Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Πάτρα: Σε ειδικό φασματογράφο οι εξετάσεις των τριών κοριτσιών (βίντεο)

Γιατρός “φωτογραφίζει” την Πισπιρίγκου για την αφαίρεση του οξυγόνου από την Τζωρτζίνα

Ειδικό φασματογράφο που βρίσκεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και μπορεί να ανιχνεύσει πολύ περισσότερες ουσίες ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες επιστρατεύουν οι Αρχές προκειμένου να εξακριβώσουν αν και οι τρεις θάνατοι των παιδιών στην Πάτρα οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια.

«Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια δηλαδή; Σύνελθε».

Αυτό είναι το σοκαριστικό ερώτημα - παραδοχή του Μάνου Δασκαλάκη στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Δασκαλάκης και Πισπιρίγκου αντάλλαξαν αυτές τις συνομιλίες σε κρίσιμες ημερομηνίες πριν και μετά τους θανάτους των τριών παιδιών τους.

Τα μηνύματα αποτελούν πλέον στοιχείο της δικογραφίας, καθώς έχουν ήδη παραδοθεί στην ανακρίτρια, μετά την άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.

«Αυτό έχει ειπωθεί σύμφωνα με την εντολέα μου στο πλαίσιο των υποψιών που είχε ο Δασκαλάκης ότι υπήρχε κίνδυνος να κάνει κακό στον εαυτό της. Τα μηνύματα περιγράφουν περισσότερο σκέψεις και συναισθήματα παρά γεγονότα που μπορούν να αξιοποιηθούν δικαστικά. Μετά και την περίοδο της καραντίνας που επιδείνωσε τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, είναι μέσα στα πλαίσια νομίζω αυτοί οι διάλογοι», είπε ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος Πισπιρίγκου.

Φασματογράφος θα «ξεκλειδώσει» τις αιτίες θανάτων

Αναλύσεις στοιχείων για τον θάνατο των τριών παιδιών θα γίνουν στον υπερσύγχρονο φασματογράφο του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης που μπορεί να εντοπίσει ουσίες σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις.

Την πρόβλεψη ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας δεν οφείλονταν σε παθολογικά αίτια έκανε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου, η δική μου η πρόβλεψη είναι ότι θα αποκαλυφθεί η ανθρωποκτονία, ότι δεν είναι παθολογικοί θάνατοι. Εμένα τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου δεν με καλύπτουν για παθολογικά αίτια θανάτου. Θεωρώ ότι είναι ανθρωποκτονίες απλά πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα στοιχεία για να ανακαλυφθεί μέσω ποιου μηχανισμού προκλήθηκε ο θάνατος».

Χρησιμοποιούσε τα παιδιά;

Η κατηγορούμενη φαίνεται πως χρησιμοποιούσε τα ίδια της τα παιδιά ως μοχλό πίεσης προς το Δασκαλάκη.

«Δε μου επιτρέπεται εκ του επαγγέλματός μου να έχω αμφιβολίες. Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να συμπεριφέρθηκε με εμμονή απέναντι στο σύζυγο. Μπορεί να υπήρχαν ανορθόδοξες καταστάσεις μέσα στο σπίτι. Από αυτό, μέχρι να φτάσουμε στο ότι μια μάνα τέλεσε αυτή την πράξη σε βάρος του παιδιού της, υπάρχει απόσταση», είπε ο δικηγόρος της.

Με απόφαση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη παύθηκε από τα καθήκοντά της η κοινωνική λειτουργός που το 2014 είχε κληθεί να διερευνήσει την καταγγελία περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας που τότε ήταν μόλις 10 μηνών.

https://www.megatv.com/

Γιατρός “φωτογραφίζει” την Πισπιρίγκου για την αφαίρεση του οξυγόνου από την Τζωρτζίνα

Νέες επιβαρυντικές για τη Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέσεις έρχονται στη δημοσιότητα, με βάση αυτά που αποκαλύπτει ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. 

Οι νέες αποκαλύψεις αναφέρονται, στις 11 Απριλίου 2021, όταν ακόμα η Τζωρτζίνα ήταν υγιής. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε τότε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και ύστερα από λίγες ώρες υπέστη ανακοπή.

Αυτό που γνωρίζαμε έως και σήμερα, σύμφωνα με τις περιγραφές της μητέρας, ήταν ότι η 33χρονη βρισκόταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα, όταν ξεκίνησε να χτυπάει το οξύμετρο, με την ίδια να αναφέρει ότι έβλεπε το παιδί να μην ανασαίνει καλά. Εκείνη την ώρα βγαίνει από το δωμάτιο για να ειδοποιήσει τους γιατρούς, και όπως είχε πει η 33χρονη χαρακτηριστικά, «θεώρησε ευτύχημα το ότι τους είδε μπροστά της».

Σύμφωνα με το MEGA, τα όσα περιέγραψε η κατηγορούμενη απορρίπτονται από την κατάθεση μιας γιατρού από το Καραμανδάνειο, η οποία αναφέρει:

«Μας χτύπησε την πόρτα με έναν ράθυμο τρόπο. Εμείς βρισκόμασταν μέσα στο γραφείο και μας είπε: “Σαν να ακούγεται το οξύμετρο”».

Η υπεύθυνη γιατρός και δύο συνάδελφοί της πήγαν στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας και όπως κατέθεσαν τη βρήκαν ωχρή, άσφυγμη με απώλεια ούρων, με μυδρίαση και δεν ανταποκρινόταν.

Επισημαίνεται ότι η γιατρός υπογράμμισε πως το παιδί το βρήκανε στη μέση του κρεβατιού, σε πλάγια θέση, χωρίς το ρινικό οξυγόνο, και το παλμικό οξύμετρο, χωρίς καμία ένδειξη.

Η γιατρός ρώτησε τη μητέρα γιατί βρέθηκε σε αυτή τη θέση το παιδί, κι εκείνη απάντησε ότι έκανε ένα απότομο τίναγμα.

Στη δικογραφία υπάρχουν 15 καταθέσεις από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο που αναφέρουν ότι δεν εξηγείται η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες