Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά την Πέμπτη το βράδυ στο Ρέντη, σε επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
Το ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, που εκδόθηκε το μεσημέρι, αναφέρει πως ο αστυνομικός που δέχτηκε χτύπημα στη μηριαία αρτηρία του ποδιού του από ναυτική φωτοβολίδα, παραμένει «σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό». Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο, «όπου έγινε διάνοιξη των μυϊκών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».
Δεκάδες άνθρωποι που προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης από το κλειστό γήπεδο, παραμένουν στην υποδιεύθυνση Αλλοδαπών. Μετά τα επεισόδια, η Αστυνομία κράτησε εκατοντάδες άνδρες, ενήλικους και νέους πάνω από 15 χρονών και εκκένωσε το γήπεδο από γυναίκες και μικρότερα παιδιά. Ακολούθησαν προσαγωγές στον σωρό. Συνολικά, 424 άτομα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής για πλήρη εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας. Πολλοί γονείς διαμαρτύρονταν γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Σταδιακά, από το απόγευμα της Παρασκευής άρχισαν να απελευθερώνονται οι προσαχθέντες.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας πραγματοποίησε έρευνες σε συνδέσμους του Ολυμπιακού και προχώρησε σε νέες προσαγωγές ατόμων, που οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κάλεσε τον πρωθυπουργό να διακόψει όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα και να σταματήσει η διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.
Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, για το θέμα της οπαδικής βίας, με την κυβέρνηση να εστιάζει κυρίως στην αυστηροποίηση των ποινών, αλλά να αφήνει ανέγγιχτη την αιτία του προβλήματος, δηλαδή την κυριαρχία των επιχειρηματιών στον αθλητισμό, οι οποίοι οπλίζουν τους οπαδικούς στρατούς για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.
Προϊδεάζοντας σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, δήλωσε ότι οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα «θα λύσουν σε μεγάλο ποσοστό» το πρόβλημα. «Δεν θα υπάρχει με τις αλλαγές που θα έρθουν η έννοια του ''κάνω ένα πλημμέλημα', γιατί αυτοί όλοι, οι εγκληματίες, που δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε ομάδα (...) διαπράττουν βαρύτατα κακουργήματα μέχρι και σε σημείο ανθρωποκτονιών, βαρύτατων σωματικών βλαβών, αλλά κάνουν και πλημμελήματα, τα οποία έχουν πάρα πολύ μεγάλες επιπτώσεις στη δημόσια περιουσία», είπε.
Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, υποστηρίζοντας πως «για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία όχι μόνο την αθλητική, αποφασίστηκε η ομηρία όλων των φιλάθλων». Χρησιμοποιώντας πολύ βαριούς χαρακτηρισμούς παρομοιάζει αυτή τη στάση της Αστυνομίας με τις «τακτικές αντιποίνων των ναζί».
Για «αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα», έκανε λόγο στην απάντηση του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες