Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε απάτη ύψους 770.000 ευρώ - Θύματα 17 άτομα που «επένδυσαν» στην… Ινδία!

Πόσοι ευκολόπιστοι υπάρχουν τελικά σ' αυτό τον τόπο;

Μία υπόθεση απάτης ύψους 771.706 ευρώ εξιχνίασαν στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οπως ανακοινώθηκε δράστης είναι ένας 50χρονος ο οποίος φέρεται
να εξαπάτησε συνολικά 17 άτομα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κακουργηματικής μορφής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 50χρονος εμφανιζόταν στα θύματα ως ιδιοκτήτης εταιρείας εισαγωγής φυσικού εμφιαλωμένου μεταλλικού νερού στην Ινδία και υπόσχονταν μεγάλο και άμεσο οικονομικό κέρδος σε περίπτωση που αγόραζαν μετοχές της εταιρείας του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών κατά το χρονικό διάστημα από τέλη του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2015, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, όπως γνωριμίες με ισχυρά πρόσωπα στη χώρα εισαγωγής, τη σύναψη συμβάσεων με άλλες εταιρείες επιτυχημένες – αναγνωρισμένες στο χώρο, εξαπάτησε συνολικά 17 άτομα τα οποία «επένδυσαν» συνολικά το συνολικό χρηματικό ποσό των 771.706 ευρώ.

Μάλιστα ο 50χρονος για να γίνει πιο πειστικός, έδινε ως αντάλλαγμα μια υπεύθυνη δήλωση, από την οποία προέκυπτε η υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών της εταιρείας του, ωστόσο η εταιρία τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης καθώς δεν υπήρχε επιχειρηματική δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
http://www.dailythess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες