Η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη "ξύπνησε" αναμνήσεις από τα περιστατικά που συγκλόνισαν την Ελλάδα
Περισσότερες από 20 είναι οι απαγωγές που έχουν συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία 27 χρόνια. Στη χώρα μας, η απαγωγή ανθρώπων δεν είναι ιδιαιτέρα συχνό φαινόμενο ενώ το ποσοστό εξιχνίασης αυτών των αδικημάτων ξεπερνά το 90%.
Περισσότερες από 20 είναι οι απαγωγές που έχουν συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία 27 χρόνια. Στη χώρα μας, η απαγωγή ανθρώπων δεν είναι ιδιαιτέρα συχνό φαινόμενο ενώ το ποσοστό εξιχνίασης αυτών των αδικημάτων ξεπερνά το 90%.
Τρεις απαγωγές που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, κατέληξαν με νεκρούς τους ομήρους. Η μία απαγωγή έχει καταγραφεί στην Κρήτη. Στις περισσότερες από αυτές οι δράστες συνελήφθησαν, ενώ τουλάχιστον τρεις δεν είχαν αίσιο τέλος και τα θύματα βρέθηκαν νεκρά.
Η υπόθεση Μαρσελίνο και οι… «φίλοι»
Πρόκειται για μια απαγωγή που έκανε όλη την Ελλάδα να ανατριχιάσει. Ήταν απόγευμα Κυριακής στις 18 Μαρτίου του 1990. Ο Γιάννης Τσατσάνης ή αλλιώς Μαρσελίνο, όπως τον ήξεραν στους κύκλους του ποδοσφαίρου έπινε ανέμελος τον καφέ του στην «Τροπικάνα». Τον πλησίασαν οι δύο κολλητοί του φίλοι Κώστας Σπινιάρης και Δημήτρης Αγαπητός. Του είπαν να πάει μαζί τους γιατί ξέρουν ποιοι έχουν κλέψει το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου του.
Ο 17χρονος τους ακολούθησε και ξεκίνησαν για το Σχιστό. Εκεί τους περίμεναν οι Σταμάτης Γρυπαίος, Δημήτρης Σκαφτούρος, Γιάννης Λαζάρου. Οι τρεις τους όρμησαν στον Μαρσελίνο. Μάλιστα, πυροβόλησαν και στον αέρα για να φοβηθεί περισσότερο ο ανήλικος. Οι δυο φίλοι του που ήταν στο κόλπο – Σπινιάρης και Αγαπητός – έκαναν τους τρομαγμένους και έτρεξαν να φύγουν.
Οι απαγωγείς, οι οποίοι όπως αποδείχθηκε ήταν γνωστοί του, μετέφεραν τον νεαρό ποδοσφαιριστή σε σπίτι στο Χαϊδάρι. Ο Μαρσελίνο έμεινε δεμένος και με κουκούλα στο κεφάλι για 4-5 ημέρες. Οι απαγωγείς να τηλεφωνούσαν στον πάτερα του και ζητούσαν 150.000.000 δραχμές ως λύτρα για να τον αφήσουν ελεύθερο.
Μάλιστα στις τηλεφωνικές συνομιλίες ο απαγωγέας που έκανε τις διαπραγματεύσεις προσποιούνταν τον Ιταλό, ενώ έβαζε στον πατέρα του να ακούσει μαγνητοσκοπημένα μηνύματα του Μαρσελίνο.
Ο πατέρας κατήγγειλε τη απαγωγή στην αστυνομία, ενώ οι δράστες αποφάσισαν να σκοτώσουν τον 17χρονο γιατί πίστευαν ότι είχε αναγνωρίσει τους δύο κολλητούς του. Επίσης δεν τους άρεσε ότι ο πατέρας του καθυστερούσε να δώσει τα λύτρα.
Για αυτό οδήγησαν τον νεαρό σε ένα μαντρί στα Σκούρτα Βοιωτίας όπου είχαν σκάψει έναν λάκκο για να τον θάψουν. Οι δράστες τον πυροβόλησαν στην καρδιά και στον αυχένα και τον έθαψαν στο συγκεκριμένο σημείο.
Όταν επέστρεψαν πίσω συνέχισαν να τηλεφωνούν στον πατέρα του για τα λύτρα. Στις 19 Ιουνίου ο κτηνοτρόφος στον οποίο άνηκε το μαντρί ήρθε αντιμέτωπος με ένα μακάβριο θέαμα. Τα σκυλιά του είχαν ξεθάψει το πτώμα του Μαρσελίνο, το οποίο βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, ενώ το κεφάλι βρέθηκε 50 μέτρα πιο μακριά.
Στην κηδεία του νεαρού ποδοσφαιριστή οι δύο φίλοι του που βοήθησαν στην απαγωγή κρατούσαν το φέρετρο του. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγες ημέρες και οι δράστες οδηγήθηκαν στη φυλακή.
Απαγωγή Δαλάκα: Ο Κωστάκης που κατάφερε να «δώσει» τους δράστες
Τον Νοέμβριο του 1995 ο 11χρονος Κωστάκης Δαλάκας επέστρεφε σπίτι του από το σχολείο. Εκείνη την ημέρα, ο Κωστάκης έμελλε να πέσει θύμα απαγωγών. Άγνωστοι τον πλησίασαν, τον έβαλαν σε ένα φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν. Πριν από λίγους μήνες η γιαγιά του είχε κερδίσει στο λαχείο 130 εκατομμύρια δραχμές. Αν και δεν ήταν γνωστό, οι κοντινοί της οικογένειας το γνώριζαν.
Οι απαγωγείς τηλεφωνούσαν στην οικογένεια και υποστήριζαν ότι είναι φορείς του Aids και πως αν δεν έπαιρναν τα χρήματα θα μετέδιδαν τον ιό στον 11χρονο. Πέντε ημέρες αργότερα τους έδωσαν το ποσό των 41 εκατομμυρίων ευρώ και οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο.
Ο Κωστάκης Δαλάκας, ωστόσο, φαίνεται πως ήταν ένα πανέξυπνο παιδί το οποίο κατάφερε να αποκαλύψει τους απαγωγείς του χάρη στην παρατηρητικότητα του.
Ο μικρός είπε στους αστυνομικούς ότι τον είχαν μεταφέρει σε ένα σπίτι κοντά στο δικό του, μόλις πέντε λεπτά μακριά. Μάλιστα είχε συγκρατήσει ότι ανέβηκε επτά σκαλιά. Έτσι διαπιστώθηκε ότι το σπίτι ανήκει στον έμπορο αυτοκινήτων από την Γλυφάδα, Γιάννη Χειλά, φίλο της οικογένειας, που διατηρούσε σχέσεις µε τη Φανή Ιωάννου Χατζηρουσέα, µακρινή θεία του 11χρονου.
Τα κινητά τους τηλέφωνα γίνονται αντικείμενο έρευνας και λίγες μέρες αργότερα ομολογούν, και μαζί τους δύο ακόμα άτομα, ότι ήταν οι δράστες. Βέβαια, αποκαλύπτεται ότι είναι και οι άνθρωποι πίσω από την απαγωγή της Ταμάρ Οσκανιάν.
Το καλοκαίρι του 1991 είχαν μπουκάρει στο σπίτι του εμπόρου πολύτιμων λίθων στο Πόρτο Ράφτη και άρπαξαν την 12χρονη κόρη του. Ωστόσο, η νταντά της μικρής πέθανε από καρδιακό επεισόδιο εκείνη την ημέρα. Οι απαγωγείς φοβήθηκαν και άφησαν την μικρή ελεύθερη.
Υπόθεση Χαΐτογλου – Η πρώτη γνωριμία με τα αδέλφια Παλαιοκώστα
Τον Δεκέμβριο του 1995 ο γνωστός βιομήχανος Αλέκος Χαΐτογλου, κάνοντας την ίδια διαδρομή που έκανε κάθε μέρα, πηγαίνοντας στο εργοστάσιο παρασκευής χαλβά, πέφτει θύμα απαγωγής στο 2ο χιλιόμετρο της οδού Ωραιοκάστρου – Θεσσαλονίκης.
Ξαφνικά του εμφανίστηκαν δύο οπλισμένοι άντρες, που όπως έγινε αργότερα γνωστό ήταν οι αδελφοί Παλαιοκώστα. Αυτοί ήταν και οι εγκέφαλοι της απαγωγής.
Για ογδόντα ολόκληρες ώρες, ο βιομήχανος βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν συνεχώς. Τελικά τον απελευθέρωσαν στα ΚΤΕΛ Καρδίτσας, αφού προηγουμένως ο αδερφός του είχε δώσει ως λύτερα 260 εκατομμύρια ευρώ σε ερημική τοποθεσία στο Νομό Φθιώτιδας.
Ο Κώστας Χαΐτογλου, πρόεδρος τότε στην ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή, ήταν ο υπερτυχερός του Λόττο με κέρδη 160 εκατομμύρια δραχμές. Η οικογένεια Χαΐτογλου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καθώς θεώρησε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις στην υπόθεση, ζητώντας αποζημίωση.
Το ΣτΕ όμως έκρινε πως δεν υπήρξαν παραλείψεις. Πριν από λίγα χρόνια ο Αλέκος Χαΐτογλου έφυγε από τη ζωή.
Απαγωγή Λουλάκη: Η «σατανική» νηπιαγωγός
Η απαγωγή της 6χρονης τότε Έλενας Λουλάκη, κόρη εμπόρου αυτοκινήτων, είχε τρομοκρατήσει όλη την Κρήτη. Ήταν μεσημέρι της 23ης Ιανουαρίου του 1997, όταν άγνωστοι άρπαξαν την Έλενα έξω από το Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο.
Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι «εγκέφαλος» της απαγωγής ήταν η ιδιοκτήτρια ενός βρεφονηπιακού σταθμού. Η δράστης υποστήριξε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Πρόκειται για την νηπιαγωγό Δήμητρα Καμπά, γειτόνισσα της γιαγιάς της μικρής. Η αδίστακτη Δήμητρα είχε τηλεφωνήσει στον οδηγό του σχολικού λεωφορείου και ισχυρίστηκε ότι ήταν η θεία της Ελένης και πως θα περάσει να την πάρει. Όπως αποδείχτηκε αργότερα, η Δήμητρα Καμπά και ο γιος της σχεδίασαν την απαγωγή του παιδιού.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χάρη στην παρατηρητικότητα του οδηγού του λεωφορείου. Ο οδηγός είχε την γυναίκα και την αναγνώρισε ενώ εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει.
Η γυναίκα αυτή κράτησε το παιδί στο σπίτι της για δύο 24ωρα. Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την απαγωγή και πως απλά φοβήθηκε να πάει στην αστυνομία όταν είδε την είδηση στην τηλεόραση.
Οι απαγωγείς απαίτησαν από την οικογένεια της 6χρονης τότε Έλενας, 200 εκατομμύρια δραχμές. Για την απαγωγή καταδικάστηκαν τέσσερα άτομα. Σημειώνεται, πως η σατανική νηπιαγωγός και «εγκέφαλος» της απαγωγής, είχε δώσει εντολή στους συνεργούς της να σκοτώσουν το παιδί σε περίπτωση που βρίσκονταν υπό αστυνομικό κλοιό.
Απαγωγή Κυπριωτάκη
Στις 20 Μαΐου του 2009 ο 50χρονος ιδιοκτήτης εργοστασίου χρωμάτων από το Ηράκλειο Γιάννης Κυπριωτάκης, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος και απανθρακωμένος. Δύο μέρες νωρίτερα είχε απαχθεί. Τότε, οι απαγωγείς είχαν τηλεφωνήσει στη γυναίκα του και ζητούσαν λύτρα 300.000 ευρώ.
Μετά από διαπραγματεύσεις οι απαγωγείς συμφώνησαν να λάβουν το πόσο των 150.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Η συνάντηση ορίσθηκε, τα λύτρα δόθηκαν. Ωστόσο, ο 50χρονος άνδρας δεν αφέθηκε ποτέ ελεύθερος. Οι απαγωγείς του υπό τον φόβο ότι τους έχει αναγνωρίσει τον στραγγάλισαν και μάλιστα όπως αποδείχθηκε πριν πάρουν τα λύτρα.
Το σοκ της οικογένειας ήταν τεράστιο ενώ η αστυνομία έπειτα από συνεχείς έρευνες κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τους απαγωγείς. Ένας Ηρακλειώτης και δύο Σύροι ήταν οι απαγωγείς και δολοφόνοι του 50χρονου.
Και οι τρεις πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο οι τρεις τους είχαν συντάξει λίστα με εύπορους κρητικούς που είχαν σκοπό να τους απαγάγουν.
Υπόθεση Παναγόπουλου
Στις 12 Ιανουαρίου του 2009, μια απαγωγή θα μονοπωλήσει σαν είδηση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πρόκειται για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Ένα βανάκι έκλεισε τον δρόμο στο πολυτελές αυτοκίνητο του εφοπλιστή στο Καβούρι και τρεις άνδρες κατέβηκαν από το όχημά τους ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας όπλα. Οι απαγωγείς άρπαξαν τον εφοπλιστή και τον μετέφεραν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού.
Στην συνέχεια τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ ενός άλλου οχήματος. Σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς διαδραμάτισε η σύζυγος του Κατερίνα. Το μαρτύριο του κράτησε οκτώ ολόκληρες ημέρες. Ο ίδιος, αργότερα, αποκάλυψε ότι φοβήθηκε ότι θα τον σκοτώσουν.
Στις 13 Ιανουαρίου και στις 17 Ιανουαρίου 2009 η Κατερίνα Παναγοπούλου ταξίδεψε μέχρι το Ξυλόκαστρο. Πιο συγκεκριμένα έφτασε στο 125ο χιλιόμετρο της Εθνικής Αθηνών – Πατρών. Εκεί οι απαγωγείς είχαν αφήσει μία βιντεοκασέτα και μία κασέτα ήχου που περιείχαν υλικό σχετικά με την απαγωγή. Η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση των λύτρων ξεκίνησε το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου.
Η σύζυγός του μαζί με ένα ακόμη άτομο επιβιβάζονται σε ένα αυτοκίνητο και ακολουθώντας τις οδηγίες των απαγωγέων έφθασαν στην Θεσσαλονίκη. Εκείνη την ημέρα η παράδοση των λύτρων δεν έγινε ποτέ. Πραγματοποιήθηκε είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα και λίγο μετά ο Περικλής Παναγόπουλος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο Χαϊδάρι. Λίγους μήνες μετά, συλλαμβάνονται 18 ύποπτοι και οδηγούνται σε δίκη μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Βλαστός.
Υπόθεση Παπαγεωργίου
Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα απαγωγής στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου τη νύχτα της Πέμπτης 9 Αυγούστου το 2012. Ο νεαρός άνδρας αναχώρησε με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του, για το Αίγιο.
Όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια ο νεαρός άνδρας συνάντησε εκείνη την ημέρα τον 72χρονο οικογενειακό φίλο Πέτρο Μιχαλεάκο, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο οργανωτής της απαγωγής.
Ο απαγωγέας μέσω άλλου προσώπου ζήτησε ως λύτρα 620.000 ευρώ, απειλώντας για την ζωή του. Οι επαφές με την μητέρα του Μάριου συνεχίσθηκαν μέχρι τις 17 Αυγούστου.
Στις 16 Οκτωβρίου η αστυνομία καταφέρνει να εντοπίσει και να συλλάβει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που εκτός από την απαγωγή, είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν την μητέρα του η οποία είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μεγάλο ποσό για τα λύτρα.
Λίγους μήνες αργότερα συλλαμβάνεται και η σύζυγος του 72χρονου για συμμετοχή στην απαγωγή. Οι έρευνες της αστυνομίας προσανατολίζονται στην παλιά, εγκαταλελειμμένη αμερικανική βάση σε μία από τις κορυφές του όρους Πατέρας – επάνω από τη Νέα Πέραμο.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και άνδρες της ΕΜΑΚ ερεύνησαν εγκαταλελειμμένα, μισογκρεμισμένα κτίρια αλλά και πηγάδια γύρω από την παλιά βάση των ΗΠΑ όπου πιθανολογείται ότι βρίσκεται η σορός του άτυχου 26χρονου.
Η έρευνα στράφηκε σε αυτό το μέρος ύστερα από πληροφορίες ότι παλαιότερα μετέβαινε εκεί, ως οδηγός οχημάτων στις αμερικανικές βάσεις όπου εργαζόταν ο «εγκέφαλος» της απαγωγής Πέτρος Μιχαλεάκος. Οάνθρωπος που έστησε την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου και εξαφάνισε τη σορό του, καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του κι ας μην έχει βρεθεί μέχρι σήμερα το πτώμα του άτυχου νέου.
Η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη
Η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη καθήλωσε τη χώρα. Το θρίλερ με τον επιχειρηματία από την Κρήτη ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο κορυφώθηκε τους επόμενους μήνες μέχρι να φτάσουμε στην πρωινή του απελευθέρωση.
Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου ο 54χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στο δρόμο που οδηγεί από το Ηράκλειο προς τα Καλέσσα.
Εκεί η Αστυνομία ειδοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα για ένα εγκαταλελειμμένο πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο είχε ανοιχτές της πόρτες του και ήταν τρακαρισμένο. Αμέσως οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι πρόκειται για το όχημα του Μιχάλη Λεμπιδάκη και επικοινώνησαν με την οικογένειά του.
Την ίδια ημέρα η Πυροσβεστική έλαβε κλήση για δύο αυτοκίνητα που καίγονταν στο δρόμο προς τον οικισμό Καλέσσα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Επρόκειτο για μία BMW και ένα αγροτικό, που κάηκαν ολοσχερώς. Όπως εκτιμάται, το ένα αυτοκίνητο το είχαν χρησιμοποιήσει για να εμβολίσουν το όχημα του επιχειρηματία.
Στο δεύτερο τον επιβίβασαν αρχικά μέχρι να φτάσουν στο σημείο όπου έκαψαν και τα δύο αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν με άλλο. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες που έγιναν από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στο κρησφύγετο των δραστών.
Τα λύτρα για τον Λεμπιδάκη
Το πρώτο sms από τους απαγωγείς στάλθηκε στο κινητό του αδελφού του επιχειρηματία, εννέα ολόκληρες ημέρες από την αρπαγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Με το μήνυμα τους, οι δράστες ζητούσαν λύτρα ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, προκαλώντας απόγνωση στην οικογένεια, που τους ενημέρωσε ότι αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ιλιγγιώδες αυτό ποσό.
Ακολούθησαν κι άλλα sms από κινητά “φαντάσματα” και διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με νέα στοιχεία έριξαν το ποσό των λύτρων, αρχικά στα 70, στη συνέχεια στα 50 και τέλος στα 8 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που η οικογένεια μπορούσε να συγκεντρώσει. Έμενε να αποδειχτεί ότι ο επιχειρηματίας είναι ακόμη ζωντανός για να γίνει η “ανταλλαγή”.
Έτσι, στις 25 Απριλίου, οι απαγωγείς άφησαν ένα USB σε σημείο της Κρήτης που περιείχε βίντεο με μήνυμα του Μιχάλη Λεμπιδάκη προς την οικογένεια του.
Στο βίντεο ο επιχειρηματίας διαβεβαίωνε τους οικείους του ότι είναι καλά στην υγεία του. Τους ζητούσε να συνεργαστούν με τους απαγωγείς του, προκειμένου να λάβει τέλος η περιπέτεια του. Μάλιστα στο βίντεο αναφερόταν και σε ρεπορτάζ από δελτίο ειδήσεων για να αποδειχτεί ο χρόνος μαγνητοσκόπησης του μηνύματος.
Έκτοτε, οποιαδήποτε επικοινωνία σταμάτα. Οι απαγωγείς παύουν ξαφνικά την οποιαδήποτε προσπάθεια συναλλαγής με την οικογένεια, που βυθίζεται στην απόγνωση καθώς δεν έχει κανένα σημάδι ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Η νέα επικοινωνία των απαγωγέων
Στα τέλη του περασμένου Ιούνη, οι δράστες στέλνουν ένα ηχογραφημένο μήνυμα του Μιχάλη Λεμπιδάκη στους συγγενείς του. Σε αυτό ουσιαστικά εξιστορούσε στους συγγενείς του είδηση που είχε δει σε τηλεοπτικό δελτίο την προηγούμενη ημέρα.
Έκτοτε ξεκίνησε μια περίεργη “σιγή ασυρμάτου” από τους απαγωγείς προς την οικογένεια. Δεν υπάρχει πια έστω κι ένα σημάδι ζωής του απαχθέντος, σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα από το τελευταίο μήνυμα… ζωής.
Και τα δυο μηνύματα αποτελούνταν μόλις από δυο λέξεις: “…τα έχετε;”. Με το μήνυμα εννοούν εάν οι συγγενείς του γνωστού επιχειρηματία έχουν συγκεντρώσει το ποσό “μαμούθ” που ζητούν οι απαγωγείς.
Η απάντηση τις οικογένειας και στα δυο μηνύματα είναι συγκεκριμένη. Είναι αδύνατον να συγκεντρωθούν τόσα χρήματα, διότι η οικογένεια δεν διαθέτει ρευστότητα του μεγέθους των λύτρων που ζητούν οι απαγωγείς.
Άμεσα οι συγγενείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μπορούν να δώσουν στους απαγωγείς ένα πόσο τις τάξεως των 10.000.000 ευρώ. Άλλωστε και όπως είναι γνωστό, ναι μεν η οικογένεια διαθέτει οικονομική επιφάνεια, πλην όμως αυτή είναι επενδύσεις σε ακίνητα, επιχειρήσεις και τίτλους.
Κατά συνέπεια η άμεση ρευστότητα περιορίζεται σε ένα ποσό τις τάξης των 10.000.000 ευρώ το οποίο βέβαια και διαθέτει άμεσα στους απαγωγείς. Οι απαγωγείς όμως δείχνουν άκαμπτη στάση όσων αφορά στης αρχικές του απαιτήσεις των 50 η 70 εκατομμυρίων ευρώ.
Η τελευταία πρόταση των απαγωγέων
Στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη οι απαγωγείς έστειλαν ένα νέο μήνυμα στην οικογένεια του Κρητικού επιχειρηματία. Διεμήνυσαν πως είναι διατεθειμένοι να ρίξουν κι άλλο τις απαιτήσεις τους ώστε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης να αφεθεί ελεύθερος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς ζητούν πλέον από την οικογένεια 18 εκατ. ευρώ ως λύτρα για να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως και οι ίδιοι οι απαγωγείς, μετά από σχεδόν επτά μήνες, πείθονται πως η οικογένεια δεν μπορεί να συγκεντρώσει το ποσό που είχαν αρχικά ζητήσει. Η αντίστροφη μέτρηση για τις συλλήψεις που έγιναν το πρωί έχει ξεκινήσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες