Ζήτησαν να προσμετρώνται οι ψήφοι τους στις ψήφους της συμπολίτευσης!
Πριν από λίγο ο προεδρεύων της Βουλής διάβασε τις ανακοινώσεις των έξι βουλευτών. Πρόκειται για τους έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην
κυβέρνηση. Είναι οι: Κώστας Ζουράρις, Έλενα Κουντουρά, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα και Βασίλης Κόκκαλης.
Πριν από λίγο ο προεδρεύων της Βουλής διάβασε τις ανακοινώσεις των έξι βουλευτών. Πρόκειται για τους έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην
κυβέρνηση. Είναι οι: Κώστας Ζουράρις, Έλενα Κουντουρά, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα και Βασίλης Κόκκαλης.
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Βουλή με τους έξι βουλευτές από διάφορα κόμματα που ανεξαρτητοποιήθηκαν και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να δηλώνουν ότι από εδώ και πέρα επιθυμούν η ψήφος τους να προσμετράται στις ψήφους της συμπολίτευσης σε όλα τα νομοσχέδια που ψηφίζονται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία. Και μπορεί τυπικά να μην θεωρείται προσχώρηση αφού πρέπει να το ζητήσει και ο αρχηγός της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Πρόκειται για την Έλενα Κουντουρά, τον Κώστα Ζουράρι, τον Σπύρο Δανέλλη, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, την Κατερίνα Παπακώστα και τον Βασίλη Κόκκαλη. Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και με τον τρόπο του επιβεβαίωσε αργά το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Ο κ. Βούτσης κληθείς να σχολιάσει εάν οι 6 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης είχαν ενταχθεί την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχαν θέματα με τις πλειοψηφίες απάντησε χαμογελαστός «Κοντός ψαλμός». σ.σ. και τον ακούσαμε.
Η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής δια της πλαγίας
«Η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά υπέβαλε επίσημα αίτημα εκ μέρους των ΑΝΕΛ να υπάρξει ερμηνευτική γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής σε σχέση με την διατήρηση του χαρακτήρα μιας ΚΟ όπου αριθμεί 5 βουλευτές ανεξαρτήτως εάν δεν έχουν εκλεγεί υπό τον αυτό συνδυασμό. Η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά έθεσε, και καλά έκανε, έγκαιρα το ζήτημα γιατί μετά την διάλυση μιας ΚΟ απαιτούνται 10 βουλευτές για την επανασύστασή της», είπε ο Νίκος Βούτσης.
Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής συνέχισε: «Δεσμεύτηκα ότι σήμερα κιόλας θα θέσω το θέμα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής ώστε να υπάρξει μια Γνωμοδότηση και να λάβουμε όλοι υπόψιν τα δεδομένα για να μπορέσουμε να ξέρουμε τι γίνεται σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ μείνουν με 5 βουλευτές που δεν εκλέχθηκαν όμως με το ίδιο κόμμα».
Σε ερώτηση πότε θα κάνει το ερώτημα για τους ΑΝΕΛ στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, είπε «Θα το υποβάλω σήμερα και θα ζητήσω άμεση απάντηση, γιατί είμαστε πολιτικά όντα και αυτά τα αντιλαμβανόμαστε».
Αναφορικά με την επιστολή που του απέστειλε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Η Επιστολή του Πρωθυπουργού είναι απόλυτα θεσμική κατά την γνώμη μου καθώς εκτός από Πρωθυπουργός είναι και ο αρχηγός της πρώτης κοινοβουλευτικής δύναμης της Βουλής».
Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου
«Αυτά τα 3 ½ χρόνια έχουμε πολιτευτεί με απόλυτη θεσμική προσήλωση στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, σε μια δύσκολη εποχή, με οκτακομματική Βουλή, με κρίσιμες και δύσκολες πολιτικές αποφάσεις, και είμαστε στην 4η Σύνοδο με μεγάλες κινητικότητες βουλευτών. Επαναλαμβάνω για μένα θα ήταν πραγματικά εξαιρετικά σημαντικό να μου υποβληθεί μια πρόταση μομφής, όπως λένε εδώ και τέσσερις φορές μέχρι σήμερα το τελευταίο διάστημα με διάφορες αφορμές, έχουν κάθε δικαίωμα το κάνουν και το σέβομαι, αλλά θα ήταν και για μένα μια δυνατότητα για να αποδείξω με επιχειρήματα τι σημαίνει αυτή η απόλυτη θεσμική προσήλωση που σας λέω ότι έχουμε αποδείξει ως Προεδρείο», είπε ο Νίκος Βούτσης.
Ενα κοινοβουλιο με τετοιους βουλευτες σαν αυτους αυτης της εφταδας
ΑπάντησηΔιαγραφήδειχνει την ολοκληρωτικη χρεωκοπια αυτου του θεσμου Αντε και σε κατωτερα