Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Κρύβουν τις ευθύνες τους, επιβάλλουν εισπρακτικό χαράτσι - Οι άνω των 60 ετών ή εμβόλιο ή πρόστιμο €100 το μήνα


Ομολογία αποτυχίας οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη, με το βλέμμα στην αγορά των Χριστουγέννων και την παραλλαγή Όμικρον. Την «κρίση ευκαιρία» κάνει η κυβέρνηση, πετώντας το μπαλάκι ξανά στους πολίτες και επιβάλλοντας τιμωρητικά μέτρα στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Την κρίση… ευκαιρία επιθυμεί να κάνει η κυβέρνηση επιβάλλοντας μέτρα εισπρακτικού και τιμωρητικού χαρακτήρα προς τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους και επιχειρώντας να κρύψει την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Μόλις, χθες, άλλωστε, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έστελναν εντελώς διαφορετικά μηνύματα, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την κυβερνητική απραξία, κάνοντας λόγο για ελεγχόμενη κατάσταση, παρά την εκατόμβη νεκρών.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός έδωσε συνέχεια στη λήψη πρωτοφανών για δημοκρατικές κοινωνίες μέτρων (ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστρίας) πετώντας το μπαλάκι ξανά στην ατομική ευθύνη και βάζοντας στο στόχαστρο τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Εκτός από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ωστόσο, η κυβέρνηση επιβάλει χαράτσι 100 ευρώ μηνιαίως σε όσους δεν συμμορφωθούν με τις νέες αποφάσεις, με τον πρωθυπουργό να μας ενημερώνει ότι τα χρήματα που θα αρπάζει η ΑΑΔΕ από τους λογαριασμούς των «παραβατών» θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αδιαφορώντας, προφανώς, για το γεγονός ότι οι πολίτες της χώρας ήδη φορολογούνται για να έχουν πρόσβαση σε σωστές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης.

Το νέο χαράτσι, βαπτίστηκε «αντίτιμο υγείας» και «πράξη δικαιοσύνης» με την κυβέρνηση, δηλαδή, εμμέσως, να δηλώνει πως όποιος δεν εμβολιάζεται καλείται να πληρώσει για την περίθαλψή του.

Και για να επιβεβαιώσει την κεντρική στόχευση να σωθεί η αγορά των Χριστουγέννων με... ευθύνη των πολιτών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δύο δωρεάν self test προς όλους τους πολίτες πριν και μετά την περίοδο των εορτών, καλώντας, εμμέσως πλην σαφώς, την κοινωνία να αναλάβει ξανά την ιχνηλάτηση και επιδημιολογική επιτήρηση.

Η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αποτυχημένος πρωθυπουργός, περιορισμένης ευθύνης

Σκληρή ήταν η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη ότι είναι ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής.

Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες. Αυτή τη φορά στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί.

Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης.

===========

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος επανέλαβε μονότονα τις αιτιάσεις της κυβέρνησης πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει προτάσεις, ενώ επιχείρησε να δικαιολογήσει το ακραίο μέτρο σημειώνοντας ότι «σε περιόδους μεγάλων κρίσεων απαιτούνται γενναίες και υπεύθυνες αποφάσεις για την προστασία των ανθρώπων και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος».

Η τοποθέτηση του Γ. Οικονόμου

Σε περιόδους μεγάλων κρίσεων απαιτούνται γενναίες και υπεύθυνες αποφάσεις για την προστασία των ανθρώπων και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Όποιος δεν τις αντέχει, δεν μπορεί να προσφέρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτος στον κατήφορο της άρνησης και της κοντόφθαλμης μικροκομματικής σκοπιμότητας, που ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας. Καλούμε τον κ. Τσίπρα, στη διάρκεια των σημερινών συναντήσεών του με υγειονομικούς κι ενόψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, να αφήσει τις υπεκφυγές και να τοποθετηθεί συγκεκριμένα:

  • Αφού δεν συμφωνεί με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, ποια συγκεκριμένα μέτρα προτείνει, ώστε οι 520.000 συμπολίτες μας που αποφεύγουν συστηματικά να εμβολιαστούν -αποτελώντας την ηλικιακή ομάδα που κυρίως νοσηλεύεται και στην οποία σημειώνονται οι μεγαλύτερες απώλειες- να σπεύσουν να εμβολιαστούν;
  • Είναι στοχοποίηση η συγκεκριμένη απόφαση ή κατάφαση στη ζωή και πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους; Απέναντι σε εκείνους που στερούνται τις υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ., ενώ τις έχουν ανάγκη, επειδή κάποιοι αρνούνται πεισματικά να εμβολιαστούν;
  • Πώς εφαρμόζεται η υποχρεωτικότητα, την οποία ψελλίζει κατά καιρούς, δίχως να προβλέπονται κυρώσεις για αυτούς που παραβαίνουν το νόμο και επιδεικνύουν έλλειψη κοινωνικής ευθύνης; Εκτός και αν επιμείνει στο χωρίς νόημα εφεύρημα της «προαιρετικής υποχρεωτικότητας».

Ας αφήσει τις γενικότητες, τους αφορισμούς, τις καταγγελίες και ας τοποθετηθεί συγκεκριμένα. Αν δεν το κάνει και αυτή τη φορά, όπως το έχει αποφύγει μέχρι σήμερα, θα αποδείξει ότι αδυνατεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σηκώσει το βάρος επιβεβλημένων αποφάσεων που έχουν πολιτικό κόστος, ψαρεύοντας πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

Πυρά και από τα υπόλοιπα κόμματα

Προαναγγελία νέων μέτρων πριν στεγνώσει το μελάνι

Λίγη ώρα αργότερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή επιπλέον περιορισμών στο προσεχές διάστημα. Ο Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι παραμένει στο τραπέζι η επιστροφή του click away για τους ανεμβολίαστους, αλλά η υποχρέωση και των εμβολιασμένων εργαζόμενων να υποβάλλονται σε rapid test.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες