Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Το ΔΝΤ θα φύγει και θα πάρει μαζί του και τον Τσίπρα!


Το ΔΝΤ ετοιμάζεται να αποχωρίσει διαρρέοντας ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο!Δεν θα γίνει βιώσιμο ούτε αν υιοθετηθούν νέα μέτρα για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για περίοδο δέκα ετών, όπως προτείνει η Ευρώπη διαμέσου της Γερμανίας.

Το ΔΝΤ προβάλει την ανάγκη αναδιάρθρωσης=διαγραφής χρέους.
Η αποχώρηση σημαίνει πολιτικό πρόβλημα στην Γερμανία του Σόιμπλε, -που είναι σε προεκλογική περίοδο-, και ηγείται της ευρωπαϊκής άποψης που θεωρεί αδιανόητη την οικειοθελή διαγραφή χρέους.

Δημιουργεί όμως πρόβλημα και στις άλλες χώρες άλλα και σε όλη την Ευρώπη που θα πρέπει να εξηγήσει γιατί, παρά τα τρία μνημόνια και πάρα το γεγονός ότι ουσιαστικά κυβερνά την Ελλάδα μέσω των θεσμών δεν μπορεί να δώσει λυση στο ελληνικό πρόβλημα.

Ταυτόχρονα δημιουργεί πρόβλημα και στην Ελληνική κυβέρνηση που ακόμη και αν πάρει τα μέτρα σήμερα και ενεργοποιήσει τον κόφτη, δεν μπορεί να κρατήσει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ.

Αυτό σημαίνει ότι σύντομα δεν θα υπάρχει πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας. Η χώρα με τις οδηγίες της ΕΕ και των θεσμών έχει πλέον καταστραφεί ολοσχερώς και δεν μπορεί να υπάρξει μόνη της ούτε να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές.

Το ΔΝΤ αποχωρώντας την αφήνει να ρημάξει εκτός αν αναλάβει μόνη της η Ευρώπη να την στηρίξει για να μείνει στο ευρώ, ή εκτός εάν διαγράψει το χρεος της μονομερώς και βγει από την ευρωζώνη με στάση πληρωμών χωρίς κανένα σχέδιο.

Γι αυτό η αποχώρηση του ΔΝΤ δεν σε καμιά περίπτωση για πανηγυρισμούς ούτε σημαίνει απλώς εκλογές. Πιθανότατα σημαίνει κάτι μεγαλύτερο.

Ο Σόιμπλε το έχει πει καθαρά πως δεν θα συνιστούσε στην Ελληνική κυβέρνηση να διώξει το ΔΝΤ καθώς η χώρα θα έμενε χωρίς πρόγραμμα και η δημιουργία ενός νέου προγράμματος «διάσωσης» δεν είναι εύκολο πράγμα για να περάσει από τα κοινοβούλια των χώρων της ΕΕ.

Στα αλήθεια ο Τσιπρας -έτσι όμως είναι απαξιωμένος από το λαϊκό έρεισμα μετά την συνθηκολόγηση- είναι ιδανικός για να φορτωθεί μια ελληνική «παραδειγματική» ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και ένα Grexit που είναι φανερό και γνωστό ότι θα συμβεί από το 2010.

Χρειαζόμαστε όμως, επειγόντως σχέδιο διαχείρισης μιας εξόδου από το ευρώ καθώς και το κατάλληλο προσωπικό που θα ηγηθεί της χώρας τις πρώτες ώρες, εβδομάδες, μήνες!
http://papaioannou-giannis.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες