Οι δημόσιοι λειτουργοί, προεξάρχοντος εισαγγελέα, φέρονται να αλλοίωσαν βιβλία της Εισαγγελίας και αστυνομικού τμήματος για να μην φανεί ότι η δικογραφία ήταν ακίνητη επί 9 μήνες- Η υπόθεση αποτελεί την πρώτη δίκη για την μεγάλη έρευνα που διενεργείται στην Κέρκυρα για την εξαφάνιση εκατοντάδων δικογραφιών με κεντρικό πρόσωπο την ανωτέρω εισαγγελέα. Απόκρυψη δικογραφίας: Εν ενεργεία εισαγγελέας Πρωτοδικών, δικαστική υπάλληλος, δυο αστυνομικοί και μια γραμματέας αστυνομικού τμήματος, κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κέρκυρας, ουσιαστικά ως συμμέτοχοι σε μια προσπάθεια να αποκρύβει ότι μια δικογραφία έμεινε στο συρτάρι της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας για 9 μήνες χωρίς να γίνει καμία κίνηση της διερεύνησης της.
Η κλήση
Προ καιρού ο εφέτης ανακριτής που ορίστηκε από την Ολομέλεια του Εφετείου Κέρκυρας μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, κάλεσε σε απολογία την εισαγγελέα που διατέλεσε και επικεφαλής της τοπικής Εισαγγελίας για τα κακουργήματα της «υπεξαγωγής εγγράφων» και «κατάχρησης εξουσίας». Σύμφωνα με πληροφορίες το διακύβευμα εν προκειμένω αφορά σε περίπου 150 δικογραφίες(!!!) που οριστικά εξαφανίστηκαν.
Όπως είχε καταγράψει το dikastiko.gr οι καταγγελίες αφορούσαν αρχικά 1.100 «εξαφανισμένες» δικογραφίες. Ένα μεγάλο μέρος όμως από αυτές βρέθηκε στο σπίτι μιας φίλης της εισαγγελέα , η οποία είχε και εκείνη καταστεί κατηγορούμενη.
Την υπόθεση είχε καταγγείλει ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Γιώργος Καλούδης, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη προ ημέρων μετά από μήνυση της εισαγγελέα, όπως και η ίδια μετά από μήνυση του δικηγόρου. Η κατάσταση εκτυλίχθηκε με φόντο την πασίγνωστη υπόθεση της εξαφάνισης δικογραφιών. Η εμπλεκόμενη εισαγγελέας μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου. Εκείνος της απάντησε με δική του μήνυση και έτσι και οι δυο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.
Πρώτη δίκη
Ως παρακλάδι λοιπόν της αρχικής υπόθεσης έρχεται η δίκη της εισαγγελέα που κατηγορείται ότι “την 13 Ιουνίου 2019 και την 14 Ιουνίου 2019 με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος με πρόθεση ως υπάλληλος τα καθήκοντά της οποίας ανάγεται και η έκδοση και σύνταξη ορισμένων δημοσίων εγγράφων βεβαίωσε με πρόθεση ψευδές περιστατικό σε δημόσιο έγγραφο που μπορούσε να έχει έννομες συνέπειες”.
Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα πιστοποίησε ψευδώς ότι συγκεκριμένη δικογραφία είχε ανατεθεί ήδη προς έρευνα στο ΑΤ Κέρκυρας: “ Το περιεχόμενο όμως των ανωτέρω δύο πιστοποιητικών δικονομικής πορείας ήταν ψευδές καθόσον η αλήθεια είναι ότι από 24 Σεπτεμβρίου 2018 έως και την 13 Ιουνίου 2019 η ποινική δικογραφία βρισκόταν εις χείρας της πρώτης κατηγορουμένης η οποία δεν είχε κάνει καμιά δικονομική ενέργεια επ’ αυτής και μόλις την 14 Ιουνίου 2019 κατόπιν αρξαμένης έρευνας από την εισαγγελέα εφετών Κέρκυρας απέστειλε για πρώτη φορά την ανωτέρω δικογραφίας στο ΑΤ Κέρκυρας με πρώτη παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η έκδοση των δύο ψευδών βεβαιώσεων έννομες συνέπειες διότι με το ψευδές περιεχόμενο τους απέκρυπτε τη δική της ευθύνη για καθυστέρηση ως προς την επεξεργασία και διεκπεραίωση της υπόθεσης που υπερέβαινε τους δύο μήνες όπως ορίζεται σχετικώς σε εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου”.
Οι αστυνομικοί φέρονται να παρενέβησαν στα βιβλία εισόδου του ΑΤ και η δικαστική γραμματέας να παραποίησε το ηλεκτρονικό βιβλίο.
https://www.dikastiko.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες