Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Κυβερνητικά μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία: Επικοινωνιακή διαχείριση ακόμα και μετά τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους!


Ακόμα και με τη γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τις εγκληματικές ευθύνες της Αστυνομίας, η κυβέρνηση επιδιώκει να ασκήσει επικοινωνιακή πολιτική!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε σήμερα το πρωί τηλεδιάσκεψη με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα, λοιπόν με τις σχετικές πληροφορίες, οι οποίες προφανώς και έρχονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Χρυσοχοΐδης υποστήριξε: «Διαχειριζόμαστε κάθε θύμα με ενσυναίσθηση και του παρέχουμε κάθε υποστήριξη». Προφανώς, εννοούν, την «κάθε υποστήριξη» που ο μηχανισμός της Αστυνομίας δεν έδωσε στην 28χρονη Κυριακή.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αστυνομία προχωρά σε τέσσερις βασικές προσθήκες στη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Προσέξτε:

1) «Κεντρική παρακολούθηση και εποπτεία όλων των καταγγελιών και περιστατικών σε επίπεδο Διεύθυνσης Αστυνομίας με ορισμό ανώτερου αξιωματικού ως επόπτη».

Αυτό που παραδέχονται είναι πως και στην περίπτωση της 28χρονης Κυριακής δεν υπήρξε παρακολούθηση και εποπτεία σε τέτοιο επίπεδο. Η κοπέλα είχε καταγγείλει και στο παρελθόν τον δράστη και είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα, ενώ ο 39χρονος ήταν ένα τέτοιο «μπουμπούκι» που είχε «ιστορικό», το οποίο, προφανώς, είναι καταγεγραμμένο στα αρχεία της Αστυνομίας. Όλα αυτά δεν λήφθησαν καθόλου υπόψη ή δεν εντοπίστηκαν, καν, στο Αστυνομικό Τμήμα, αφού άφησαν την κοπέλα να φύγει χωρίς καμία βοήθεια!

2) «Κάθε εβδομάδα θα στέλνεται απολογισμός για τις καταγγελίες και τη διαχείρισή τους ανά Διεύθυνση Αστυνομίας στο Επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακης Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να υπάρχει παρακολούθηση και λογοδοσία».

Σοβαρά; Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι αυτός ο στοιχειώδης απολογισμός δεν γινόταν, καν, παρά τα μέτρα που υποτίθεται ότι είχε λάβει η κυβέρνηση; Αυτός σας εκθέτει ακόμα περισσότερο, κύριοι της κυβέρνησης.

3) «Για κάθε περιστατικό ο Αξιωματικός Υπηρεσίας ενημερώνει τον Διοικητή του Τμήματος και τον επόπτη της Διεύθυνσης Αστυνομίας για να τον υποστηρίξουν στη διαχείριση του περιστατικού».

Άρα, μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία ενημέρωση, παρόλο που η κυβέρνηση υποστήριζε ότι είχε στήσει ειδικά γραφεία κ.ο.κ.

4) «Για κάθε θύμα εξασφαλίζεται ασφαλής μεταφορά και διαμονή σε ασφαλή χώρο μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή του».

Εδώ εξοργίζεται όποιος διαβάζει το μέτρο. Μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, όπου η 28χρονη δεν κατάφερε να μεταφερθεί σε «ασφαλή χώρο», ενώ βρισκόταν σε Αστυνομικό Τμήμα, έρχονται και λένε το αυτονόητο! Άρα να υποθέσουμε ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάποιο τέτοιο «πρωτόκολλο»; Λειτουργούσε μόνο η λογική «το περιπολικό δεν είναι ταξί»;

Κατά τα άλλα αποφασίστηκε μέχρι τα τέλη Μαΐου να έχουν δημιουργηθεί 45 νέα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλη την Ελλάδα και επεκτείνεται πανελλαδικά η χρήση του Panic Button. Απομένει να δει κανείς πώς θα λειτουργήσουν αυτές οι «επεκτάσεις», διότι ό,τι υπήρχε μέχρι τώρα ήταν εγκληματικά ανεπαρκές.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες