Προτάσσοντας την απαίτησή τους για δημόσιες και δωρεάν δομές για την προστασία των παιδιών και της οικογένειας, απέναντι στην πολιτική που εκχωρεί αυτόν τον ευαίσθητο τομέα σε «φιλάνθρωπους» και ΜΚΟ, σωματεία και φορείς που συντονίζουν τη δράση τους, διεκδικώντας μέτρα στήριξης για το απροστάτευτο παιδί, είπαν τα δικά τους κάλαντα στο υπουργείο Εργασίας.
Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων ΠΠΠ «Η Μητέρα & Παιδοπόλεις», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων σε ΜΚΟ (Ιδιωτικοί Υπάλληλοι), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.
«Χρονιάρες μέρες κάλαντα ήρθαμε να σας πούμε, ευχές μην περιμένετε, δεν θα σας χαριστούμε! Την κρατική τη στήριξη για τα παιδιά απαιτούμε, "φιλάνθρωπους" και ΜΚΟ δεν θα εμπιστευθούμε», τραγούδησαν σωματεία και φορείς.
«Βρισκόμαστε παραμονές Πρωτοχρονιάς στο υπουργείο Εργασίας μαζί με φορείς που συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα για να διεκδικήσουμε ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τα παιδιά», τόνισε η Τασούλα Παπαδογιαννάκη, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ίδρυμα «Η Μητέρα» και τις Παιδοπόλεις. Από το βήμα της κινητοποίησης κατήγγειλε την εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση στις λιγοστές, υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενες δημόσιες δομές. «Δεν ανεχόμαστε η υπόθεση της προστασίας των παιδιών να βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών», υπογράμμισε. Υπενθύμισε τις φρικτές καταγγελίες που έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», αλλά και την πρόσφατη ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» ότι κλείνει τη δομή του στην Κέρκυρα.
«Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχες και θεατές», ξεκαθάρισε η Μαρία Φιλανταράκη, γραμματέας της ΟΓΕ, χαιρετίζοντας την κινητοποίηση. «Στις κοινωνίες που όλα πουλιούνται και αγοράζονται έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι το παιδί όχι μόνο δεν προστατευεται αλλά αποτελεί κερδοφόρο εμπόρευμα στα χέρια ιδιωτών και ΜΚΟ», ανέφερε. Στην φόντο αυτό κάλεσε σε αγώνα για να ανθίσει ξανά το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών που έχουν βιώσει την κακοποίηση αλλά και τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής.
Την επιμονή προσπάθεια της αρμόδιας υφυπουργού, Δ. Μιχαηλίδου, να αποφύγει κάθε συναντήση με τους φορείς κατήγγειλε η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα. «Τους απαντάμε με τον στίχο από τα δικά μας κάλαντα: Δε θα παρακαλέσουμε, δεν θα προσευχηθούμε μ' αγώνες θα πετύχουμε αυτά που επιθυμούμε", τόνισε.
Τα κάλαντα
Χρονιάρες μέρες κάλαντα ήρθαμε να σας πούμε, ευχές μην περιμένετε, δεν θα σας χαριστούμε!
Την κρατική τη στήριξη για τα παιδιά απαιτούμε, "φιλάνθρωπους" και ΜΚΟ δεν θα εμπιστευθούμε.
Αυτοί πάντα στις πλάτες μας τα κέρδη τους μετράνε, και μας παραμυθιάζουνε ότι μας βοηθάνε.
Κι αφού οι κυβερνήσεις σας το κόστος λογαριάζουν, με μπίζνες "φιλανθρωπικες" ψίχουλα μας μοιράζουν.
Και τα παιδιά κατάντησαν να ζουν σε αιχμαλωσία, δεν είναι αντικείμενα, δεν είναι ιδιοκτησία!
Μα εμείς του κόσμου τα παιδιά τα νιώθουμε παιδιά μας, κάνουμε τις ανάγκες τους προτεραιότητα μας.
Παιδί δεν θα αφήσουμε κανένα δίχως σπίτι, ασπίδα μπαίνουμε όλοι μας μπροστά στον τραπεζίτη.
Σχολείο χωρίς θέρμανση δεν θα καταδεχθούμε και των παιδιών τη μόρφωση θα υπερασπιστούμε.
Να μην υπάρχει πουθενά παιδί χωρίς σχολείο και σύγχρονη εκπαίδευση, κανείς χωρίς βιβλίο.
Για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας εμείς θα πολεμήσουμε πρώτα για το παρόν μας.
Περήφανοι αγωνιστές είναι όσοι δουλεύουν, για αυτό και δε θα αφήσουμε τον κόπο μας να κλέβουν.
Δε θα παρακαλέσουμε, δεν θα προσευχηθούμε μ' αγώνες θα πετύχουμε αυτά που επιθυμούμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες