Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 147 οι νεκροί, 21 τα νέα κρούσματα, 2663 συνολικά (βίντεο)


Η σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας έγινε από τον κ. Τσιόδρα και από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας είναι 21 ,ενώ συνολικά είναι 2663 και ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 147,εκ των οποίων οι 40 είναι γυναίκες.Επίσης 36 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι,ενώ 82 εξήλθαν.


Ενοχλημένος ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε σε συναδέλφους του για τον τρόπο καταγραφής των θανάτων από τον κορονοϊό. «Δεν είναι επινόηση δική μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε και για το πως καταγράφονται οι θάνατοι στην χώρα μας. Όπως είπε απαντώντας σε επικρίσεις που έχει δεχθεί για τον τρόπο καταγραφής των νεκρών είπε ότι δεν είναι δική του επινόηση και ότι μάλιστα ακολουθεί την ευρωπαϊκή πρακτική που ακολουθείται.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει φόβος μετάδοσης του κορονοϊού από τα κουνούπια, ο κ. Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια. Ωστόσο, σύστησε την χρήση προστατευτικής σίτας προκειμένου να προφυλαχθεί ο κόσμος από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς


Κλείνει μέχρι νεοτέρας η πλατεία της Αγίας Παρασκευής

Κλειστή μέχρι νεοτέρας θα παραμείνει η πλατεία της Αγίας Παρασκευής μετά τα χθεσινά έκτροπα τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.


Ο κ. Χαρδαλιάς καυτηρίασε τη συμπεριφορά ορισμένων στον κλάδο εστίασης, τα take away ποτά και τις συναθροίσεις και τόνισε πως η σταδιακή άρση των μέτρων είναι συλλογική υπόθεση.

Επίσης ανέφερε πως πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς έλεγχοι από την αστυνομία σε όλη τη χώρα και πως αυτοί θα γίνονται σε καθημερινή βάση. Μάλιστα είχαμε έξι συλλήψεις και πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες