Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Συνεχίζεται σήμερα 18 Μαϊου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων, το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας (φωτο)

ΟΙ ΣΟΦΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 18 Μαϊου 2024 στις 8.30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων, το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, με αξιόλογα Μουσικά Σύνολα που υπόσχονται ότι θα προσφέρουν μια ανεπανάληπτη βραδιά για τους φίλους της ποιοτικής μουσικής.

Μία βραδιά στην οποία θα συνυπάρξει η παραδοσιακή μουσική με την κλασσική, η σύγχρονη με τη βυζαντινή. Χορωδίες που θα ερμηνεύσουν έργα κάθε είδους και ύφους.

Οι Σοφάδες για δεύτερη συνεχή βραδιά είναι στην καρδιά της Μουσικο-χορωδιακής ζωής της Ελλάδας.


Στη διάρκεια της αποψινής βραδιάς θα πραγματοποιηθεί μια πολύ σημαντική τιμητική εκδήλωση κατά την οποία θα τιμηθεί ο Πρωτοψάλτης-Χοράρχης, καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών, μέλος Επιτροπών Πτυχιακών και Διπλωματικών Εξετάσεων, Συγγραφέας κ. Περικλής Μαυρουδής για την προσφορά του στη Μουσική Εκπαίδευση και στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου του Δασκάλου, του καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής στην Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Μουσική και Λειτουργία και στην πολυσχιδή προβολή της Χορωδιακής Έκφανσης.

Επίσης, την ίδια βραδιά θα εμφανιστούν δύο εξαιρετικές τοπικές χορωδίες, η σχολική χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων και η σχολική χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, καθώς και η Δημοτική Χορωδία Λαμίας.

Η μεγαλύτερη Χορωδιακή Φεστιβαλική Συνάντηση της Ελλάδος, από αύριο μεταφέρεται στο Μουζάκι και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mouzaki Palace Hotel, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου, αλλά και στο ξενοδοχείο «Ναϊάδες» Λίμνης Πλαστήρα όπου και θα κλείσει το ερχόμενο Σάββατο 25 Μαϊου 2024 με την ερμηνεία της ¨Ωδής της Χαράς¨ του Ludwig Van Beethoven.

Κάθε βράδυ πλήθος κόσμου γεμίζει ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων που λαμβάνει μέρος το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας απολαμβάνοντας μια Χορωδιακή Πανδαισία από Χορωδίες και Ορχήστρες της Ελλάδας.

Η μεγάλη απήχηση επιπρόσθετα του Φεστιβάλ αναβαθμίζει καλλιτεχνικά τη πόλη ενώ δίνει ταυτόχρονα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στην τοπική αγορά σε περιόδους οικονομικής κρίσης.


Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ης ΗΜΕΡΑΣ – 42 ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΙΟΥ 2024 – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ- ΩΡΑ 8:30 μ.μ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

1. Η Σχολική Χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων υπό τη διεύθυνση της Δέσποινας Πλαστάρα

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΡΑΡΧΗ, ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

2. Η Παραδοσιακή Χορωδία << Αγγελόφωνες >> του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ανατολικού Βαλδαλάδα Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του Περικλή Μαυρουδή 

3. Η Σχολική Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων υπό τη διεύθυνση της Δέσποινας Πλαστάρα 

4. Η Μικτή Δημοτική Χορωδία Λαμίας υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Μπότση

Κοινό έργο: Χορωδιακό έργο «Ωδή της Χαράς» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: 
HOTEL KIERION, MOUZAKI PALACE HOTEL, HOTEL ASTRON, ACS, HOTEL ARNI DOMOTEL, HOTEL AVRA, ΤΑΒΕΡΝΑ ‘PSEATOPOLIS’, ΠΙΤΣΑΡΙΑ ‘MILANEZA’, ΨΗΣΤΑΡΙΑ ‘ΑΣΤΕΡΙΑ’, ΟΥΖΕΡΙ ‘ΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ΄, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA FIAMMA, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΄ΦΑΓΟΤΟΠΙ΄ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, COMPULAND, PRITSAS ENERGY, VIDEO M.PAPAGEORGIOU, HOTEL ΝΑΪΑΔΕΣ ΛΙΜΝΗΣ ΛΑΣΤΗΡΑ, ΤΑΒΕΡΝΑ ΖΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΤΑΒΕΡΝΑ ‘ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ΄, ΤΑΒΕΡΝΑ ‘ΣΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑ’ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες