Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Οι τζιχαντιστές αιματοκύλισαν τις ΗΠΑ – 53 οι νεκροί πολλοί ακόμα σε σοβαρή κατάσταση

Η πιο αιματηρή επίθεση της σύγχρονης ιστορίας της Αμερικής

- Γνωστός στο FBI καθώς είχε περάσει από δύο ανακρίσεις ο μακελάρης του Ορλάντο
- Ανέλαβε την ευθύνη του αιματοκυλίσματος το Ισλαμικό Κράτος
- Πριν την επίθεση ο δράστης είχε τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση δηλώνοντας πίστη στο Ισλαμικό Κράτος
- "Το καλύτερο δώρο για το Ραμαζάνι" έλεγαν οπαδοί των τζιχαντιστών, πανηγυρίζοντας για το μακελειό!

Ο φόβος των Αμερικανών, φαίνεται πως έγινε πραγματικότητα με την τρομοκρατική ενέργεια του 30χρονου Ομάρ Ματίν, στο γκέι κλαμπ Pulse, στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι τζιχανιστές όχι μόνο πάτησαν σε αμερικανικό έδαφος αλλά φαίνεται πως σχεδίασαν και έκαναν πράξη την πιο αιματηρή επίθεση τέτοιου είδους στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.

"Η ένοπλη επίθεση με στόχο gay club στην πόλη Ορλάντο στην αμερικανική πολιτεία της Φλόριντα η οποία άφησε πάνω από 100 ανθρώπους νεκρούς ή τραυματίες, έγινε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους" αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσίευσε το Amaq.

MORE: English statement from #ISIS affiliated news agency regarding #Orlando attack -@Rita_Katz pic.twitter.com/ji6eUovwN8








Το NBC είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα την πληροφορία πως ο δράστης της σφαγής στο νυχτερινό κέντρο Pulse του Ορλάντο, ο 30χρονος Ομάρ Ματίν, Αμερικανός πολίτης με καταγωγή από το Αφγανιστάν ήταν θαυμαστής των τζιχαντιστών. Και πριν εισβάλει στο night club, οπλισμένος με ένα τουφέκι, ένα πιστόλι και κάτι που έμοιαζε με "μηχανισμό", είχε τηλεφωνήσει στη γραμμή εκτάκτων περιστατικών (911), ορκιζόμενος πίστη και αφοσίωση στον ISIS!


Σύμφωνα με αναφορές στο twitter, οπαδοί των τζιχαντιστών πανηγύρισαν το μακελειό στο Ορλάντο, χαρακτηρίζοντάς το ως το καλύτερο δώρο για το Ραμαζάνι και "αποθέωναν" τον δράστη λέγοντας: "μακάρι ο Αλάχ να δεχτεί τον ήρωα που το έκανε και ενέπνευσε κι άλλους να κάνουν το ίδιο"!



Ακόμη ένα γεγονός που προκαλεί ρίγη είναι και το ότι ο μακελάρης του Ορλάντο έκανε αναφορά στους αδελφούς Τσαρνάεφ, τους βομβιστές που αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης τον Απρίλιο του 2013, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Πολιτείας της Μασαχουσέτης. «Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με αξιωματούχους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας πριν από λίγο, η Αστυνομία της Πολιτείας της Μασαχουσέτης και άλλες τοπικές αρχές επιβολής του νόμου ενημερώθηκαν ότι ο ένοπλος στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε, δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και αναφέρθηκε στους αδελφούς Τσαρνάεφ» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ντέιβιντ Προκόπιο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αδελφοί Τσαρνάεφ σκότωσαν τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 260 την 15η Απριλίου του 2013.Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, 26 ετών, σκοτώθηκε τέσσερις ημέρες αργότερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία ενώ ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ηλικίας 22 ετών, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στην επίθεση.


Είχε ανακριθεί δύο φορές από το FBI
Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης, δεν ήταν μάλιστα άγνωστος στις αρχές. Αντίθετα είχε δύο φορές ανακριθεί από το FBI, το οποίο τον αφησε ελεύθερο. Ο 30χρονος φέρεται να είχε τραβήξει την προσοχή των Αρχών, αφού μιλούσε σε συναδέλφους του για σχέσεις που είχε με τζιχαντιστές.


Πρώην σύζυγος του μακελάρη: Ήταν βίαιος, με χτυπούσε
Η πρώην σύζυγος του 30χρονου μακελάρη του Ορλάντο που σκότωσε περισσότερους από 50 και τραυμάτισε άλλους τόσους, μίλησε σε αμερικανικά ΜΜΕ σχετικά τον Ομάρ Ματίν. Τόνισε πως ήταν βίαιος και ότι την χτυπούσε για ασήμαντες αφορμές.


Αν και τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι ο Ματίν, που ζούσε στην πόλη Port Saint Lucie της Φλόριντα, δεν είχε ποινικό μητρώο, ο βουλευτής Πιτ Κινγκ, πρόεδρος της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, υποστήριξε πως ο δράστης είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων. Ο βουλευτής Άλαν Γκρέισον, μιλώντας στο CNN, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ονομάζεται Όμαρ Ματίν και είναι Αμερικανός πολίτης.



Ο Ματίν μπήκε στο gay club Pulse περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (12.06.2016) και άρχισε αμέσως να πυροβολεί. Όταν σταμάτησε, κράτησε περίπου 30 ομήρους, τους οποίους απελευθέρωσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT). 

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα στον 30χρονο και τους αστυνομικούς, ο μακελάρης έπεσε νεκρός. Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης είχε κλειστεί στις τουαλέτες μαζί με τους ομήρους όταν εισέβαλαν οι ειδικές δυνάμεις.

Κάποιοι από τους διασωθέντες δήλωσαν ότι ο δράστης πυροβολούσε κατά πάντων επί 15 λεπτά! Κάποιοι κατάφεραν να βγουν από το μαγαζί. Οι εικόνες από το σημείο συγκλονιστικές, με τραυματισμένους ανθρώπους που βρίσκονται στο έδαφος και να δέχονται τις πρώτες βοήθειες, την ώρα που η αστυνομία αντάλλαζε πυροβολισμούς με τον δράστη.









Shooting at Pulse Nightclub on S Orange. Multiple injuries. Stay away from area.


That sound was a controlled explosion by law enforcement. Please avoid reporting inaccuracies at this time.


"Γύρω στις 5 το πρωί, ελήφθη η απόφαση να σώσουμε τους ομήρους που βρίσκονταν μέσα", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο Τζον Μίνα. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως πρόκειται για το δεύτερο αιματηρό περιστατικό στην ίδια περιοχή τις τελευταίες 48 ώρες. Είχε προηγηθεί η δολοφονία της τραγουδίστριας Κριστίνα Γκρίμι την Παρασκευή, σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από το Pulse. Η νεαρή τραγουδίστρια δολοφονήθηκε από τον Κέβιν Τζέιμς Λόιμπιλ ενώ υπέγραφε αυτόγραφα μετά από συναυλία. Ο δράστης αυτοκτόνησε (αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι) λίγο αργότερα. Για την ώρα, οι δυο υποθέσεις δεν σχετίζονται.


Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων
Οι θαμώνες του κλαμπ, που κατάφεραν να γλυτώσουν από τη μανία του 30χρονου, δράστη περιέγραψαν λίγη ώρα μετά το τέλος της περιπετειάς τους, τα όσα έζησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης. "Είναι κάτι που βλέπεις στις ταινίες και δεν περιμένεις να σου συμβεί" λέει ένας από αυτούς.

Βίντεο-ντοκουμέντο: 24 πυροβολισμοί σε 9 δεύτερα
Το απίστευτο μένος του μακελάρη του Ορλάντο ενάντια στα θύματά του, φαίνεται και από το βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας. Σε αυτό καταγράφεται από μακριά ο ήχος των πυροβολισμών, μέσα στο κλαμπ. Μέσα σε 9 δευτερόλεπτα ο δράστης προλαβαίνει να ρίξει 24 φορές, ενώ αφού όπως φαίνεται αδειάζει το όπλο του πάνω στα θύματά του, έπειτα ακούγεται ήχος διαφορετικού όπλου. Ανατριχίλα!
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες