Η μητέρα των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια έκανε τις πρώτες της δηλώσεις, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση. Η Ρούλα Πισπιρίγγου μίλησε στο pelop.gr και αναφορικά με όσα γράφτηκαν για την εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας δήλωσε πως δεν έχει πληροφορηθεί το παραμικρό. Μάλιστα εξέφρασε την απορία της για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αφού όπως είπε, η Τζωρτζίνα πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει γίνει νεκροψία. «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιο λόγο;» ήταν η πρώτη της αντίδραση.
Η κυρία Πισπιρίγγου παρακαλεί «να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα». «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ίριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας». “Κλειδί” η διαλεύκανση της αιτίας θανάτου της Τζωρτζίνας - Το σενάριο της εκταφής και οι απαντήσεις των εξετάσεων Η διαλεύκανση της αιτίας θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας αποτελεί “κλειδί”, όπως όλα δείχνουν, για την επίλυση του “γρίφου” με τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, που χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια. Η απώλεια των τριών παιδιών έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά τους και έχει “παγώσει” την κοινή γνώμη, που παρακολουθεί τις συνταρακτικές εξελίξεις στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, ενώ τη διερεύνηση έχει αναλάβει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Όπως έχει ήδη γράψει το enikos.gr, οι έμπειροι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα, που έχουν προκύψει για το θρίλερ του θανάτου των τριών παιδιών. Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής “ξεσκονίζει” τους ιατρικούς φακέλους των κοριτσιών, από την ημέρα που γεννήθηκαν μέχρι και που πέθαναν. Το θρίλερ με την εκταφή Νωρίτερα χθες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ζητήθηκε η εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το enikos.gr δεν επιβεβαιώνονται από τις αρμόδιες Αρχές.
Εξάλλου, όπως εξηγεί ο Γρηγόρης Λέων, Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για εκταφή από τη στιγμή που έχει γίνει πρόσφατα νεκροψία-νεκροτομή και έχουν σταλεί δείγματα για τοξικολογικές, ιστολογικές και πιθανά γενετικές εξετάσεις.
Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Λέων εξήγησε ότι εκταφή της 9χρονης ενδέχεται να γίνει, εάν προκύψει κάτι από τις εν λόγω εξετάσεις, που θα χρειαστεί περαιτέρω επιβεβαίωση. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανή η εκταφή των σορών και των άλλων δύο παιδιών. Η αιτία θανάτου της 9χρονης είναι εκείνη που θα δώσει απαντήσεις, σημείωσε και εμφανίστηκε βέβαιος ότι “θα διαλευκανθεί ο τρίτος θάνατος κι από εκεί και πέρα θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω συμπεράσματα”.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως το περίεργο είναι ότι οι δύο πρώτοι θάνατοι των παιδιών δεν σχετίζονται μεταξύ τους, σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τα πορίσματα. “Άρα, δεν μιλάμε για μία κοινή αιτία στις δύο πρώτες. Προφανώς, αυτό σημαίνει ότι το γενετικό στοιχείο μένει να επιβεβαιωθεί με τις γενετικές εξετάσεις, γιατί μέχρι στιγμής δεν θεωρείται πιθανόν. Από τη στιγμή που δεν θεωρείται πιθανόν, δεν είναι μία συνήθης εικόνα, που βλέπουμε σε παιδιά που έχουν κληρονομικές νόσους”, σημείωσε.
Πότε θα υπάρξουν απαντήσεις για τον θάνατο της 9χρονης Αναλυτικά, ο Γρηγόρης Λέων, Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, αναφέρθηκε στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Πότε θα υπάρξουν απαντήσεις για τον θάνατο της 9χρονης Αναλυτικά, ο Γρηγόρης Λέων, Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, αναφέρθηκε στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκταφής της 9χρονης, απάντησε: “είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για εκταφή σε μία σορό, ειδικά πολύ πρόσφατα που έχει υποστεί τη νεκροψία-νεκροτομή και ουσιαστικά δείγματα έχουν ήδη σταλεί για τοξικολογικές, ιστολογικές και πιθανά γενετικές εξετάσεις.
Μία τέτοια ενέργεια θα μπορεί να γίνει και θα είναι σωστό να γίνει, εάν από τις συγκεκριμένες εξετάσεις προκύψει κάτι και χρειαζόμαστε κάτι περαιτέρω για επιβεβαίωση, προφανώς και μπορεί να γίνει ακόμα και αυτό. Όπως, πρέπει να πούμε, είναι πιθανή και μία εκταφή των άλλων δύο σορών”.
“Όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις που προαναφέραμε, θα έχουμε μια σαφή εικόνα τουλάχιστον για τον τρίτον θάνατο που είναι υπό διερεύνηση αυτή τη στιγμή. Εάν απ’ αυτόν τον θάνατο προκύψουν στοιχεία που μας αναγκάσουν να ανατρέξουμε πίσω στις υποθέσεις, εκεί πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να μελετηθούν ιατρικοί φάκελοι των υποθέσεων, γιατί, ας μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο θέμα είναι ότι αυτά τα παιδιά νοσηλεύτηκαν, δηλαδή είχαν θεράποντες γιατρούς, μία θεραπευτική αγωγή, μία κλινική εικόνα υπό παρακολούθηση ειδικών… αυτά πρέπει να τα λάβουμε υπόψη και φυσικά να ξαναδούμε τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που έγιναν εκείνη την εποχή, να τις ξαναδούμε και εάν χρειαστεί να προβούμε και σε νεότερες ενέργειες”, τόνισε ο κ. Λέων.
Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο παραλείψεων σε ό,τι αφορά στη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των δύο πρώτων παιδιών της οικογένειας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, απάντησε: “όταν μία υπόθεση έχει πάρα πολλά ερωτηματικά, το μείζον είναι να λύσουμε το τρίτο περιστατικό, το οποίο είναι αυτό που μπορεί να μας δώσει απαντήσεις και στη συνέχεια μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα πρέπει να ανατρέξουμε πίσω και αναλόγως με τα πορίσματα, προφανώς και να αναζητηθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ευθύνες”.
“Αιφνίδιοι θάνατοι νέων ατόμων, παιδιών ειδικά, γίνονται πολύ συχνά όταν έχουμε συγγενείς ανωμαλίες και μάλιστα του καρδιαγγειακού συστήματος. Όμως εδώ, το περίεργο είναι το εξής: ότι στις δύο πρώτες διερευνήσεις, οι δύο πρώτοι θάνατοι σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τα πορίσματα δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Άρα, δεν μιλάμε για μία κοινή αιτία στις δύο πρώτες. Προφανώς, αυτό σημαίνει ότι το γενετικό στοιχείο μένει να επιβεβαιωθεί με τις γενετικές εξετάσεις, γιατί μέχρι στιγμής δεν θεωρείται πιθανόν. Από τη στιγμή που δεν θεωρείται πιθανόν, δεν είναι μία συνήθης εικόνα, που βλέπουμε σε παιδιά που έχουν κληρονομικές νόσους”, συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά στον χρόνο που θα χρειαστεί ώστε να έχουμε μία εικόνα, για την αιτία θανάτου της 9χρονης, ο κ. Λέων σημείωσε: “Η πολιτεία έχει ήδη κινηθεί άμεσα, το ίδιο είμαι βέβαιος κάνουν και όλοι οι συνάδελφοι μου που χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση. Θεωρώ ότι δεν θα τηρηθούν οι συνήθεις διαδικασίες για αρκετούς μήνες, αλλά ελπίζω ότι μέσα στον μήνα θα έχουμε σαφή συμπεράσματα, τοξικολογικές αναλύσεις πιθανά να έχουμε απαντήσεις πολύ πιο νωρίς και φυσικά οι γενετικές απαντήσεις, που κι αυτές πιστεύω θα εξελιχθούν αρκετά σύντομα… Είναι βέβαιο ότι θα διαλευκανθεί ο τρίτος θάνατος κι από εκεί και πέρα θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω συμπεράσματα, τα οποία αναμένουμε με αγωνία”.
“Δεν είχε πρόβλημα η καρδιά της Τζωρτζίνας”, λέει ο καρδιολόγος
Η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί τον περασμένο Μάιο και τον Ιούνιο στο Ωνάσειο, καθώς παραπέμφθηκε εκεί από νοσοκομείο της Πάτρας όπου είχε γίνει έλεγχος στο παιδί “για οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει ένα αιφνίδιο συμβάν, χωρίς να έχει βρεθεί αιτία, αλλά με δεδομένο ότι είχαν χαθεί ήδη άλλα δύο παιδιά”, όπως είπε ο διευθυντής του παιδοκαρδιολογικού του “Ωνασείου”, Ιωάννης Παπαγιάννης στο Mega.
Ο ίδιος σημείωσε ότι είχαν βάλει απινιδωτή στην 9χρονη, αφού της έκαναν έναν πλήρη καρδιολογικό έλεγχο. “Κάναμε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο. Είχε ληφθεί και ο γενετικός έλεγχος. Δεν ανευρέθη απολύτως τίποτα. Ήταν όλα φυσιολογικά, φυσιολογική καρδιά, λειτουργικότητα άριστη, άριστο καρδιογράφημα. Μετά την τοποθέτηση του μηχανήματος, παρακολουθούσαμε το παιδί από μακριά. Με μία συσκευή που λαμβάναμε σήματα ανά πάσα στιγμή, όπως για παράδειγμα αν καταγραφόταν επικίνδυνη αρρυθμία” ανέφερε ο παιδοκαρδιολόγος.
“Η συσκευή δεν έδειξε καμία απολύτως σοβαρή αρρυθμία”, τόνισε. Απαντώντας σε ερώτηση για την αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας, ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι “μπορώ να σας απαντήσω στα καρδιολογικά, το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα εμφανές, που να μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Δεν αποκλείω οτιδήποτε άλλο. Είναι η αρμοδιότητά μου να απαντήσω μόνο επί του καρδιολογικού θέματος. Η ανακοπή καρδιάς είναι το τελικό συμβάν, που ακολουθεί μετά απ’ οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει το οξυγόνο στον άνθρωπο, θα σταματήσει κάποια στιγμή να δουλεύει η καρδιά. Δεν είχε πρόβλημα η καρδιά, το είχαμε ελέγξει από κάθε πλευρά” πρόσθεσε.
https://www.enikos.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες