Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Θρίλερ στον Πόρο: Ρώσοι πράκτορες «ψάχνουν» την πτώση του ελικοπτέρου! - Κάποιοι ήθελαν να «φάνε» το φίλο του Πούτιν;


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του μοιραίου ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή σε έναν Ελληνα (πιλότο) και σε δυο Ρώσους επιβάτες και έχει πάρει διαστάσεις και στα Μέσα Ενημέρωσης της Ρωσίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας (FSB), που έτσι και αλλιώς εδρεύουν από την εποχή Καραμανλή στην Ελλάδα, αλλά και στελέχη της πρεσβείας, έχουν λάβει εντολή να…ψάξουν το «ατύχημα» μια και υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί να πρόκειται για δολιοφθορά.

Και αυτό γιατί τόσο ο πιλότος ήταν εμπειρότατος, όσο και το ελικόπτερο (ιδιοκτησίας Στέγγου) δεν είχε παρουσιάσει προβλήματα στις πτήσεις του, κάτι που εντείνει τις θεωρίες περί στόχευσης του μαικήνα επιβάτη του, ο οποίος ήταν εκτός τον άλλων ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς της Ρωσίας.

Ήδη η πρεσβεία, αν και κρατά χαμηλούς τόνους, έχει ζητήσει να εξετάσουν το ελικόπτερο και δικοί της εμπειρογνώμονες ενώ περιμένουν το πόρισμα της έρευνας που κάνει η ελληνική πλευρά.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που το παρομοιάζουν με την πτώση μυστήριο του ελικοπτέρου ΣΙΝΟΥΚ πάνω από το Αγιον Ορος, το Σεπτέμβριο του 2004, που στοίχισε μεταξύ άλλων και την ζωή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο!

Συγκεκριμένα, ο Μιχαήλ Γιούροβιτς Αμπράμοφ θεωρείται άνθρωπος του Ρώσου προέδρου Πούτιν και ήταν ένας από τους δυο επιβάτες, που ασχολούταν με επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων εμπόριο δερμάτινων προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα, είχε υψηλόβαθμη θέση στην RGS Group, που ήταν για πολλά χρόνια η μεγαλύτερη και ισχυρότερη ασφαλιστική εταιρεία της Ρωσίας, έχοντας πλέον «πέσει» στην δεύτερη θέση πίσω από την SOGAZ.

«Ως ένας σημαντικός επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών, ο «Μίσα» θεωρούσε το μουσείο αυτό ως «παιδί» του και επένδυσε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, δείχνοντας έτσι και το γιατί ήταν τόσο επιτυχημένος και στις άλλες δουλειές του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Alexei Lidov, διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό.

Το ενδιαφέρον του για την συλλογή εικόνων ξεκίνησε στις αρχές του 2000 και τελικά το 2006 ίδρυσε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και τέχνης στην Μόσχα, το οποίο και χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τον ίδιο για αυτό και τον είχαν χαρακτηρίσει και ως μαικήνα του Πολιτισμού.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί ότι για το δεύτερο επιβάτη της μοιραίας πτήσεις, Πάβελ Ντιμίτριεβιτς Ακουλίνιν, δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά πράγματα.

Η ιστορία του ΣΙΝΟΥΚ- Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2004 όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «ΣΙΝΟΥΚ», που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο στο Άγιον Όρος και τη συνοδεία του, κατέπεσε στη θάλασσα, ανοικτά του Άθω, λίγο πριν προσγειωθεί, παρασύροντας στον θάνατο τους επιβάτες του.

Συνολικά 17 νεκροί, ανάμεσά τους και ο προκαθήμενος Αλεξανδρείας, Πέτρος. Η Ελλάδα πάγωσε.
Το ελικόπτερο του 4ου ΤΕΑΣ της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε και συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή τρία-τέσσερα μίλια νοτιοανατολικά της Σιθωνίας.

Είχε απογειωθεί στις 9:35 από το στρατόπεδο «Σακέτα» στον Καρέα και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αγιο Όρος στις 11:05. Στις 10:54 είχε την τελευταία επαφή του με τον πύργο ελέγχου στο Χορτιάτη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, γύρω στις 11 το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με τότε πληροφορίες από το ΓΕΣ, το Chinook είχε παραληφθεί πριν από ένα με ενάμιση χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν περί τις 4 το απόγευμα από τα σωστικά συνεργεία που είχαν σπεύσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΣ, το Chinook είχε παραληφθεί πριν από ένα με ενάμιση χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν περί τις 4 το απόγευμα από τα σωστικά συνεργεία που είχαν σπεύσει στην περιοχή.

Πέπλο μυστηρίου

Λίγες μόλις ώρες μετά από το τραγικό δυστύχημα, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά, κάποιοι έκαναν λόγο για ελλείψεις στο τεχνικό προσωπικό που προκαλούσαν προβλήματα στη τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων. Άλλοι είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα με συγκεκριμένες παρτίδες από πτέρυγες που είχαν παρουσιάσει ρωγμές.

Όλα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησαν ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από την πτώση του Σινούκ, ενώ δεκαπέντε χρόνια μετά δεν έχουν δοθεί ακριβείς απαντήσεις για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας, με τους συγγενείς των θυμάτων να συνεχίζουν τον αγώνα για να αποκαλυφθεί το τι προκάλεσε την πτώση του ελικοπτέρου οδηγώντας στο θάνατο τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Η Λίστα των θυμάτων

– Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος

– Μητροπολίτης Πηλουσίου Ειρηναίος

– Μητροπολίτης Καρθαγένης Χρυσόστομος

– Επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος

– Αρχιμανδρίτης Αρσένιος, καθηγούμενος Ιεράς Μονής Μαχαιρά

– Αρχιμανδρίτης Καλλίστρατος Οικονόμου,

– Διάκονος Νεκτάριος Κοντογιώργος

– Γεώργιος Μαύρος, νομικός σύμβουλος του Πατριάρχη

– Πάτροκλος Παπαστεφάνου, τεχνικός σύμβουλος του Πατριάρχη

– Γεώργιος Ξενουδάκης, σύμβουλος Τύπου του Πατριάρχη και δημοσιογράφος της εφημερίδας Τα Νέα

– Γεώργιος Παπαπέτρου, αδελφός του Πατριάρχη

– Σπυρίδων Κουρσάρης, αστυνομικός της προσωπικής ασφαλείας του Πατριάρχη,

– Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Παπασπύρου, διοικητής του 4ου ΤΕΑΣ

– Ταγματάρχης (ΑΣ) Παναγιώτης Παπαναστασίου

– Ανθυπασπιστής (ΤΧ) Στυλιανός Ράπτης

– Αρχιλοχίας (ΤΧ) Παντελεήμων Χατζηβαγγάλης και

– Επιλοχίας (ΤΧ) Παναγιώτης Γολεγός.

https://www.newsbreak.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες