Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη πορεία των υγειονομικών στο κέντρο της Αθήνας


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα - 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια.

Εικοσιτετράωρη πανυγειονομική απεργία για σήμερα, 16 Ιουνίου, έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Στάση εργασίας από 8.00 έως 15.00, για την Αττική και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια έχει αποφασίσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούν στις 11 πμ έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), στην Αριστοτέλους.

Στην Αθήνα, η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει για σήμερα «μεγάλη Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας» με πανελλαδική συγκέντρωση στις 8.30 πμ στη Πλατεία Μαβίλη. Θα ακολουθήσει πορεία η οποία θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες, από το Μέγαρο Μαξίμου, από τη Βουλή, από το Υπουργείο Εργασίας και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο που διεκδικούν:
• Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας.

• Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας στις δομές υγείας, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

• Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικοτεχνικών μέσων, για τη διενέργεια όλων των εξετάσεων.

• Άνοιγμα κλινών ΜΕΘ, για να αντιμετωπιστεί πιθανό νέο κύμα πανδημίας Covid-19.

• Διαμόρφωση υποδομών για την εξέταση και τη διενέργεια των test, για πιθανά κρούσματα Covid-19, που δεν θα υπονομεύουν τη λειτουργία των ήδη υπαρχουσών δομών.

Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση ανακοίνωσε και το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα» και καλεί τους συνταξιούχους της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στην πανυγειονομική απεργιακή συγκέντρωση.
https://eretikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες