Η "Αυγή" της Κυριακής 14/6 αποκαλύπτει το έγγραφο - Η αγωγή στο Ισραήλ και τα 300.000 ευρώ που δεν τα ζήτησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος - Η αγωγή στο Ισραήλ και τα 300.000 ευρώ που δεν τα ζήτησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.
Για τα μάτια (και την προστασία) του Μάκη Βορίδη και της αντισημιτικής δράσης του προέκυψε η αντιδικία Φιλιππάκη - Μιωνή, που οδήγησε στην έρευνα της Προκαταρκτικής Επιτροπής εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου! Αυτό προκύπτει από την αγωγή που έχει καταθέσει ο Σάμπι Μιωνής στο Ισραήλ στις 22 Απριλίου 2019, την οποία δημοσιεύει η «Αυγή» της Κυριακής.
Ουσιαστικά, με όσα αναφέρει ο Σ. Μιωνής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δ. Παπαγγελόπουλος ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης συμμετείχε σε μια πολυετή προσπάθεια προστασίας του... Μ. Βορίδη από την αποκάλυψη των αντισημιτικών απόψεών του!
Η αγωγή του Σ. Μιωνή κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2019 στο επαρχιακό δικαστήριο στην πόλη Τελ Αβίβ - Γιάφα και από τις 19 Μαΐου 2020 βρίσκεται στη δικογραφία που έχει συγκροτηθεί στη Βουλή. Οι εναγόμενοι από τον Σ. Μιωνή είναι οι εταιρείες που εκδίδουν την εφημερίδα «Δημοκρατία» (Εστία Α.Ε. και Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε.), ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας, Νίκος Ελευθερόγλου και Ανδρέας Καψαμπέλης και ο δικηγόρος των εταιρειών Μανώλης Μαργωμένος (που κατά τον Σ. Μιωνή είναι συνεργάτης του Μ. Βορίδη). Ο Σ. Μιωνής τους ζητά αποζημίωση 11.600.000 νέα σέκελ Ισραήλ (περίπου 3 εκατ. ευρώ).
«Για τα συμφέροντα του Μ. Βορίδη»...
Στο έγγραφο που αποκαλύπτει η «Αυγή» της Κυριακής ο Μ. Βορίδης εμφανίζεται ως αντισημίτης και αντισιωνιστής πολιτικός. Ο δε Σ. Μιωνής αποκάλυψε με άρθρα του το «αντισημιτικό ιστορικό» του Μ. Βορίδη κι έτσι ξεκίνησαν δημοσιεύματα στη «Δημοκρατία» για να σταματήσει την αρθρογραφία εναντίον τού νυν υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τότε βουλευτή της Ν.Δ.!
Στην πρόταση αγωγής που έχει καταθέσει ο Σ. Μιωνής αναφέρεται ρητά (στη σελ. 2) ότι «οι ενέργειες αυτές διεξήχθησαν σύμφωνα με τα συμφέροντα του Μάκη Βορίδη. Ο Μ. Βορίδης είναι Έλληνας πολιτικός, που στο παρελθόν χρημάτισε αρχηγός ακροδεξιού κόμματος και έχει σαφώς αντισημιτικό ιστορικό».
Αντισημιτισμός στην ελληνική Δικαιοσύνη
Υποστηρίζει δε ότι στην Ελλάδα «υπάρχει μια ισχυρή εγκληματική οργάνωση», η οποία «συνεργάζεται με μια ομάδα ανθρώπων που αποκαλούν τους εαυτούς τους δημοσιογράφους μαζί με αντισημίτες πολιτικούς και εκλεγμένους αξιωματούχους και δημόσιους υπαλλήλους». Για να καταστεί σαφές τι εννοεί ο Σ. Μιωνής όταν γράφει για δημόσιους υπαλλήλους, αρκεί να σημειωθεί ότι στην αγωγή (σελ. 6) αναφέρει πως «οι βαθιές ρίζες του αντισημιτισμού στην Ελλάδα αναμεταξύ ορισμένων μελών του ελληνικού δικαστικού συστήματος αποτελούν έναν από τους λόγους που προκαλεί ανησυχία στον ενάγοντα ότι δεν θα λάβει οποιαδήποτε αρωγή αν η δίκη διεξαχθεί στην Ελλάδα». Επίσης κάνει λόγο (στη σελ. 5) για «βαθιές ρίζες του αντισημιτισμού στην Ελλάδα που έχει διεισδύσει στα όργανά της (σ.σ.: Δικαιοσύνης)».
Η εγκληματική οργάνωση
Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι ο Σ. Μιωνής καταγγέλλει ουσιαστικά τον Μ. Βορίδη ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης! «Ο ενάγων προτίθεται να υποβάλει σύντομα στο Ισραήλ μήνυση στον γενικό εισαγγελέα του κράτους κατά των εναγομένων και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που περιγράφεται, «συμπεριλαμβανομένου του Μ. Βορίδη και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου (άλλο ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ιδρύθηκε)», αναφέρει στη σελ. 3 της αγωγής του. Τι έκανε η «εγκληματική οργάνωση» με την οποία φέρεται «συνδεδεμένος» ο Μ. Βορίδης; Κατά τον Σ. Μιωνή, «αξιόποινες πράξεις που διαπράχθηκαν από την εγκληματική οργάνωση, συμπεριλαμβανομένων εκβιασμού, απειλών. πλαστογραφίας, απάτης, ψευδορκίας, παρεμπόδισης δικαστικών διαδικασιών, συνωμοσίας και άλλων».
Η αντισημιτική δράση
Στην αγωγή του ο Σ. Μιωνής φιλοτεχνεί ένα ακροδεξιό, αντισημιτικό και αντισιωνιστικό προφίλ για τον Μ. Βορίδη υπενθυμίζοντας αναλυτικά όσα έχει διαπράξει:
- Στο Κολλέγιο Αθηνών (που σπούδασαν και ο Γ. Φιλιππάκης και ο Σ. Μιωνής) «ίδρυσε μία φασιστική και νεοναζιστική ομάδα που έφερε την ονομασία ‘Ελεύθεροι Μαθητές’, η οποία απειλούσε Εβραίους μαθητές και τις οικογένειές τους, μεταξύ άλλων και την οικογένεια Μιωνή».
- Δραστηριοποιήθηκε σε νεοναζιστική ομάδα νέων που ζωγράφισε σβάστικα στον θρανίο του Σ. Μιωνή.
- «Ηγήθηκε της αντισημιτικής ομάδας νέων ΕΠΕΝ που ίδρυσαν οι φυλακισμένοι δικτάτορες» και είχε προγενέστερο αρχηγό τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής.
- Ως φοιτητής «δημιούργησε μία φασιστική ομάδα με την ονομασία ‘Student Alternative’ με τη συμμετοχή φασιστών κακοποιών».
- «Ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο, που βασίζεται στο όραμα του μέντορά του Ζαν Μαρί Λεπέν».
- «Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Μ. Βορίδης και το κόμμα του συνδέθηκαν με το κόμμα του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος είναι γνωστός στην Ελλάδα ως νεοναζιστής, αντισημίτης και αρνητής του Ολοκαυτώματος».
- Ως βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν διαφώνησε με τις δηλώσεις Καρατζαφέρη που υπαινίσσονταν ότι οι Εβραίοι γνώριζαν για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Δημοσιεύματα για να μην γράφει κατά του Μ. Βορίδη
Όταν το 2012 ο Μ. Βορίδης μετακινήθηκε στη Ν.Δ., ο Σ. Μιωνής «άρχισε να εκθέτει» τον βουλευτή της Ν.Δ. με άρθρα στον ελληνικό, ισραηλινό και διεθνή Τύπο. Όμως, γράφει ο Σ. Μιωνής, οι Γ. Φιλιππάκης και Αλ. Τάρκας «είχαν σκοπό να εμποδίσουν τον Σ. Μιωνή να δημοσιεύσει τις αντισημιτικές απόψεις του Μ. Βορίδη και τις σχέσεις του με νεοναζιστικές οργανώσεις» (σελ. 5). Έτσι «κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συνάντησης μεταξύ του Σ. Μιωνή και του Αλ. Τάρκα, ο Αλ. Τάρκας απείλησε τον Σ. Μιωνή ότι εάν δεν σταματούσε να εκθέτει τον Μ. Βορίδη ως αντισημίτη, θα δεχθεί προσωπικές επιθέσεις» (σελ. 8). Και «αμέσως μετά την προειδοποίηση του Σ. Μιωνή από τον Αλ. Τάρκα να μην δημοσιεύει άρθρα σε σχέση με τον Μ. Βορίδη, η ‘Δημοκρατία’ ξεκίνησε εκστρατεία με στόχο τον Σ. Μιωνή, δημοσιεύοντας πολλά ψευδή άρθρα που προσπάθησαν να συνδέσουν τον Σ. Μιωνή με αρκετούς λογαριασμούς που εμφανίσθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ και τον παρουσίασαν ως υπαίτιο φοροδιαφυγής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ» (σελ. 9). «Η δημοσίευση των άρθρων αποσκοπούσε να αποτρέψει τις ενέργειες του Σ. Μιωνή κατά της αντισημιτικής και αντισιωνιστικής ομάδας στην οποία υπάγονται οι εναγόμενοι και συγκεκριμένα να αποτραπεί ο Σ. Μιωνής από το να αποκαλύπτει τις αντισημιτικές απόψεις του Μ. Βορίδη» υποστηρίζει (σελ. 9) ο Σ. Μιωνής.
Οι εναγόμενοι ζήτησαν 300.000 ευρώ!
Ακολούθησαν αγωγή Μιωνή στο Λονδίνο, συμφωνία διακανονισμού με την πλευρά Φιλιππάκη επί κυβέρνησης Ν.Δ. (που κατά τον Μιωνή δεν τηρήθηκε), νέα αγωγή στο Λονδίνο, νέα δημοσιεύματα και νέα απόπειρα διακανονισμού (επί ΣΥΡΙΖΑ), στο πλαίσιο της οποίας «ζήτησαν οι εναγόμενοι μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για δικαστικά έξοδα». Υπογραμμίζεται ότι στην αγωγή τα 300.000 ευρώ που ο Σ. Μιωνής περιγράφει ως «σαφή λύτρα εκβιασμού» δεν ζητήθηκαν από τον Δ. Παππαγγελόπουλο, αλλά από τους εναγόμενους!
Η αγωγή του Σ. Μιωνή που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2019 στο επαρχιακό δικαστήριο στην πόλη Τελ Αβίβ - Γιάφα και από τις 19 Μαΐου 2020 βρίσκεται στη δικογραφία που έχει συγκροτηθεί στη Βουλή
http://www.avgi.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες