Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Πως σας φάνηκε η σούπα; - Όλο το παρασκήνιο μίας άνευρης τηλεμαχίας - Οι κόντρες και οι στιγμές γέλιου

Πιστεύετε ότι έπεισαν έστω έναν Ελληνα πολίτη;

- Το debate των πολιτικών αρχηγών στιγματίστηκε από τον άγριο καυγά του Ε. Μεϊμαράκη με τον Πάνο Καμμένο
- Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως ο κ. Μεϊμαράκης είπε στον Τσίπρα: Γιατί βάζεις τον Πάνο να κάνει τη βρώμικη δουλειά
- Έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την Όλγα Τρέμη στο θέμα των καναλιών
- Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε για άλλη μία φορά να υποσχεθεί πως θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ όταν η οικονομία το επιτρέψει

- Ο Πάνος Καμμένος παρασύρθηκε από μία τρολιά με την οποία προσπάθησε να κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ
- Η Φώφη Γεννηματά έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα από την ερώτηση του Α. Σρόιτερ για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ
- Λαφαζάνης και Κουτσούμπας διασταύρωναν συχνά τα ξίφη τους σε μία προσπάθεια να μην πάρει ο ένας τη "μερίδα" του άλλου
- ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΝΟΣ DEBATE ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ



Άλλο ένα debate πέρασε στην ιστορία και σίγουρα κανείς δεν θα είναι υπερήφανος για αυτό! Οι Έλληνες πολίτες μέσα σε ένα κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας και με τα οικονομικά όλων να έχουν γονατίσει, βρέθηκαν μπροστά σε ένα τηλεοπτικό προίόν εντελώς άνευρο, χωρίς καμία είδηση, χωρίς κανέναν παλμό, όπου κανείς δεν έγινε σοφότερος.

Στα καυτά προβλήματα της χώρας σχεδόν κανένας πολιτικός αρχηγός δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις και όλοι παρακολούθησαν έναν μονόλογο, με τους κανόνες που τα ίδια τα κόμματα επέβαλαν να μην επιτρέπουν γόνιμες αντιπαραθέσεις και ανταλλαγές απόψεων. Φυσικά μετά από αυτό το σκηνικό τα ίδια τα κόμματα έλεγαν πως δεν είναι ευχαριστημένα με τον τρόπο διεξαγωγής του debate. Ακόμα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ δήλωσε πως καλύτερα που έγινε αυτό το debate αλλά την επόμενη φορά να γίνει με άλλους όρους.

Οι δύο πρώτες ώρες ήταν παντελώς άνευρες με τους πολιτικούς αρχηγούς σχεδόν να μην απαντούν επί της ουσίας στο ερώτημα του δημοσιογράφου.

Το σκηνικό αυτό όμως άλλαξε και τελικά το debate στιγματίστηκε από την άγρια κόντρα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όταν ο Πάνος Καμμένος τον κατηγόρησε πετώντας λάσπη και αποκαλώντας τον υπόδικο. Αυτό ήταν αρκετό για να ανάψει τα αίματα και να ξεκινήσει ένας καυγάς με τον συντονιστή του debate μάταια να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα και να δώσει τον λόγο στην Φώφη Γεννηματά. 

Από τις μαρτυρίες των δημοσιογράφων που έλαβαν μέρος στο debate αποκαλύφθηκε και ο διάλογος ανάμεσα στον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια της κόντρας, ο κ. Μεϊμαράκης έσπευσε προς το μέρος του κ. Τσίπρα και του είπε: "ξέρω ότι θες να με χτυπήσεις, γιατί βάζεις τον Πάνο να κάνει τη βρώμικη δουλειά". Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν : "μην με μπλέξεις με τέτοια". 

Άλλο ένα επεισόδιο που στιγμάτισε το debate ήταν ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τη δημοσιογράφο του Mega, Όλγα Τρέμη όταν εκείνη ζήτησε χωρίς να είναι η σειρά της διευκρινίσεις για τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα κανάλια. 

Φυσικά από αυτό το debate υπήρξαν ατάκες που έμειναν! Πρώτη η Φώφη Γεννηματά που είπε για τον Αλέξη Τσίπρα πως εάν υπήρχε χρυσό βατόμουρο στην πολιτική θα το είχε κερδίσει. Η άλλη ατάκα που σκόρπισε γέλια ήταν του Ε. Μεϊμαράκη όταν μίλησε για τον Πάνο Καμμένο: "Δεν θα μπει στη Βουλή και έχει παλαβώσει". Φυσικά με χιούμορ αντιμετώπισαν οι χρήστες του διαδικτύου και την άλλη φράση του κ. Μεϊμαράκη "Τσίπρας=μόνιμες εκλογές". 

Στις τελευταίες τους τοποθετήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί πάντως δεν ήταν καθόλου ευρηματικοί και είπαν για άλλη μία φορά αυτά που ακούμε μέρες τώρα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Στην δήλωσή του με την οποία έκλεισε την τηλεμαχία, ο κ. Τσίπρας , είπε ότι στις 25 Ιανουαρίου, ξεκινήσαμε μια τολμηρή και δύσκολη προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα, δεν δειλιάσαμε να συγκρουστούμε, δώσαμε στιγμές ανάτασης και αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό.

Την κρίσιμη στιγμή, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βάλαμε τον λαό στο τραπέζι και με το δημοψήφισμα ζητήσαμε μια καλύτερη συμφωνία και τα καταφέραμε. Ωστόσο, είπε ο κ. Τσίπρας, οι κρίσιμες μάχες είναι μπροστά μας. Είναι ευκαιρία, τόνισε, να ξεμπερδεύουμε με το παλιό καθεστώς, με την διαπλοκή και την διαφθορά. Είναι στο χέρι μας, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, να ξεμπερδεύουμε με το παλιό και να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

"Κοιτώ τους Έλληνες πολίτες στα μάτια, τους ζητώ να πάνε στην κάλπη αφού θα έχουν κρίνει και θα έχουν συγκρίνει", είπε στο κλείσιμό του στο ντιμπέιτ, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Συνέχισε ότι με την συναισθηματική τους ψήφο στις προηγούμενες εκλογές άθελά τους έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τις συνέπειες τις πληρώνουμε τώρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ακόμη ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που μπορεί να συνθέσει, και πρόσθεσε ότι ο ίδιος γνωρίζει τα προβλήματα, δικηγορεί και είναι στην πιάτσα. Έθεσε το ερώτημα "ποιός θα φέρει επενδύσεις και δουλειές" και κάλεσε τους ψηφοφόρους να σκεφθούν ψύχραιμα και να ψηφίσουν τη ΝΔ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Αλέξης Τσίπρας, διαγωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος εγγυητής της ενιαίας Ευρωζώνης, η οποία βλάπτει την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα», ανέφερε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και τόνισε.

«Εμείς λέμε ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, χωρίς την λιτότητα των Μνημονίων και την λεηλασία της χώρας».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Μετά την πρώτη φορά Αριστερά τώρα πρώτη φορά σοβαρά»,ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας την παρέμβασή του στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες χρειάζεται να ενισχύσουν το Ποτάμι γιατί έχει αξία και ικανά στελέχη κι όχι πολιτικούς των κομματικών μηχανισμών για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της χώρας, κάνοντας αναφορά στο Νικηφόρο Διαμαντούρο και τον Νίκο Αλιβιζάτο που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Απευθυνόμαστε στον εργαζόμενο λαό, στους νέους και τις νέες, σε όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών τους και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο, είδαν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται και τώρα ψάχνουν αποκούμπι, είπε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο β΄ σκέλος της 7ης ενότητας (σύντομο μήνυμα) της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε όλους αυτούς τους πολίτες να μην επιστρέψουν στον ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, ούτε να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα που λειτουργούν ως αναχώματα και θα «βάλουν πλάτη» σε μια αντιλαϊκή πολιτική.

Απευθύνθηκε σε όσους ψήφισαν παλαιότερα το ΚΚΕ, και κατόπιν ψήφισαν άλλα κόμματα και τους κάλεσε αφού σκεφθούν τι επιπτώσεις είχαν οι επιλογές τους στην ίδια τους την ζωή, να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ.

«Οι κοκορομαχίες που είδαμε απόψε» δεν σημαίνει ότι δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, αλλά θα είναι κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τα μνημόνια, θα είναι κυβέρνηση αντιλαϊκή είπε ο Δημ. Κουτσούμπας.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκπροσωπούν τη Κεντροδεξιά που δεν σχετίζεται με τις λίστες της Siemens και τη λίστα Λαγκάρντ» επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Όπως σημείωσε ο Πάνος Καμμένος, οι ΑΝ.ΕΛ. είναι ένα κίνημα που γεννήθηκε μέσα από τη σύγκρουση με τη λιτότητα. Μεταξύ άλλων, όπως είπε, «από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δεν μπορούσαν να πάρουν δάνεια από τράπεζες όπως η Αγροτική, την ίδια ώρα που οι τράπεζες αυτές έσβηναν δάνεια σε μεγαλοεπιχειρηματίες».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. επισήμανε ότι «δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τη συμφωνία που διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ, αλλά καταφέραμε να μη βγει η χώρα από την Ε.Ε. και να μη γίνει αποθήκη ανθρώπων», και πρόσθεσε ότι «θέλουμε μια κοινωνία χωρίς άνεργους, με ανάπτυξη, με χαμόγελο».

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Να σταματήσουν την άγονη και στείρα, όπως είπε αντιπαράθεσή τους και να δεσμευτούν απέναντι στον ελληνικό λαό ότι θα εξασφαλίσουν μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο μήνυμά της.

Η στείρα και άγονη αντιπαράθεση δεν αφορά την ελληνική οικογένεια που βιώνει την οικονομική κρίση. Η οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Εκεί συναντιούνται τέσσερις γενιές. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον», επεσήμανε η κ. Γεννηματά ενώ κατέληξε:

«Οι συνενώσεις είναι δύσκολη δουλειά. Σας καλώ να αντιμετωπίσουμε τη χώρα ως δική μας οικογένεια. Το έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε. Το πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα, μπορούμε να το κάνουμε και πάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες