Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΤΩΡΑ συναγερμός στον Εβρο: Νέα επεισόδια στις Καστανιές με χημικά και ένταση (βίντεο)


Νέα επεισόδια έχουν ξεσπάσει αυτή την ώρα στις Καστανιές του Έβρου,μετά από μια ήρεμη ημέρα χθες.Χημικά εκτοξεύονται προς τις ελληνικές Αρχές που βρίσκονται στο σημείο.

Αριθμός ατόμων κατευθύνθηκαν προς τον φράχτη και άρχισαν να εκτοξεύουν δακρυγόνα και χημικά, πιθανότατα με εκτοξευτήρες, με τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν άμεσα.

Χθες η κατάσταση ήταν ήρεμη στην περιοχή καθώς σχεδόν όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από τις Καστανιές και κατευθύνονταν νότια, προς το Δέλτα του Έβρου.

Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλο το χώρο, ελέγχοντας  κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Στο σημείο υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προς αντιμετώπιση του σκηνικού.

Τα τελευταία τρία 24ώρα η κατάσταση στο φυλάκιο των Καστανέων είχε, κατά κοινή ομολογία, ηρεμήσει με τους συγκεντρωμένους από την άλλη πλευρά να μετακινούνται νοτιότερα, με σκοπό να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Κάτι τέτοιο όμως, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, με χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, να κάνει λόγο για 26.000 αποτροπές.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος καταφέρνει να περάσει τα σύνορα, συλλαμβάνεται και οδηγείται σε κέντρο κράτησης, προς απέλαση.

"Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: μην έρχεστε στη χώρα μας", δήλωσε από το Καστελόριζο σήμερα στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκβιάδης Στεφανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες