Στη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα αναφέρθηκε στη Βουλή ο Άκης Σκέρτσος. Ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε την αντιπολίτευση να μην προσπαθεί να διογκώσει ένα ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας.
«Το εάν γνωρίζαμε ή όχι τη μελέτη είναι αδιάφορο. Δεν τη γνωρίζαμε. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις και στατιστικά στοιχεία, τα μελετά όλα και τα αξιολογεί όλα. Μην προσπαθείτε να διογκώσετε ένα ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας» είπε ο κ. Σκέρτσος απαντώντας σε παρέμβαση της κοινοβουλευτικής εκπρόσωπου του Κινήματος Αλλαγής Νάντιας Γιαννακοπούλου η οποία ζήτησε να μάθει ποιος από τους αρμόδιους πήρε, και πότε, στα χέρια του τη μελέτη.
Ο κ. Σκέρτσος πρόσθεσε ότι «ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ήταν σαφής χθες» σημειώνοντας ότι “έχει γίνει πολύ μεγάλος θόρυβος για μια μελέτη, που δεν κομίζει κάτι καινούριο”.
Η κυβέρνηση “έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για τα θέματα αυτά, έχει λάβει πρωτοβουλίες, έχει σχεδιάσει και έχει υλοποιήσει πολιτικές, που ενισχύουν το σύστημα Υγείας, και προσπαθούν αν θεραπεύσουν, ακριβώς αυτά τα προβλήματα” είπε ο κ. Σκέτρτσος και συνέχισε:
«Ποια τα προβλήματα που εντοπίζει η μελέτη; (1) ότι όταν δέχεται μεγαλύτερο φόρτο το Σύστημα Υγείας είναι δυσκολότερο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και (2) ότι υπάρχουν ανισότητες σε περιφερειακό επίπεδο στο ΕΣΥ. “Και τα δύο ζητήματα έχουν τεθεί στο υψηλότερο επίπεδο, πολύ πριν την εκπόνηση της μελέτης από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό” επισήμανε ο κ. Σκέρτσος.
Επομένως, συμπέρανε ο υπουργός Επικρατείας, το αν γνωρίζαμε ή όχι τη μελέτη είναι αδιάφορο. Δεν τη γνωρίζαμε. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις και στατιστικά στοιχεία, τα μελετά όλα και τα αξιολογεί όλα. Μην προσπαθείτε να διογκώσετε ένα ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας, τόνισε ο κ. Σκέρτσος.
Σε επόμενο ερώτημα της κα Γιαννακοπούλου για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι “η κυβέρνηση έχει δείξει ότι δεν φοβάται την υποχρεωτικότητα. Αντιθέτως είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες, που έχει υλοποιήσει την υποχρεωτικότητα στον χώρο υγείας και στην ειδική ομάδα πληθυσμού άνω των 60, που νοσεί βαρύτατα. Αυτά είναι τα κριτήρια. Είναι υγειονομικά και όχι πολιτικά κριτήρια, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.
Σκέρτσος για τη διαγραφή Κουρουμπλή: Για τον Πολάκη ο Τσίπρας δεν κάνει κάτι
Νωρίτερα, στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού, ο κ. Σκέρτσος είχε αναφερθεί στη χθεσινή ομιλία του ανεξαρτήτου – πλέον – βουλευτή Π. Κουρουμπλή.
«Ακούστηκαν φρικιαστικά πράγματα χθες, από αυτό εδώ το βήμα, προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης, που θύμιζαν άλλες εποχές» είπε ο κ. Σκέρτσος.
«Χαίρομαι που υπήρξε άμεση αντίδραση από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι όμως αποσπασματική και γι’ αυτό ατελής, διότι, τους ίδιους και βαρύτερους χαρακτηρισμούς επιφυλάσσουν σε καθημερινή βάση, για την κυβέρνηση, και άλλα στελέχη του, όπως ο κ. Πολάκης, αλλά εκεί δεν κάνει κάτι (ο κ. Τσίπρας)» είπε ο υπουργός Επικρατείας.
Ελπίζω, είπε ο κ. Σκέρτσος, να ξανασκεφτεί και να διορθώσει τη στάση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διότι “όλοι θυμόμαστε, και δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε, πως η ίδια τοξικότητα, ο ίδιος διχασμός τα ίδια σύμμετρα κατηγορώ, μεταφέρθηκαν πριν δέκα χρόνια, από το εσωτερικό της Βουλής, στην πλατεία Συντάγματος, για να μολύνουν στη συνέχεια, όλη την επικράτεια”.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες