Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Έφοδος στα γραφεία της Νοvartis με εισαγγελική εντολή - Τι λέει η εταιρεία


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis,μετά και την αποκάλυψη ότι μεγαλοστέλεχος της εταιρείας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει την πρωτοχρονιά,με
τις ελληνικές αρχές να προχωρούν σε γρήγορες και αιφνιδιαστικές κινήσεις για την συγκέντρωση στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες με εντολή των εισαγγελικών αρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στα γραφεία της Novartis προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για το σκάνδαλο με τις καταγγελίες για μίζες σε γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακά της με στόχο να εδραιώσει η εταιρία την θέση της στην αγορά των φαρμάκων.

Για την υπόθεση διενεργεί προκαταρκτική εξέταση η εισαγγελία διαφθοράς,αφού στις 14 Δεκεμβρίου 2016 ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, δημοσιεύματα του Τύπου που αναφερόντουσαν στο σκάνδαλο της Novartis και το χρηματισμό δημοσίων λειτουργών και ζητούσε τη διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελιών και την απόδοση ευθυνών, εφόσον αυτές υπάρξουν.

Οπως όλα δείχνουν η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της Νοvartis και τον χρηματισμό κρατικών αξιωματούχων στη χώρα μας θα είναι γρήγορη και σε βάθος, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, δείχνοντας προς την πλευρά των εισαγγελικών αρχών, μετά την παρέμβαση του υπουργού Σταύρου Κοντονή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτουν ότι μετά την εντολή για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη Novartis «οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές».

Τι λέει η εταιρεία
Η εταιρεία με ανακοίνωσή της στις 30 Δεκεμβρίου του 2016, ανέφερε για την υπόθεση πως «έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων για τις επιχειρηματικές πρακτικές στην Ελλάδα και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας και λαμβάνει κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά».

Με νέα σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρεται και στην υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Eίμαστε ενήμεροι για το περιστατικό και προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την υγεία του εργαζομένου μας. Γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή τυγχάνει παρακολούθησης και φροντίδας από παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Η Novartis παρέχει επίσης υποστήριξη στην οικογένειά του.

Διερευνούμε τις συνθήκες του συμβάντος και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε σχετικά:

Οι μίζες έπεφταν βροχή! Λάδωνε χιλιάδες γιατρούς και διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων

Θρίλερ στο Hilton την Πρωτοχρονιά: Στέλεχος της Novartis απειλούσε να αυτοκτονήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες