Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΠΑΣΥΜΗΤΕ - ΠΣΥΠ ΕΡΤ: Όχι στη διάλυση της ΕΡΤ - ΣΣΕ με αυξήσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας


Όχι στη διάλυση της ΕΡΤ - ΣΣΕ με αυξήσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για μια ακόμα φορά αντιμετωπίζουμε τη διγλωσσία, τον εμπαιγμό και την αντεργατική στάση της Διοίκησης απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, σχετικά  με το πιο σημαντικό θέμα που μας αφορά και δεν είναι άλλο από τη ΣΣΕ.

Αφού για τρεις μήνες καθυστέρησαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων, πάλι  συνεχίζουν την ίδια παρελκυστική τακτική με αποτέλεσμα σήμερα να διανύουμε την τρίτη εβδομάδα  που η Διοίκηση είναι άφαντη από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη ΣΣΕ. Ταυτόχρονα εκφοβίζουν τους εργαζόμενους με απειλές για την  κατάργηση των κεκτημένων ωραρίων, αδειών, τροφείων, δωροεπιταγών, κ.α.

Όλοι γνωρίζουμε το σκηνικό και το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης στην προηγούμενη ΣΣΕ, που κράτησε δύο χρόνια για αιτήματα αυτονόητα και δίκαια, διεκδικήσεις ώριμες και εφαρμοσμένες σε όλους τους αντίστοιχους οργανισμούς. 

Σήμερα τα αιτήματά μας είναι πάλι δίκαια, υλοποιήσιμα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της ΕΡΤ και των προβλεπόμενων από το  Νόμο. 

Οι άθλιες μισθολογικές και εργασιακές συνθήκες, οι ανισότητες, οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις μονάδες, η ομηρία των συμβασιούχων, η εντατικοποίηση, ο εκφοβισμός στους χώρους εργασίας η υποβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, η αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση  συνθέτουν κλίμα διάλυσης της ΕΡΤ και ωθούν τους εργαζόμενους στην επιλογή της κινητικότητας και της αποχώρησης με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης και της Κυβέρνησης.

Προειδοποιούμε τη Διοίκηση ότι δεν θα ανεχτούμε  άλλη καθυστέρηση,  απαιτούμε άμεσα να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα τροφεία και η δωροεπιταγή του Πάσχα. Να τηρηθούν όλοι οι όροι της προηγούμενης ΣΣΕ, μέχρι την υπογραφή της νέας, αφού με δική τους ευθύνη καθυστερεί.

Οι εργαζόμενοι έχουμε υπερβεί κάθε όριο ανοχής και μοναδική διέξοδος είναι οι κινητοποιήσεις μας. Η μόνη διέξοδος της Διοίκησης είναι τα δικαστήρια και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

ΣΣΕ με μισθολογικές αυξήσεις και σύγχρονες συνθήκες εργασίας

ΟΧΙ στο εξαήμερο

ΟΧΙ στο διωγμό των εργαζομένων

 

                                                                                                   Τα ΔΣ 

                                                                                    ΠΑΣΥΜΗΤΕ  ΠΣΥΠ ΕΡΤ


ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.Τ.Ε.

Διεύθυνση: Λεωφ. Μεσογείων 432 
                  15342 Αγία Παρασκευή
Τηλ. :           210 6066266
Fax  :            210 6066265 

Ιστοσελίδα: www.pasimite.gr
E-mail:        pasimite@ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες