Έφτασε στο προκλητικό σημείο να πει ότι η κυβέρνησή του αντιμετώπισε όχι μόνο την ακρίβεια αλλά και τις επιπτώσεις της! Για ακόμη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε από… άλλον πλανήτη, παρουσιάζοντας την τετραετία της διακυβέρνησής του ως μια τετραετία… επιτυχιών της ελληνικής οικονομίας!
Κι αυτό, μάλιστα, την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι αγρότες, οι φοιτητές, υποφέρουν από μια πολιτική ακρίβειας, από τον πληθωρισμό, την αισχροκέρδεια και την ανελέητη φορολογία!
Ο πρωθυπουργός μίλησε στην εκδήλωση με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική» που διοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, όπου και παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, ο οποίος στην ομιλία του, χαιρέτισε την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ..
Ενδεικτική της θέσης του είναι η άποψή του ότι «Τέσσερα χρόνια μετά (σ.σ.: εννοεί από τις εκλογές του 2019) έχουμε καλύψει απώλειες στο μέσο εισόδημα, έχουμε εκτινάξει την παραγωγικότητά μας, τις επενδύσεις μας, τις εξαγωγές μας. Το εθνικό προϊόν επανέρχεται φέτος στα επίπεδα του 2010 ενώ το κλείσιμο του 2022 μας βρίσκει με την δεύτερη υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Είναι κάτι που, σε συνδυασμό με τις ισχυρές επιδόσεις του τουρισμού, αισιοδοξούμε ότι θα διατηρήσει το θετικό πρόσημο και εν μέσω των ανησυχιών για μια διεθνή οικονομική κάμψη».
Κοινώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, η χώρα… πετάει!
Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε χωρίς αιδώ στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων τα οποία, μάλιστα, παρουσίασε και ως… φιλολαϊκά! Έτσι μίλησε για τον «εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας» και για το «κεφαλαιοποιητικό σύστημα του ασφαλιστικού συστήματος», ως πρωτοπόρες δράσεις. Ασφαλώς, οι μόνοι που βγαίνουν χαμένοι από όλες αυτές τις «μεταρρυθμίσεις» είναι οι εργαζόμενοι. Έτσι, γίνεται μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, όπου ο νόμος Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ώρου και η περαιτέρω διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, παρουσιάζονται ως «εκσυγχρονισμός».
Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός και στην «πρωτοπορία της χώρας στην πράσινη μετάβαση», δηλαδή, στο γεγονός ότι οι «πράσινες μπίζνες» ανθίζουν και αυξάνεται η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας μας από τις μεγάλες πολυεθνικές της ΕΕ και των ΗΠΑ!
Σε όλο αυτό το κλίμα ήταν αναμενόμενο πολιτικές που φτιάχτηκαν ξεκάθαρα για να επιδοτήσουν και να ενισχύσουν τους επιχειρηματίες να παρουσιαστούν ως δήθεν φιλολαϊκές. Τέτοια παραδείγματα ήταν η «αποκλιμάκωση των εργοδοτικών εισφορών», η μείωση του φόρου στα μερίσματα, η μείωση του εταιρικού φόρου και η πολιτική της «φορολογίας ως επενδυτικό κίνητρο». Σε αυτό ενόψει των εκλογών έταξε αύξηση μόλις 8% στις πετσοκομμένες αναπηρικές συντάξεις, την ώρα που όλο το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί αξιοπρέπεια στη ζωή.
Την ώρα λοιπόν που τα νοικοκυριά πληρώνουν το 70% του εισοδήματός τους σε φόρους, ενοίκια και λογαριασμούς, ο κ. Μητσοτάκης «παινεύτηκε» για ότι «μειώσαμε παραπάνω από 50 φόρους». Παρουσίασε δε ως επιτυχία ότι «αυτή την τετραετία δημιουργήθηκαν κοντά στις 300.000 νέες θέσεις εργασίας», μάλλον «ξεχνόντας» να αναφέρει τι είδους και με τι όρους ήταν αυτές οι θέσεις εργασίας.
Και το αποκορύφωμα του εξωραϊσμού ήταν ότι η κυβέρνησή του… «αντιμετώπισε, περιόρισε τις επιπτώσεις και από την εισαγόμενη κρίση ακρίβειας. Ο πληθωρισμός μειώνεται, πιστεύω ότι έχουμε δει πια τα χειρότερα. Είναι σημαντικό να υπάρχει η αναγνώριση ότι ο πληθωρισμός σήμερα στην Ελλάδα, παρότι ακόμα συμπιέζει το κόστος ζωής των Ελλήνων πολιτών, είναι στο 5,4%, αισθητά κάτω από το 7% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Είναι ο πέμπτος χαμηλότερος πληθωρισμός στην ευρωζώνη»!
Πραγματικά, εδώ τα λόγια περισσεύουν.
https://www.imerodromos.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες