Αντικείμενο μελέτης από ειδικούς αποτελεί από χθες το προφίλ του 32χρονου πιλότου, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του. Οι ειδικοί εξετάζουν τον χαρακτήρα του ανθρώπου που επί 37 ημέρες δρούσε σαν θύμα αποπροσανατολίζοντας Αρχές και κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας τον εαυτό του σαν συντετριμμένο και πονεμένο σύζυγο. Σύμφωνα με την Ευφροσύνη Φωτεινάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, στόχος του δράστη ήταν να έχει τον έλεγχο του γάμου και της γυναίκας του. «Προσπάθησε να μας χειραγωγήσει όλους» «Ο δράστης έρχεται σε σχέση με ένα παιδί, κάτι που δείχνει ότι επιδιώκει σχέση εξουσίας. Μετέπειτα βλέπουμε μια προσπάθεια χειραγώγησης, χάνει τον έλεγχο γιατί η Καρολάιν θέλει να πάρει άλλη πορεία και εκεί τα πράγματα φεύγουν από τον δικό του έλεγχο. Προσπαθεί να ξαναπάρει τον έλεγχο, την σκοτώνει και μετά ξεκινά ο έλεγχος της κοινής γνώμης, προσπαθεί να μας χειραγωγήσει όλους». Όπως τονίζει η ψυχολόγος, αν και όλα τα στοιχεία έδειχναν τον 32χρονο ως ύποπτο, «δε θέλαμε να πιστέψουμε ότι ο γάμος μας και το σπίτι μας γίνεται το σκηνικό του αφανισμού και του φόνου». Κρίσιμο στοιχείο στην ιστορία, είναι η ψυχολόγος την οποία επισκεπτόταν η άτυχη 20χρονη. «Όταν απευθύνεται ένα άτομο για μια θεραπεία και συνεχώς τη συνοδεύει κάποιος, αυτό από μόνο του για έναν ψυχολόγο είναι θέμα, γιατί κατανοούμε ότι για να συνοδεύεται κάτι συμβαίνει και πιθανότατα ο συνοδός θέλει να ελέγχει, να έχει την εποπτεία σε όλα». Έχει πει ολόκληρη την αλήθεια; «Ένας άνθρωπος που έχει αποστασιοποιηθεί τόσο πολύ από τον εαυτό του, από τα συναισθήματα, την αλήθεια, έχει πάρει απόσταση που δεν ξέρω αν έχει επαφή με την πραγματικότητα ή αν έχει πιστέψει στην αλήθεια που έχει σκηνοθετήσει» είπε η κ. Φωτεινάκη για να καταλήξει πως: «Όλα έγιναν γύρω από ένα εγώ, γύρω από ένα εγωκεντρικό και ναρκισσιστικό άτομο». Ένιωθε κτήμα του την 20χρονη
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου, η Άννα Κανδαράκη, ψυχολόγος, σημείωσε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο «ο οποίος λειτουργούσε σαν να του ανήκει το συγκεκριμένο πρόσωπο, σαν να είναι εκείνος ο οποίος θα αποφάσιζε αν θα ζούσε ή αν θα πέθαινε». Σύμφωνα με την κ. Κανδαράκη, «οι γυναίκες δεν πρέπει να δέχονται καμία είδους βία. Αν αισθάνονται ότι υπάρχει ένας εγκλωβισμός ή μια μορφή βίας, να μη διστάσουν να ζητήσουν βοήθεια ακόμα και από το οικογενειακό περιβάλλον». Το μεγάλο σφάλμα στο οποίο δεν πρέπει να πέσουμε, σύμφωνα με την ψυχολόγο, είναι η ταύτιση του ψυχικού νοσήματος με το έγκλημα. «Δε σημαίνει πως κάποιος που είναι ένας αδίστακτος γυναικοκτόνος, ότι από πίσω υπάρχει και μια ψυχιατρική διαταραχή».
Η μεταφορά του 32χρονου στα δικαστήρια, έδειξε έναν άνθρωπο «απαθή, που σημαίνει ότι δεν έχει καμία σύνδεση με το συναίσθημά του.Αυτό το συναντάμε σε ανθρώπους που εμφανίζουν τέτοια χαρακτηριστικά, ψυχοπαθητικά, αντικοινωνικά». Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι η Λυδία, το βρέφος του ζευγαριού, το οποίο έμελλε να μεγαλώσει χωρίς γονείς.
Ο καθείς Με την θεωρία του και με την μακακια του.και από τέτοιους έχουμε πολλούς.
ΑπάντησηΔιαγραφή