Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Στο FIR Καϊρου είδαν συντρίμμια του Αιγυπτιακού Airbus (δείτε το χάρτη)


Στην περιοχή που εντοπίστηκαν να επιπλέουν κάποια πορτοκαλί αντικείμενα, η οποία είναι σε απόσταση περίπου 50 μίλια νοτιο-ανατολικά από το σημείο που έδωσε το τελευταίο του στίγμα το αεροσκάφος της Egypt Air, σπεύδουν πλωτά μέσα για να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες.

Το σημείο βρίσκεται μέσα στο FIR Καϊρου. Όπως μπορείτε να δείτε στον διαδραστικό χάρτη του Onalert, το σημείο που βρέθηκαν κάποιες ενδείξεις είναι με κίτρινη σήμανση και είναι νοτιότερα και σχετικά κοντά από το σημείο που ορίστηκε ως επίκεντρο των ερευνών από την ελληνική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως επιβεβαιώνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρόκειται για πλαστικά αντικείμενα με σκοινιά.



Ποιοι συμμετέχουν στις έρευνες

Σ'υμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, τουρκικά, ελληνικά και γαλλικά αεροσκάφη καθώς και μια ελληνική φρεγάτα συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο κατέπεσε στη Μεσόγειο ανοικτά της Καρπάθου με 66 επιβαίνοντες, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα μέσα αναπτύχθηκαν νότια/νοτιοανατολικά της Καρπάθου, διευκρίνισε ο πλοίαρχος Ντιντιέ Πιατόν, διευκρινίζοντας πως "προβλέπονται και άλλα μέσα ανάλογα με τις ανάγκες που θα εκφράσουν οι αιγυπτιακές αρχές", οι οποίες συντονίζουν τις έρευνες.

Σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις "υπάρχει μια πρώτη φάση έρευνας επιφανείας για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, των επιβατών και στη συνέχεια μια επόμενη φάση έρευνας για τον εντοπισμό υποθαλάσσιων συντριμμιών και μαύρων κουτιών για τα οποία μπορεί να κληθούν να επέμβουν ειδικά μέσα όπως υποβρύχια", είπε.

"Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποσταλούν γρήγορα μέσα ώστε η περιοχή των ερευνών να περιοριστεί όσο γίνεται περισσότερο", πρόσθεσε.

http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες