Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Θρίλερ με πρόσωπο - κλειδί για Siemens και εξοπλιστικά: Ο τραπεζίτης Όσβαλντ έκοψε το "βραχιολάκι" κι εξαφανίστηκε


Είναι υπόδικος για οικονομικά εγκλήματα - Ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό με "βραχιολάκι" - Έκοψε τον ιμάντα της συσκευής εντοπισμού που φορούσε

Όπως ανακοίνωσε απόψε επίσημα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») του υπόδικου για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλου πολίτη, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

Ο Όσβαλντ θεωρείται άνθρωπος - κλειδί για τις υποθέσεις τόσο των εξοπλισμών, όσο και της Siemens.

«Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.

Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ποιός είναι ο Όσβαλντ
Τον Μάιο του 2016 το Συμβούλιο Εφετών είχε αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του ‘Οσβαλντ, με την επιβολή κατ΄οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο (βούλευμα υπ΄αριθμόν 686/2016) έδωσε το “πράσινο φως” για την έξοδο του τραπεζίτη από τις φυλακές για τη μία μόνο υπόθεση από αυτές (υπόθεση Siemens)για τις οποίες κατηγορείται, με τον όρο του κατ΄οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, επιτρέποντας τη μεταφορά του Ελβετού τραπεζίτη μόνο στα δικαστήρια με αστυνομική συνοδεία.

Ωστόσο, η αποφυλάκιση του Εβλετού τραπεζίτη δεν ήταν άμεση καθώς είχε κι άλλες εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελβετός τραπεζίτης αναμένεται να καταθέσει αιτήσεις αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης και τις άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ προφυλακίστηκε το 2015 και από τους καλά γνωρίζοντες τις υποθέσεις διακίνησης «μαύρου χρήματος» θεωρείται πρόσωπο-κλειδί, όχι μόνο για το παράνομο χρήμα που διακινήθηκε στις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και στο σκάνδαλο της Siemens.
https://www.newsit.gr/

2 σχόλια:

  1. Νατο κι αλλο ενα κλεφτρονι ελευθερο αλλα με βραχιολακι και τωρα ολοκληρωτικα
    ελευθερο ενω η καθαριστρια στα μπουντρουμια των φυλακων Μπραβο ελληνικη``δικαιοσυνη``

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την κοπανησε ο υποδικος τραπαζιτης και μαρτυρας για τις υποθεσεις
    των εξοπλιστικων και της ζημενς Μολις ακουστηκε το ονομα ΣΗΜΙΤΗΣ
    αφαντος ο ανθρωπος κλειδι των υποθεσεων που ο Σημιτης εχει αναμειξη
    Χριστοφορακο ολα τα κλεφτρονια εσυ τα οδηγεις και τους δειχνεις
    τον αερα της ελευθεριας χωρις βραχιολακια που εμποδιζουν και την
    ``κυκλοφορια του αιματος``

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες