Παρά το γεγονός ότι ο Στάθης Μπούκουρας ανεξαρτοποιήθηκε από την Χρυσή Αυγή από τον Μάρτιο του 2014, κι αυτός στη σημερινή του απολογία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας έκανε λόγο
για πολιτική δίωξη των κοινοβουλευτικών της στελεχών με εντολή του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
«Προφυλακίστηκα στις 13 Ιανουαρίου 2014 και το χαρτί ανέγραφε ότι η απόφαση είχε παρθεί από τις 9 Ιανουαρίου. Υπήρχε προειλημμένη απόφαση με εντολή του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Η προφυλάκιση μου ήταν προϊόν εντολής».
Προς επίρρωσιν αυτού του ισχυρισμού του ο Στάθης Μπούκουρας επικαλέστηκε και το γεγονός πως αφού απώλεσε την ιδιότητα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής παρέμεινε για 3 μήνες ακόμα στη φυλακή.
Σε κάθε περίπτωση πάντως αν και αυτός ακολούθησε το μονοπάτι της «πολιτικής δίωξης» ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως η σχέση του με τους υπόλοιπους ήταν καθαρά επιδερμική και εκείνος ήταν ξένο σώμα στη Χρυσή Αυγή. Ανέφερε πως είχε μόνο την ιδιότητα του υποστηρικτή και όχι του μέλους.
«Η σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη και βουλευτές, ήταν καθαρά επιδερμική.
Εγώ κοίταξα να πάρω το προσωνύμιο του βουλευτή Κορινθίας. Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία και ενδιαφέροντα. Μόνο με τον Χρυς.Αλεξόπουλο είχαμε κοινό ενδιαφέρον τη μουσική.
Πρόεδρος: Τι σημαίνει ήμουν ξένο σώμα;
Μπούκουρας: Δεν συμμετείχα σε κανένα όργανο του κόμματος.
Πρόεδρος: Και άλλοι…
Μπούκουρας: Δεν μου συγχώρεσαν ποτέ ότι προέρχομαι από άλλο ιδεολογικό χώρο. Δεν πίστευα ότι θα βγω. Κόμμα έδινε ψηφοδέλτια σταυρωμένα με άλλο υποψήφιο (σ.σ. Βλαχόπουλο).
Δεύτερη… εφηβεία!
Σε μία, ωστόσο, φορτισμένη στιγμή του, ο Στάθης Μπούκουρας υποστήριξε πως στη Χρυσή Αυγή έζησε μία δεύτερη εφηβεία.
«Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη μου εφηβεία. Από μικρός επειδή στερήθηκα πράγματα λόγω της οικονομικής κατάστασης, στη Χρυσή Αυγή μου δόθηκε η ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό, το γλέντησα, τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι, την ιστορία την γράφουν οι παρέες κυρία Πρόεδρε. Πηγαίναμε ακούγαμε ανθρώπους, ανησυχίες, είχαμε γίνει σανίδα σωτηρίας» εξήγησε ο κατηγορούμενος στην πρόεδρο για το πως βίωσε την κοινοβουλευτική του θητεία στη Χρυσή Αυγή.
Πάντως, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη του κάποια έκνομη ενέργεια και υποστήριξε πως ασχολιόταν μόνο με τα ζητήματα που αφορούσαν την περιοχή του.
Όσο αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο κατηγορούμενος περιέγραψε πως την επόμενη ημέρα στην κοινοβουλευτική ομάδα υπήρχε αναστάτωση. «Υπήρχε μία έξαλλη κατάσταση, δεν ήξεραν που πατούσαν και βρισκόντουσαν, ακουγόταν, διάφορα πράγματα, προβοκάτσια, για ποδοσφαιρικά ζητήματα» ανέφερε.
Η δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία του Χρήστου Παππά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες