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς μας. 

Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί. Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους του G7».

Η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου είχε προκαλέσει σάλο και μάλιστα την επόμενη μέρα, μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε: «Καμία συμφωνία, είναι κάτι που έχουμε διευκρινίσει με απόλυτη σαφήνεια. Δεν θα ήταν δυνατόν να πάω στην Ουκρανία και να υπογράψω εν κρυπτώ, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά»! Αμέσως μετά, όμως, σε μια εξόφθαλμα θολή διευκρίνιση πρόσθετε πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά τη δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να θέτει εν αμφιβόλω την επιχειρησιακή δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεών μας»!

Σήμερα φυσικά καλείται η κυβέρνηση να απαντήσει καθαρά τι είδους όπλα ή πυρομαχικά στέλνει στην Ουκρανία και «αν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» να γίνονται, δηλαδή χωρίς τίποτα να έχει περάσει από τη Βουλή...

Αμερικανική βιασύνη

Τι να υποθέσουμε άραγε μετά τις χτεσινές δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουκρανία, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα του μεταφέρει εσπευσμένα πυρομαχικά και όπλα στις πρώτες γραμμές στην Ουκρανία; 

Σύμφωνα μάλιστα με το ΑΠΕ, «το Κίεβο ζητάει πιο γρήγορες παραδόσεις οβίδων πυροβολικού και αντιαεροπορικών συστημάτων εν μέσω ρωσικών προωθήσεων που ασκούν πίεση στον ουκρανικό στρατό ο οποίος αντιμετωπίζει ελλείψεις σε όπλα και πυρομαχικά».

Ανταποκρινόμενος ο κ. Μπλίνκεν δήλωσε πως «μεταφέρουμε εσπευσμένα πυρομαχικά, θωρακισμένα οχήματα, πυραύλους, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας - τα μεταφέρουμε εσπευσμένα σε αυτούς ώστε να φτάσουν στις πρώτες γραμμές για να προστατεύσουν στρατιώτες, για να προστατεύσουν αμάχους». Οι αποστολές όπλων και πυρομαχικών από την Ελλάδα προφανώς σχετίζονται με την αμερικανική βιασύνη. Ή μήπως όχι;...

Απόστολος Λυκεσάς 

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες