Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Καταγγελία-σοκ: 22 κοπέλες έχουν εξαφανιστεί στην Κύπρο! - Ο 35χρονος δήλωνε «κήρυκας αγάπης»! (βίντεο)


Από τον Αύγουστο του 2018 δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση της Μαίρη Ρόουζ και της εξάχρονης κόρης της ο Λούης Κουτρουκίδης, πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, μετά την επίσκεψη από φίλη της.

Συγκεκριμένα, μετέφερε την ανησυχία του στις αρχές ασφαλείας, αφού πρώτα τον επισκέφθηκε φίλη του θύματος και τού είπε ότι είναι η τελευταία της ελπίδα, καθώς δεν βρήκε ανταπόκριση από την αστυνομία.

Ο Λούης Κουτρουκίδης κάλεσε αμέσως τον αριθμό 1460 και ζήτησε να μιλήσει με τον ίδιο τον αρχηγό της Αστυνομίας.

"Με μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό Λεμεσού, με κάλεσαν να πάω εκεί να καταγγείλω. Όταν έφτασα πήγα στο ΤΑΕ πάνω και τους είπα τα γεγονότα. Είπα ότι πρόκειται για ένα μωρό μικρό, τότε μου είπαν 9 χρονών κoριτσάκι, χάθηκε τους είπα 9 χρόνων κοριτσάκι και δεν κάνετε τίποτε; Ερευνούμε κύριε, ερευνούμε".

"Δεν τον κατηγορώ, απλά τους κατηγόρησα ότι χάθηκε ένα μωρό, δεν έκανε ακολούθως τίποτε, μα καμία κίνηση, καμία απολύτως. Έμεινα με το στόμα ανοικτό. Ύστερα είπα εφόσον αυτοί δεν θέλουν να βοηθήσουν, εγώ τι μπορώ να κάνω" πρόσθεσε.

Μετά την ανακάλυψη της σορού της Μαίρη Ρόουζ, ο Λούης Κουτρουκίδης επικοινώνησε εκ νέου με την αστυνομία.

"Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να τους πω κάτι. Αν κάμνατε κάτι τον τζιαιρό που σας τα ελάλουν, δεν θα είχαμε το γεγονός τούτο σήμερα".

Αποκάλυψε μάλιστα ότι μητέρα άλλης Φιλιππινέζας τον επισκέφθηκε και του είπε ότι η κόρη της απουσιάζει από το σπίτι της από τον Δεκέμβριο του 2017. "Η μητέρα της ήρθε στο σύνδεσμο οικιακών βοηθών στην Λεμεσό. Την λυπήθηκα. Έκλαιγε. Μόλις μάθαμε ότι είναι αυτή που ανακαλύφθηκε" είπε.

Υποστήριξε μάλιστα ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν εξαφανιστεί στην Κύπρο αρκετές γυναίκες από τις Φιλιππίνες.

"22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μάϊου, αυτό που έκανε η αστυνομία, μπορούσε να το κάνει 7 του Μάη πέρσι" ανέφερε.

sigmalive.com

Όταν ο 35χρονος μ' επιστολή δήλωνε «κήρυκας αγάπης»
Συνεχίζουν να βλέπουν το φως άγνωστες πτυχές από τη ζωή και τη δράση του 35χρονου, που παραδέχθηκε ήδη δύο φόνους γυναικών, τις οποίες ακολούθως πέταξε στο φρεάτιο του Μεταλλείου στο Μιτσερό.

Ως γνωστόν, ο 35χρονος ήταν λάτρης της φωτογραφίας και είχε ιδιαίτερες γνώσεις επί τέτοιων θεμάτων.

Μάλιστα, συμμετείχε πολύ ενεργά σε ομίλους ανά το Παγκύπριο που ασχολούνταν με τη λήψη φωτογραφίας.

Το Sigmalive φέρνει στο φως σήμερα, αποκαλυπτική επιστολή που είχε αποστείλει ο 35χρονος στο παρελθόν, σε συγκεκριμένο όμιλο φωτογραφίας, από τον οποίο εντέλει αποχώρησε λόγω διαφωνιών.

Πιο κάτω θα διαβάσετε αποσπάσματα της επιστολής του 35χρονου, στην οποία εμφανίζεται ως «κήρυκας αγάπης» μεταξύ συναδέλφων (εννοώντας άτομα που ασχολούνται με τη λήψη φωτογραφίας) και θέτει έντονες διαφωνίες για χειρισμούς του εν λόγω ομίλου.

« Νιώθω την ανάγκη να εξηγήσω τους λόγους αποχώρησης μου από τον … για να προλάβω ή να ξεκαθαρίσω διάφορα ψεύδη που τυχόν ακουστούν ή έχουν ήδη ακουστεί», αναφέρει αρχικά στην επιστολή του και συμπληρώνει:

«Δυστυχώς, όμως, όσο προχωρούσα πιο βαθιά στον κόσμο των φωτογραφικών ομίλων έβρισκα καταστάσεις που ήταν τελείως αντίθετες με ό,τι θεωρούσα πως θα έπρεπε να είναι για εμένα η φωτογραφία. Δεν μπορούσα να βρω καμία λογική στον ανταγωνισμό μεταξύ ομίλων, σε φράσεις και αντιλήψεις του τύπου "Δε γίνεται να είσαι σε πάνω από έναν όμιλο", "ο τάδε πήρε δικούς μας μαθητές" ή "ο τάδε μας εγκατέλειψε και πήγε στον άλλο" ή "ο τάδε ό,τι είναι το οφείλει σε εμάς". Και ουδέποτε τις συμμερίστηκα. Νοοτροπίες τέτοιες τις θεωρώ κινούμενες πάντα από προσωπικό κίνητρο ορισμένων ή υπερβολικό "εγώ" άλλων και πάντοτε επιζήμιες για τη φωτογραφική τέχνη.

Πάντοτε ο προσωπικός στόχος για εμένα ήταν να περνώ ευχάριστα με ανθρώπους που έχουν κοινή αγάπη για τη φωτογραφία και να βοηθώ όσο μπορώ, ανεξαρτήτως του σε ποιο όμιλο ανήκαν, ή αν ανήκαν καν σε κάποιο όμιλο και κράτησα απόσταση από όποιες ίντριγκες ή πολιτικές του πιο πάνω είδους».

Ο 35χρονος στη συνέχεια περιγράφει τον τρόπο που βίωνε αυτές τις διαφωνίες που προέκυπταν μεταξύ φωτογράφων και ομίλων φωτογράφων:

«Αυτές οι νοοτροπίες, όμως, μου έγιναν οδυνηρά φανερές όταν σε προγραμματισμένη διάλεξή μου, την οποία με πολύ κόπο και πολλά τηλεφωνήματα, επαφές και διαπραγματεύσεις οργάνωσα, δέχθηκα εντολή πως πρέπει να ακυρώσω το γεγονός, επειδή προσκάλεσα προσωπικούς μου φίλους οι οποίοι ήταν μέλη άλλου ομίλου ή εναλλακτικά να τους πω να μην έρθουν. Για τον μόνο λόγο ότι "ανήκουν αλλού και δεν έχουν δουλειά σε δίκη μας εκδήλωση".

Σε εκείνη την περίπτωση κακώς και λάθος μου μεγάλο, υπέκυψα στην πίεση του συντονιστή του ομίλου και είπα σε φίλους φωτογράφους να μην παραστούν σε γεγονός για το οποίο τους είχα καλέσει προσωπικά. Και είναι μια απόφαση για την οποία ντρέπομαι και θα συνεχίσω να ντρέπομαι.

Εκείνα τα περιστατικά, μου προκάλεσαν κούραση και έκαναν τη φωτογραφία να είναι, δυστυχώς, και πηγή στεναχώριας. Κάτι που δεν επιθυμούσα και δεν επιθυμώ για κανένα λόγο. Ταυτόχρονα, όμως, ήταν η αφορμή για να λάβω μια απόφαση. Να εμπλακώ στη λήψη αποφάσεων του ομίλου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου ως έφορος δραστηριοτήτων».

Στόχος του 35χρονου, όπως αναφέρει στην επιστολή που αποκαλύπτει σήμερα το Sigmlalive, ήταν να διδάξει σε ενδιαφερόμενους, σεμινάρια με θέμα τη φωτογραφία.

«Το να διδάξω φωτογραφία σε μία ολοκληρωμένη σειρά μαθημάτων ήταν ένας στόχος που έχω θέσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μου προτάθηκε να αναλάβω τα μαθήματα του ομίλου. Αρνήθηκα επειδή θέλω αν και εφόσον διδάξω κάτι, να το κάνω με τον τρόπο και τη μέθοδο που θεωρώ ορθά, χωρίς παρεμβάσεις. Για αυτό τον λόγο, επεδίωξα να διδάξω φωτογραφία στη … όπου δεν θα υπήρχαν τέτοιου είδους παρεμβάσεις».

Σοκαριστικά είναι και τα λόγια με τα οποία ο 35χρονος καταλήγει στην επιστολή του:

«Παραμένω φίλος με όλους όσους γνώρισα στον όμιλο και θα συνεχίσω την επαφή μου, τις εκδρομές, τις διαλέξεις και θα είναι μεγάλη τιμή μου να βοηθώ στη φωτογραφία όσους μέχρι τώρα ζήτησαν και έλαβαν τη βοήθεια μου και όσους τη ζητήσουν στο μέλλον.

Δεν αλλάζει η αγάπη μου για τη φωτογραφία, η επιθυμία μου να την ασκώ στην παρέα ανθρώπων με παρόμοια αγάπη και η επιθυμία μου να βοηθώ άλλους στη φωτογραφία. Όλα αυτά θα γίνονται σε χώρο αμοιβαίας συναίνεσης και όχι κάπου που να χρειάζεται να αντιμετωπίσω τον οποιοδήποτε υπόγειο και πισώπλατο πόλεμο.

Θέλω να γίνει ξεκάθαρο πως αυτό είναι καθαρά θέμα δικής μου αξιοπρέπειας και δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε προσωπική αντιπαλότητα με κανέναν. Αυτό σας το αποστέλλω επειδή έχω την ανάγκη να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το γιατί δεν είμαι μέλος του ομίλου από το 2017.

Στο παρελθόν, για μέλη που αποχώρησαν από τον όμιλο για παρόμοιους λόγους, παρουσιάστηκαν γεγονότα σχετικά με την αποχώρηση τους τα οποία δεν ήταν αληθή και παρουσίαζαν ως εγωιστικά σκεπτόμενους που εγκατέλειψαν τον όμιλο ο οποίος τους ανέδειξε για προσωπικές φιλοδοξίες. Θέλω να αποφύγω οποιεσδήποτε φήμες σχετικά με το πρόσωπό μου και για αυτό τον λόγο παραθέτω γεγονότα και ξεκαθαρίζω από τώρα τους λόγους και τον τρόπο σκέψης μου.

Υ.Γ. Όποιος δεν επιθυμεί επικοινωνία μαζί μου, μπορεί απλά να μου το ζητήσει».

http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες