Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Νέες φαεινές ιδέες του γίγαντα Τρύφωνα Αλεξιάδη για τέλη κυκλοφορίας και περιουσιολόγιο! - Εφοδοι σε σπίτια,εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων και φόρος στη βενζίνη!!!

Οποια π@π@ρ@@ σκέφτεται βγαίνει και την ξερνάει

- Κατηγορηματικός εμφανίστηκε για το περιουσιολόγιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
- Τι λέει για τον φόρο ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.
- Τι αποκάλυψε για τα τέλη κυκλοφορίας που θα σχετίζονται με την κατανάλωση βενζίνης.
- "Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία του περιουσιολογίου για να βάλουμε φόρο περιουσίας".
- "Όποιος συσχετίσει το περιουσιολόγιο με επιβολή φόρου, δεν θέλει να κάνει περιουσιολόγιο. Θέλει να πυροβολήσει τα πόδια του".
- "Οι απλοί νομοταγείς πολίτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Να φοβούνται αυτοί που τόσα χρόνια ήταν στο πάρτυ και δεν πλήρωναν το λογαριασμό".
- "Μας ενδιαφέρει ο μεγάλος πλούτος, όχι τα δαχτυλίδια της γιαγιάς".
- Ξεκαθάρισε πως οι εφοριακοί δεν θα κάνουν... εφόδους στα σπίτια για μικροποσά.
- "Κάποιος που δήλωνε 40.000 εισόδημα κι έκανε κατάθεση 500.000 ευρώ τι πρέπει να του κάνουμε; Να του στείλουμε λουλούδια και ποτά για τη γιορτή του;"


Στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Τρύφων Αλεξιάδης και μίλησε για τα "φλέγοντα" θέματα της οικονομίας. Ο αναπληρωτής υπουργός ρωτήθηκε αρχικά αν υπάρχει γερμανική πρόταση για φόρο περιουσίας.

"Επιστημονική φαντασία οι έφοδοι εφοριακών στα σπίτια"
Ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε πως δεν υπάρχει καν στη σκέψη της κυβέρνησης οτιδήποτε που να σχετίζεται με όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για... εφόδους των εφοριακών στα σπίτια ή και... στο δρόμο.

"Αυτοί που έχουν χρήματα στο εξωτερικό και δεν φορολογούνται, αυτοί που τόσα χρόνια ήταν στο πάρτυ και δεν πλήρωναν το λογαριασμό, αυτοί πρέπει να φοβούνται. Οι απλοί νομοταγείς πολίτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Να σταματήσει η καταστροφολογία".

Για την επιβολή φόρου περιουσίας, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε: "Η επιστημονική φαντασία μου αρέσει πάρα πολύ. Επειδή δηλώνουμε κάτι για τα παιδιά μας, σημαίνει ότι θα τους πάρουμε το νεφρό;".

Και συνέχισε λέγοντας κατηγορηματικά: "Δεν σχεδιάζουμε να συσχετίσουμε το περιουσιολόγιο με φόρο περιουσίας. Στο έγγραφο που έχουμε δώσει στους Θεσμούς, υπάρχει ειδική παράγραφος που λέει ότι το περιουσιολόγιο δεν θα αποτελέσει την βάση για φορολογία. Σαφέστατα. Άλλο πράγμα να καταγράψεις την περιουσία κι άλλο να την χρησιμοποιήσεις για φορολόγηση".

Για να συνεχίσει: "Το περιουσιολόγιο το χρειαζόμαστε για ελεγκτικές διαδικασίες. Όποιος συσχετίσει το περιουσιολόγιο με επιβολή φόρου, δεν θέλει να κάνει περιουσιολόγιο. Θέλει να πυροβολήσει τα πόδια του. Αυτοί που θέλουν να κρύψουν στοιχεία, να το σκεφτούν όχι μόνο δύο φορές...".

Ο σχεδιασμός  του περιουσιολογίου κι ο αντικαταστάτης του ΕΝΦΙΑ
"Εμείς έχουμε ένα σαφή σχεδιασμό. Άμεσα η εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων. Μετά έρχεται το περιουσιολόγιο και μετά προχωρούμε σε νέο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα γίνει με βάση τις εμπορικές.

Αναπροσαρμόζουμε τις αντικειμενικές, αλλά μέσα στο 2016 θα έχουμε νέο σύστημα εμπορικών αξιών για να είναι δίκαιες. Ο νέος φόρος ακινήτων πρέπει να είναι πιο δίκαιος και αναλογικός. Πρέπει να βρούμε λύση για τα 2,65 δισ. που έχουμε συμφωνήσει, αλλά ο ΕΝΦΙΑ ήταν άδικος κι έκλεισε τον κύκλο του", συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.

Για να συνεχίσει, απαντώντας στα ερωτήματα σχετικά με τους ανθρώπους που έβγαλαν χρήματα και τα έχουν... κάτω από το στρώμα: "Κρατήστε το βίντεο για να εκτεθώ ή εγώ ή οι άλλοι. Δεν θα ασχοληθούμε με μικροποσά. Με ποσά πέντε, δέκα, είκοσι χιλιάδες δεν θα ασχοληθούμε. Ούτε πολιτικό στόχο έχουμε, ούτε αποτέλεσμα θα έχει ενώ κυνηγάμε τα μεγάλα ψάρια".

Για να καταλήξει με το... ποιες περιπτώσεις τελικά θα ασχοληθεί το υπουργείο: "Όταν ανοίγουμε τη λίστα Λαγκάρντ ή οποιοδήποτε άλλο φάκελο και διαπιστώνουμε ότι ένας πολίτης που δήλωνε 40.000 ευρώ εισόδημα, έκανε 500.000 ευρώ κατάθεση, ή άλλες τέτοιες περιπτώσεις, αυτόν τι πρέπει να κάνουμε; Να του στείλουμε λουλούδια και ποτά για τη γιορτή του; 

Εκεί δεν θα πάμε απλά στο σπίτι του, θα κατασκηνώσουμε στην επαγγελματική του εγκατάσταση. Κάποιοι έχουν δηλώσει το σπίτι τους ως επαγγελματική εγκατάσταση, άρα αναγκαστικά θα πάμε εκεί".

"Με τον παππού που ίσως ξεχάσει να μεταβιβάσει το χωράφι του, δεν θα πάμε να του κάνουμε φασαρία. Είμαστε αναγκασμένοι να επιβάλουμε δύσκολους φόρους, αλλά αναγκαίους. Από τη μία κάνουμε αυτό κι από την άλλη να δεχθώ από υπουργό κάτι ανάλογο; Παίρνω την τσάντα μου και φεύγω την άλλη μέρα από το υπουργείο. Το μόνο άβατο για εμάς είναι αυτό του Αγίου Όρους. Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση, θα πληρώσουν όλοι αυτά που πρέπει να πληρώσουν" συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Έτσι θα γίνει το περιουσιολόγιο
Ο Τρύφων Αλεξιάδης εξήγησε και το πως θα ξεκινήσει η διαδικασία του περιουσιολογίου: "Μετά τις φορολογικές δηλώσεις θα αναρτηθεί στο Taxis μία φόρμα που θα έχει τα περιουσιακά στοιχεία που ήδη ξέρει του υπουργείο, για παράδειγμα αυτοκίνητα, ακίνητα, οικόπεδα κλπ. Θα υπάρχουν ακόμη κενά τετράγωνα για να βάλει ο πολίτης αυτά που δεν ξέρουμε. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν θα κάνει μεγάλες διορθώσεις στο περιουσιολόγιο".

"Όποιος δε μπορεί να δηλώσει όσα έχει, του δίνουμε τη δυνατότητα να τα νομιμοποιήσει"
Ακολούθως, μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε πως περισσότερα από 1.300.000 ΑΦΜ είναι σε ελεγκτική στόχευση, ενώ τόνισε πως είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να δηλώσουν ό, τι δεν έχουν δηλώσει ως τώρα, λέγοντας πως αυτό θα γίνει με συμπληρωματικές δηλώσεις, για να βγαίνει ένας φόρος, να διαγράφονται προσαυξήσεις "κι αυτό που εξετάζουμε είναι να έχουμε και μία μείωση του φόρου".

Σχετικά τώρα με τα προσωπικά δεδομένα, ο Τρύφων Αλεξιάδης ξεκαθάρισε πως τα στοιχεία των πολιτών θα είναι πλήρως διασφαλισμένα και μάλιστα πως ούτε ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός δεν θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία, παρά μόνο ο εκάστοτε ελεγκτής.

Για τα τέλη κυκλοφορίας
Στο τέλος πάντως ο Τρύφων Αλεξιάδης έριξε... τη βόμβα! "Πρέπει να αντικαταστήσουμε όσα σημεία είναι άδικα στα τέλη κυκλοφορίας. Εξετάζουμε να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη.

Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι να πηγαίνει στη δουλειά του κι άλλο εκείνος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Σκεφτόμαστε να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση για να βλέπουμε τα πάντα, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν είναι ασφαλισμένο κλπ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες