Μηνυτήρια αναφορά κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, υπέβαλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου MIG ανέφερε ότι η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται όχι μόνο κατά της κ. Θάνου, αλλά και
κατά μίας φίλης της επιχειρηματία, καθώς και κατά άλλων προσώπων που πιθανόν να εμπλέκονται, και σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με τα αδικήματα της δωροληψίας και της απόπειρας εκβίασης.
Ο κ. Bγενόπουλος διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να δώσει λεπτομέρειες, καθώς ο ίδιος σέβεται το τεκμήριο αθωότητας, παρότι δεν τυγχάνει της ίδιας αντιμετώπισης.
Ας δούμε πως παρουσιάζει τη νέα εξέλιξη το site του Κώστα Βαξεβάνη,που έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τον Βγενόπουλο:
Αντιπερισπασμός Βγενόπουλου με μήνυση στη Θάνου και λάσπη για εκβιασμούς
Αντιπερισπασμός, κατηγορίες δίχως την παρουσίαση στοιχείων και συγκρίσεις με άλλες παντελώς άσχετες υποθέσεις όπως εκείνη των ελλήνων φοιτητών που τελικά δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία, ήταν τα στοιχεία της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος προκειμένου δήθεν να καταθέσει νέα στοιχεία για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Ο Βγενόπουλος ενώ σφίγγει γύρω του ο κλοιός, προσπάθησε αφενός να καλύψει τους δύο συνεργάτες Μπουλούτα και Φόρο οι οποίοι ουδέποτε παρουσιάστηκαν για να δικαστούν στην Κύπρο όπως είχε αποφασίσει ο Άρειος Πάγος και παρότι οι ίδιοι είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να το πράξουν, λέγοντας μέσες άκρες ότι δεν προστατεύθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και αφετέρου να εμφανίσει το μείζον ζήτημα της Λαϊκής Τράπεζας ως αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και όχι ως οικονομικό σκάνδαλο το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες.
Σε μια προσπάθεια μάλιστα να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ο πρόεδρος της MIG υπενθύμισε ότι η Κύπρος (όπως άλλωστε και πολλοί κύπριοι και ελλαδίτες ομολογιούχοι) έχουν στραφεί κατά της Ελλάδας ζητώντας 4 δισ. ευρώ για το PSI (σ.σ. «κούρεμα»). Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία καμιά απολύτως σχέση δεν έχει με το ζήτημα των Μπουλούτα και Φόρου.
Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι κανένας δεν έθεσε το ερώτημα γιατί οι Μπουλούτας και Φόρος δεν εμφανίζονται στην Κύπρο. Γιατί δηλαδή ο Βγενόπουλος με τη στάση του και τα λεγόμενά του, αντιλαμβάνεται τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη όταν παίρνει αποφάσεις υπέρ του, αλλά τη θεωρεί προβληματική όταν επιχειρεί τη διαλεύκανση ενός σκανδάλου.
Μήνυση κατά της Βασιλικής Θάνου
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε εν τω μεταξύ ότι έχει καταθέσει και μήνυση κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και μιας φίλης της επιχειρηματία την οποία φυσικά δεν κατονόμασε για δωροληψία, αφήνοντας υπονοούμενα για παράβαση καθήκοντος, χωρίς σε καμιά περίπτωση -κατά την προσφιλή του συνήθεια- να παρουσιάσει οποιοδήποτε στοιχείο ώστε να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.
Μάλιστα δεν θέλησε να το κάνει ούτε όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τη συνέντευξη Τύπου. Προσπάθησε έτσι να αποπροσανατολίσει πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα και δημιουργώντας εκ νέου ψιθυρολογία για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, διώχνοντας τα φώτα από τη μείζονα υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και των συνεργατών του.
Ο Βγενόπουλος ακολούθησε στην πραγματικότητα τη γνωστή τακτική του: κατέθεσε μήνυση (μόνο το Hot Doc έχει 30 μηνύσεις από τον πρόεδρο της MIG) προενοχοποιώντας ανθρώπους που στρέφονται εναντίον του.
Με άλλα λόγια, εκείνος που καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μην καταθέσει και να μην παρουσιαστεί ο ίδιος ή οι συνεργάτες τους ενώπιον των κυπριακών Αρχών, ισχυρίζεται ότι τον προσέγγισαν για να τους δωροδοκήσει, αλλά εκείνος, αθώος γαρ, αρνήθηκε!
Προκύπτει όμως κι ένα ερώτημα: αν όντως η Βασιλική Θάνου ζήτησε χρήματα από τον Ανδρέα Βγενόπουλου γιατί εκείνος, υποψιασμένος ως είναι και με τόσο μεγάλο και ισχυρό νομικό επιτελείο στο πλευρό του, δεν φρόντισε να την παγιδεύσει; Έτσι θα άλλωστε θα αποδείκνυε τα λεγόμενά του και θα απάλλασσε την ελληνική Δικαιοσύνη και κοινωνία από μια «κακή» δικαστικό λειτουργό.
Νομικοί κύκλοι σχολιάζουν πάντως πως σκοπός του Βγενόπουλου είναι, πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι του πράγματος, να δημιουργήσει νομικές εξελίξεις στην προσπάθειά του να εκτοπιστεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Σε κάθε περίπτωση εξηγούν οι ίδιοι, δεν μπορεί επειδή κάποιος μηνύει την πρόεδρο ή την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αυτή να φεύγει από τη θέση της.
Πρωτοφανής έκκληση σε Παρασκευόπουλο – κυβέρνηση
Παράλληλα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος επιχείρησε επιμελώς να διαχωρίσει τους «καλούς» της κυβέρνησης από τους «κακούς». Σε μια κίνηση υπέρμετρης αμετροέπειας μάλιστα, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να επέμβει και να διατάξει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης των Μπουλούτα και Φόρου με το επιχείρημα ότι «αν αθωωθούν στα ελληνικά ποινικά δικαστήρια, τι θα πούμε μετά, αν εν τω μεταξύ έχουν καταδικαστεί στην Κύπρο και εκτίουν ποινή φυλάκισης;».
Είπε επιπλέον ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει διαφοροποιηθεί (σ.σ. από τον αναπληρωτή του Δημήτρη Παπαγγελλόπουλο). Εν ολίγοις, ο Βγενόπουλος θέλησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι Θάνου και Παπαγγελόπουλος αποτελούν το «κακό» κομμάτι της Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης, εμφανίζοντας ένα άλλο κομμάτι να αποδέχεται τις κινήσεις του και να αντιτίθεται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.
Τέλος, φρόντισε να δηλώσει τη συμπάθειά του στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι δεν τον αντιπολιτεύεται, ενώ ταυτόχρονα φρόντισε να προβάλλει το προφίλ του ομίλου τον οποίο διοικεί, λέγοντας ότι «δεσμευόμαστε ότι σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ελληνική Οικονομία προς όφελος των εργαζομένων και των καταναλωτών». «Η δραστηριότητα της MIG από την οποία ζουν περίπου 30.000 οικογένειες» είπε «συμβάλλει καθοριστικά στο ΑΕΠ της χώρας». Παρουσίασε μάλιστα τη MIG ως βασικό καταλύτη για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.
Nομικά τεχνάσματα Βγενόπουλου και συνεργατών του για να μη δικαστούν
Σε μια ακόμη πρωτοφανή κίνηση εμπαιγμού της Δικαιοσύνης προχώρησαν εν τω μεταξύ οι συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος οι οποίοι συνεχίζουν να καταζητούνται μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου στα μέσα Απριλίου για έκδοσή τους στην Κύπρο.
Τα πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας και νυν της MIG τα οποία κατηγορούνται για χειραγώγηση της αγοράς, καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων, τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας, παραμένουν εξαφανισμένα από τις 15 Απριλίου. Την ημέρα εκείνη είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να παρουσιαστούν αυτοβούλως στον εισαγγελέα δικαστικής συνδρομής στις 9 Μαΐου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσής τους και να βρίσκονται στη Λευκωσία στις 11 Μαΐου (δηλαδή σήμερα) ώστε να ξεκινήσει η δίκη.
Ωστόσο, όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν αλλά εξέδωσαν νέα προκλητική ανακοίνωση στην οποία ισχυρίζονται ότι διαφυλάσσουν τα δικαιώματά τους και δεν περιφρονούν το δικαστήριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι λόγοι για τους οποίους δεν εμφανίστηκαν ως όφειλαν στο δικαστήριο είναι δύο: πρώτον, ότι «εκκρεμεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης επί της ιδίας υποθέσεως προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων από την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών, της οποίας αναμένουμε την έκδοση σχετικής Διάταξης» και δεύτερον, ότι «έχει κατατεθεί Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης ICSID κατόπιν προσφυγής της MIG και 18 ακόμη ελλήνων επενδυτών, δια της οποίας ζητείται, μεταξύ άλλων, η αναστολή της διαδικασίας ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων και η ανάκληση ή αναστολή των Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης, επί της οποίας εκκρεμεί σχετική απόφαση».
Από τις κινήσεις Μπουλούτα και Φόρου τις οποίες καλύπτει απόλυτα ο Ανδρέας Βγενόπουλος αποδεικνύεται ότι η αυτομήνυση που είχαν καταθέσει αναφορικά με ενδεχόμενο να έχει υπάρξει χειραγώγηση των μετοχών του Λαϊκής Τράπεζας, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένας νομικισμός προκειμένου να αποκρύψουν το γεγονός ότι υπάρχουν εις βάρος τους στοιχεία. Έτσι επιβεβαιώνεται ότι το τέχνασμα της αυτομήνυσης χρησιμοποιήθηκε μόνο και μόνο για να μη δικαστούν. Αυτός ο πρωτοφανής νομικισμός μέσω του οποίου ο Βγενόπουλος ζητούσε πρακτικά να ερευνηθεί αν ο ίδιος και οι συνεργάτες του διέπραξαν το αδίκημα της χειραγώγησης, αποσκοπούσε σε δύο πράγματα: πρώτον, σε περίπτωση που δεν ασκηθεί δίωξη να χρησιμοποιήσουν την απόφαση για να δηλώσουν «αθώοι» ενώπιον των κυπριακών Αρχών και δεύτερον, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη, αυτή να είναι σε βαθμό πλημμελήματος το οποίο μάλιστα στην Ελλάδα θα έχει παραγραφεί, την ίδια στιγμή που στην Κύπρο το ίδιο αδίκημα θεωρείται κακούργημα.
Η αντεισαγγελέας Θεοδωροπούλου και ο Βγενόπουλος
Την εξέταση της αυτομήνυσης του Βγενόπουλου και των συνεργατών του έχει αναλάβει η αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου. Η κ. Θεοδωροπούλου κάθε άλλο παρά άσχετη είναι με τις υποθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου. Συγκεκριμένα, όπως έχει αποκαλύψει το koutipandoras.gr, η αντιεισαγγελέας Εφετών είχε δώσει εντολή να ασκηθεί δίωξη εναντίον του κύπριου δικηγόρου Αντώνη Γλυκή, μετά από μήνυση του Βγενόπουλου για ψευδομαρτυρία, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε απορρίψει τη μήνυση ως μη βάσιμη. Τη μήνυση εκείνη είχε χρεωθεί αρχικά ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης, τη διάταξη αρχειοθέτησης του οποίου ακύρωσε τελικά η Αθηνά Θεοδωροπούλου ασκώντας δίωξη και παραπέμποντας την υπόθεση σε ανακριτή.
Το γεγονός ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ίδια αντιεισαγγελέας αναλαμβάνει δεύτερη υπόθεση σχετιζόμενη με τον Βγενόπουλο, προκαλεί ερωτηματικά, τόσο για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, όσο και για το κατά πόσον ο ισχυρός άνδρας και πρόεδρος του ομίλου MIG έχει στους κόλπους της Δικαιοσύνης όχι μόνο την αντιμετώπιση που επιθυμεί, αλλά και μια ομάδα που κατά έναν περίεργο τρόπο παράγει για λογαριασμό επιθυμητά για τον ίδιο νομικά αποτελέσματα.
Ανεξάρτητα από την εξέλιξη της αυτομήνυσης Βγενόπουλου, ο ίδιος επιχειρεί αντιπερισπασμό προκειμένου να στρέψει τα φώτα από τους δύο στενούς συνεργάτες του οι οποίοι καταζητούνται. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματίσει νέα συνέντευξη Τύπου για σήμερα Τετάρτη στην οποία δήθεν θα αποκαλύψει στοιχεία για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Δεδομένου πάντως ότι Μπουλούτας και Φόρος δεν εμφανίστηκαν στο κακουργιοδικείο της Λευκωσίας, η δικαστής Σοφία Χατζηκυριάκου, έδωσε χρόνο ως τις 23 Ιουνίου για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των κατηγορούμενων.
http://www.koutipandoras.gr/
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου MIG ανέφερε ότι η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται όχι μόνο κατά της κ. Θάνου, αλλά και
κατά μίας φίλης της επιχειρηματία, καθώς και κατά άλλων προσώπων που πιθανόν να εμπλέκονται, και σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με τα αδικήματα της δωροληψίας και της απόπειρας εκβίασης.
Ο κ. Bγενόπουλος διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να δώσει λεπτομέρειες, καθώς ο ίδιος σέβεται το τεκμήριο αθωότητας, παρότι δεν τυγχάνει της ίδιας αντιμετώπισης.
Ας δούμε πως παρουσιάζει τη νέα εξέλιξη το site του Κώστα Βαξεβάνη,που έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τον Βγενόπουλο:
Αντιπερισπασμός Βγενόπουλου με μήνυση στη Θάνου και λάσπη για εκβιασμούς
Αντιπερισπασμός, κατηγορίες δίχως την παρουσίαση στοιχείων και συγκρίσεις με άλλες παντελώς άσχετες υποθέσεις όπως εκείνη των ελλήνων φοιτητών που τελικά δεν εκδόθηκαν στην Ιταλία, ήταν τα στοιχεία της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος προκειμένου δήθεν να καταθέσει νέα στοιχεία για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Ο Βγενόπουλος ενώ σφίγγει γύρω του ο κλοιός, προσπάθησε αφενός να καλύψει τους δύο συνεργάτες Μπουλούτα και Φόρο οι οποίοι ουδέποτε παρουσιάστηκαν για να δικαστούν στην Κύπρο όπως είχε αποφασίσει ο Άρειος Πάγος και παρότι οι ίδιοι είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να το πράξουν, λέγοντας μέσες άκρες ότι δεν προστατεύθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και αφετέρου να εμφανίσει το μείζον ζήτημα της Λαϊκής Τράπεζας ως αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και όχι ως οικονομικό σκάνδαλο το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες.
Σε μια προσπάθεια μάλιστα να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ο πρόεδρος της MIG υπενθύμισε ότι η Κύπρος (όπως άλλωστε και πολλοί κύπριοι και ελλαδίτες ομολογιούχοι) έχουν στραφεί κατά της Ελλάδας ζητώντας 4 δισ. ευρώ για το PSI (σ.σ. «κούρεμα»). Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία καμιά απολύτως σχέση δεν έχει με το ζήτημα των Μπουλούτα και Φόρου.
Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι κανένας δεν έθεσε το ερώτημα γιατί οι Μπουλούτας και Φόρος δεν εμφανίζονται στην Κύπρο. Γιατί δηλαδή ο Βγενόπουλος με τη στάση του και τα λεγόμενά του, αντιλαμβάνεται τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη όταν παίρνει αποφάσεις υπέρ του, αλλά τη θεωρεί προβληματική όταν επιχειρεί τη διαλεύκανση ενός σκανδάλου.
Μήνυση κατά της Βασιλικής Θάνου
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε εν τω μεταξύ ότι έχει καταθέσει και μήνυση κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και μιας φίλης της επιχειρηματία την οποία φυσικά δεν κατονόμασε για δωροληψία, αφήνοντας υπονοούμενα για παράβαση καθήκοντος, χωρίς σε καμιά περίπτωση -κατά την προσφιλή του συνήθεια- να παρουσιάσει οποιοδήποτε στοιχείο ώστε να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.
Μάλιστα δεν θέλησε να το κάνει ούτε όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τη συνέντευξη Τύπου. Προσπάθησε έτσι να αποπροσανατολίσει πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα και δημιουργώντας εκ νέου ψιθυρολογία για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, διώχνοντας τα φώτα από τη μείζονα υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και των συνεργατών του.
Ο Βγενόπουλος ακολούθησε στην πραγματικότητα τη γνωστή τακτική του: κατέθεσε μήνυση (μόνο το Hot Doc έχει 30 μηνύσεις από τον πρόεδρο της MIG) προενοχοποιώντας ανθρώπους που στρέφονται εναντίον του.
Με άλλα λόγια, εκείνος που καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μην καταθέσει και να μην παρουσιαστεί ο ίδιος ή οι συνεργάτες τους ενώπιον των κυπριακών Αρχών, ισχυρίζεται ότι τον προσέγγισαν για να τους δωροδοκήσει, αλλά εκείνος, αθώος γαρ, αρνήθηκε!
Προκύπτει όμως κι ένα ερώτημα: αν όντως η Βασιλική Θάνου ζήτησε χρήματα από τον Ανδρέα Βγενόπουλου γιατί εκείνος, υποψιασμένος ως είναι και με τόσο μεγάλο και ισχυρό νομικό επιτελείο στο πλευρό του, δεν φρόντισε να την παγιδεύσει; Έτσι θα άλλωστε θα αποδείκνυε τα λεγόμενά του και θα απάλλασσε την ελληνική Δικαιοσύνη και κοινωνία από μια «κακή» δικαστικό λειτουργό.
Νομικοί κύκλοι σχολιάζουν πάντως πως σκοπός του Βγενόπουλου είναι, πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι του πράγματος, να δημιουργήσει νομικές εξελίξεις στην προσπάθειά του να εκτοπιστεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Σε κάθε περίπτωση εξηγούν οι ίδιοι, δεν μπορεί επειδή κάποιος μηνύει την πρόεδρο ή την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αυτή να φεύγει από τη θέση της.
Πρωτοφανής έκκληση σε Παρασκευόπουλο – κυβέρνηση
Παράλληλα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος επιχείρησε επιμελώς να διαχωρίσει τους «καλούς» της κυβέρνησης από τους «κακούς». Σε μια κίνηση υπέρμετρης αμετροέπειας μάλιστα, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να επέμβει και να διατάξει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης των Μπουλούτα και Φόρου με το επιχείρημα ότι «αν αθωωθούν στα ελληνικά ποινικά δικαστήρια, τι θα πούμε μετά, αν εν τω μεταξύ έχουν καταδικαστεί στην Κύπρο και εκτίουν ποινή φυλάκισης;».
Είπε επιπλέον ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει διαφοροποιηθεί (σ.σ. από τον αναπληρωτή του Δημήτρη Παπαγγελλόπουλο). Εν ολίγοις, ο Βγενόπουλος θέλησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι Θάνου και Παπαγγελόπουλος αποτελούν το «κακό» κομμάτι της Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης, εμφανίζοντας ένα άλλο κομμάτι να αποδέχεται τις κινήσεις του και να αντιτίθεται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.
Τέλος, φρόντισε να δηλώσει τη συμπάθειά του στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι δεν τον αντιπολιτεύεται, ενώ ταυτόχρονα φρόντισε να προβάλλει το προφίλ του ομίλου τον οποίο διοικεί, λέγοντας ότι «δεσμευόμαστε ότι σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ελληνική Οικονομία προς όφελος των εργαζομένων και των καταναλωτών». «Η δραστηριότητα της MIG από την οποία ζουν περίπου 30.000 οικογένειες» είπε «συμβάλλει καθοριστικά στο ΑΕΠ της χώρας». Παρουσίασε μάλιστα τη MIG ως βασικό καταλύτη για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.
Nομικά τεχνάσματα Βγενόπουλου και συνεργατών του για να μη δικαστούν
Σε μια ακόμη πρωτοφανή κίνηση εμπαιγμού της Δικαιοσύνης προχώρησαν εν τω μεταξύ οι συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος οι οποίοι συνεχίζουν να καταζητούνται μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου στα μέσα Απριλίου για έκδοσή τους στην Κύπρο.
Τα πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας και νυν της MIG τα οποία κατηγορούνται για χειραγώγηση της αγοράς, καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων, τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας, παραμένουν εξαφανισμένα από τις 15 Απριλίου. Την ημέρα εκείνη είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να παρουσιαστούν αυτοβούλως στον εισαγγελέα δικαστικής συνδρομής στις 9 Μαΐου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσής τους και να βρίσκονται στη Λευκωσία στις 11 Μαΐου (δηλαδή σήμερα) ώστε να ξεκινήσει η δίκη.
Ωστόσο, όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν αλλά εξέδωσαν νέα προκλητική ανακοίνωση στην οποία ισχυρίζονται ότι διαφυλάσσουν τα δικαιώματά τους και δεν περιφρονούν το δικαστήριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι λόγοι για τους οποίους δεν εμφανίστηκαν ως όφειλαν στο δικαστήριο είναι δύο: πρώτον, ότι «εκκρεμεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης επί της ιδίας υποθέσεως προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων από την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών, της οποίας αναμένουμε την έκδοση σχετικής Διάταξης» και δεύτερον, ότι «έχει κατατεθεί Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης ICSID κατόπιν προσφυγής της MIG και 18 ακόμη ελλήνων επενδυτών, δια της οποίας ζητείται, μεταξύ άλλων, η αναστολή της διαδικασίας ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων και η ανάκληση ή αναστολή των Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης, επί της οποίας εκκρεμεί σχετική απόφαση».
Από τις κινήσεις Μπουλούτα και Φόρου τις οποίες καλύπτει απόλυτα ο Ανδρέας Βγενόπουλος αποδεικνύεται ότι η αυτομήνυση που είχαν καταθέσει αναφορικά με ενδεχόμενο να έχει υπάρξει χειραγώγηση των μετοχών του Λαϊκής Τράπεζας, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένας νομικισμός προκειμένου να αποκρύψουν το γεγονός ότι υπάρχουν εις βάρος τους στοιχεία. Έτσι επιβεβαιώνεται ότι το τέχνασμα της αυτομήνυσης χρησιμοποιήθηκε μόνο και μόνο για να μη δικαστούν. Αυτός ο πρωτοφανής νομικισμός μέσω του οποίου ο Βγενόπουλος ζητούσε πρακτικά να ερευνηθεί αν ο ίδιος και οι συνεργάτες του διέπραξαν το αδίκημα της χειραγώγησης, αποσκοπούσε σε δύο πράγματα: πρώτον, σε περίπτωση που δεν ασκηθεί δίωξη να χρησιμοποιήσουν την απόφαση για να δηλώσουν «αθώοι» ενώπιον των κυπριακών Αρχών και δεύτερον, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη, αυτή να είναι σε βαθμό πλημμελήματος το οποίο μάλιστα στην Ελλάδα θα έχει παραγραφεί, την ίδια στιγμή που στην Κύπρο το ίδιο αδίκημα θεωρείται κακούργημα.
Η αντεισαγγελέας Θεοδωροπούλου και ο Βγενόπουλος
Την εξέταση της αυτομήνυσης του Βγενόπουλου και των συνεργατών του έχει αναλάβει η αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου. Η κ. Θεοδωροπούλου κάθε άλλο παρά άσχετη είναι με τις υποθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου. Συγκεκριμένα, όπως έχει αποκαλύψει το koutipandoras.gr, η αντιεισαγγελέας Εφετών είχε δώσει εντολή να ασκηθεί δίωξη εναντίον του κύπριου δικηγόρου Αντώνη Γλυκή, μετά από μήνυση του Βγενόπουλου για ψευδομαρτυρία, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε απορρίψει τη μήνυση ως μη βάσιμη. Τη μήνυση εκείνη είχε χρεωθεί αρχικά ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης, τη διάταξη αρχειοθέτησης του οποίου ακύρωσε τελικά η Αθηνά Θεοδωροπούλου ασκώντας δίωξη και παραπέμποντας την υπόθεση σε ανακριτή.
Το γεγονός ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ίδια αντιεισαγγελέας αναλαμβάνει δεύτερη υπόθεση σχετιζόμενη με τον Βγενόπουλο, προκαλεί ερωτηματικά, τόσο για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, όσο και για το κατά πόσον ο ισχυρός άνδρας και πρόεδρος του ομίλου MIG έχει στους κόλπους της Δικαιοσύνης όχι μόνο την αντιμετώπιση που επιθυμεί, αλλά και μια ομάδα που κατά έναν περίεργο τρόπο παράγει για λογαριασμό επιθυμητά για τον ίδιο νομικά αποτελέσματα.
Ανεξάρτητα από την εξέλιξη της αυτομήνυσης Βγενόπουλου, ο ίδιος επιχειρεί αντιπερισπασμό προκειμένου να στρέψει τα φώτα από τους δύο στενούς συνεργάτες του οι οποίοι καταζητούνται. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματίσει νέα συνέντευξη Τύπου για σήμερα Τετάρτη στην οποία δήθεν θα αποκαλύψει στοιχεία για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Δεδομένου πάντως ότι Μπουλούτας και Φόρος δεν εμφανίστηκαν στο κακουργιοδικείο της Λευκωσίας, η δικαστής Σοφία Χατζηκυριάκου, έδωσε χρόνο ως τις 23 Ιουνίου για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των κατηγορούμενων.
http://www.koutipandoras.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες