Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τι καλός άνθρωπος αυτός ο Γιούνκερ! - Κάντε ρε ένα debate με τον Τσίπρα και υπογράψτε όσα είπες μπροστά στο λαό...

...ότι δεν θα κοπούν μισθοί και συντάξεις και θα αρχίσει άμεσα η ανάπτυξη
Μας είπε κι ασυνείδητους ο μάγκας!αφού... οι εργατικοί και ευσυνείδητοι Ελληνες πρέπει να ψηφίσουν "ΝΑΙ"
Επιμένουμε πως κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί,αλλά ποιοι και γιατί;

- "Προδομένος" δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
- "Να δουν καθαρά οι πολίτες τι διακυβεύεται στο δημοψήφισμα"
- "Ποτέ δεν υπήρξε τελεσίγραφο από την πλευρά μας 
- Δεν ζητήσαμε ποτέ περικοπές μισθών και συντάξεων

- "Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να βρεθεί μία συμφωνία"
- Τι δήλωσε για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε
-Είπε ψέματα ο Τσίπρας στο λαό,αλλά δεν τον κάλεσε να κάνουν ένα debate,να δούμε και μεις ποιος λέει αλήθεια
- Προπαγάνδισε όσο δεν πάει το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα,ανεξαρτήτως ερωτήματος
- Μας προέτρεψε να μην αυτοκτονήσουμε με το "ΟΧΙ",αλλά να ψηφίσουμε "ΝΑΙ",όπως θα κάνουν όλοι οι "εργατικοί και ευσυνείδητοι Ελληνες"!

Τα κυριότερα σημεία του "διαγγέλματος" Γιούνκερ
Οι Έλληνες πολίτες χρειάζονται μια σαφέστερη εικόνα του τι διακυβεύεται στο δημοψήφισμα, σημείωσε ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος της Κομισιόν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν χρησιμοποίησε δραματικό τόνο στην ομιλία του, και καταφέρθηκε με αιχμές εναντίον της ελληνικής πλευράς, εστιάζοντας στις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ίδιος και η Κομισιόν για την επίτευξη κάποιας λύσης.

Μάλιστα, τόνισε πως νιώθει "προδομένος" από την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, και πρόσθεσε πως "οι διαφωνίες έγιναν υπερβολικά δραματικές".

Σημείωσε ακόμη ότι για τον ίδιο, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν υπήρξε και ούτε θα είναι ποτέ επιλογή του. "Έχω επεξεργαστεί όλες τις δυνατότητες για να διασκεδαστούν οι ελληνικές ανησυχίες και να συναφθεί συμφωνία με τις ελληνικές αρχές. Προσπάθησα ξανά και ξανά να είμαι με το πλευρό των Ελλήνων πολιτών. Το ξέρετε καλά πως ο ελληνικός λαός είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου".

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Jean-Claude Juncker δήλωσε ότι η Κομισιόν δεν αξίζει όλη την κριτική που προέρχεται από την ελληνική κυβέρνηση. "Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πέρασαν από δύσκολα μονοπάτια. Όλες οι κυβερνήσεις έλαβαν πολύ δύσκολες αποφάσεις", σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι "την Παρασκευή, είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε για την καλύτερη δυνατή λύση. Η Ευρώπη είναι καλή στο να βρίσκει συμβιβασμούς. Έχουμε ακούσει για εκβιασμούς, take it or leave it και τελεσίγραφα. Ποιος τα λέει αυτά;".

Όπως τόνισε, υπάρχουν 19 εθνικές δημοκρατίες εντός της ευρωζώνης. Όχι μία εναντίον 18 ή 18 εναντίον μιας. "Είμαι βαθιά λυπημένος από ό,τι έγινε το Σαββατοκύριακο. Αυτό το σχέδιο που προτείναμε δεν περιελάμβανε ποτέ περικοπές στις συντάξεις ή στους μισθούς. Και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να δίνει διαφορετική εντύπωση. Οι μειώσεις μισθών δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι. Είχαμε συμφωνήσει να επανεξετάσουμε το θέμα των συλλογικών συμβάσεων. Το μόνο μας αίτημα ήταν να γίνει μαζί με τους θεσμούς", σημείωσε χαρακτηριστικά".

Υπογράμμισε ακόμη ότι "οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι ακόμη και η κυβέρνησή τους συμφωνεί ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα χρειάζεται επειγόντως μεταρρύθμιση για να είναι βιώσιμο".

Παραδέχτηκε δε ότι πρόκειται για ένα απαιτητικό πακέτο, αλλά ένα δίκαιο. "Δεν πρόκειται για ένα ανόητο πακέτο λιτότητας. Κάποια από τα μέτρα θα πλήξουν βραχυπρόθεσμα, αλλά το πακέτο ήταν πολύ πιο ευρύ από δημοσιονομικά μέτρα".

«Είμαι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ αλλά όχι σε βάρος των υπολοίπων 18 κρατών μελών της ευρωζώνης!

Οι άλλες χώρες πληρώνουν δισεκατομμύρια από τους φόρους τους για την Ελλάδα. Ποτέ δεν υπήρξε τελεσίγραφο. Ποτέ δεν είπαμε take it or leave it. Δείξαμε υπομονή περιμένοντας τις ελληνικές προτάσεις, που πολλές φορές ήρθαν πολύ αργά!

Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν να επιτύχουμε κοινωνικά μέτρα που θα έφερναν ανάπτυξη και δημοσιονομική προσαρμογή.

Δεν υπάρχει κυνήγι μαγισσών σε αυτό το πακέτο. Δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων! Είναι ένα πακέτο που φέρει πολύ μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Σε πολλές περιπτώσεις εμείς στην Κομισιόν επιμέναμε στα κοινωνικά μέτρα.

Περίμενα η ελληνική κυβέρνηση να κυνηγήσει αυτά τα μέτρα, βασιζόμενη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Δεν είναι ένα ηλίθιο πακέτο λιτότητας. Δίνει χρόνο στην κυβέρνηση να καταφέρει δημοσιονομική ισορροπία».

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είπε ακόμα ότι «Ποτέ δεν ζητήθηκαν μειώσεις μισθών. Ζητήθηκε μόνο αλλαγή στο Δημόσιο και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων».

Και στην συνέχεια έριξε την βόμβα: «Ζητούμε μείωση των αμυντικών δαπανών και μεγαλύτερη φορολογική δικαιοσύνη. Χρειάστηκε να πείσω την ελληνική κυβέρνηση για να επιβάλλει λιγότερο ευνοϊκό φορολογικό σχέδιο για τους εφοπλιστές».

Στην συνέχεια πρόσθεσε:

«Που βρισκόμαστε; Οι ελληνικές αρχές έφυγαν αναπάντεχα από τις διαπραγματεύσεις. Αλλά εμείς συνεχίσαμε να δουλεύουμε και προτείναμε μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%. Η αποχώρηση της ελληνικής πλευράς συνέβη τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Και εγώ και Ντάισλεμπλουμ εξηγήσαμε στον Τσίπρα ότι το Eurogroup ήταν έτοιμο να συζητήσει περαιτέρω τα μέτρα αυτά ευθυγραμμιζόμενο με το πακέτο του 2012».

Ο κ. Γιούνκερ έριξε ξεκάθαρα την ευθύνη στην ελληνική πλευρά και ξεκαθάρισε:

«Ήμασταν έτοιμοι να κινήσουμε βουνά μέχρι την τελευταία στιγμή που η ελληνική πλευρά μας έκλεισε την πόρτα. Δεν έχω να κάνω άλλες νέες προτάσεις. Προτείνω όσα έχουν ήδη προταθεί».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην αυτοκτονήσει λέγοντας ότι ένα όχι των ελλήνων σημαίνει όχι στην Ευρώπη ανεξάρτητα από το ερώτημα. «Θέλω να πω στους Έλληνες που τους αγαπώ πολύ να μην αυτοκτονήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Είναι ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να δείξει ότι η Ευρώπη και η ευρωζώνη δεν είναι εύρημα τεχνοκρατικό. Οι άλλοι πολίτες που δεν ξέρουν ποιο θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, αν βγει το όχι θα πιστέψουν ότι η Ελλάδα θα πάρει αποστάσεις από την Ευρώπη και την ευρωζώνη. Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη».

Είπε ακόμα ότι δεν κατανοεί τις κινήσεις που έκανε η ελληνική κυβέρνηση την Παρασκευή το βράδυ. «Δεν είχα ενημερωθεί από τον Τσίπρα ότι θα πηγαινε σε δημοψήφισμα».

Εκλεισε λέγοντας στα ελληνικά: «Η Ευρώπη είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Ευρώπη».

1 σχόλιο:

  1. Λεω...χεσμεντε και μετα συγχωρησεως για την εκφραση!! Αν δεν μπλοφαρει ο πρωθυπουργος μας,και εχει οντως την ειλικρινη προθεση,να συμβαλει στην ανακτηση, της αξιοπρεπειας του εθνους, (οπως βλεπετε,μιλω και ευγενικα)εε..τοτε λαθος που τοσα χρονια,δεν μπουκαραμε μεσα στην βουλη,και να την κανουμε Κουγκι,κ.Σαμαρα και υπολοιποι εθελοδουλοι, και σωστοι ηταν ολοι εκεινοι,που 5 χρονια ενημερωνουν και καταβριζονται,πως οι ξενοι ,εταιροι μας,ειναι κοινοι λησταρχοι ποινικου δικαιου.....και με τετοια δεδομενα,να σιωπησω και να σταθουν να μου αναλυσουν οι ''ΝΑΙ'' γιατι να τους εχω φιλους!!Και να αφησουν οι ελληνες τα υστεριλικια....στα βενζιναδικα,σ.μαρκετ,κ.λ.π!!Ας μαζευτει ,και μια φορα σπιτι του,να κατσει να σκευτει τα λαθη του!!Φταινε και οι αλλοι,μα φταμε και εμεις ,ελληνες!! Εθελοντης δουλους....ξερω 'γω...κομματι κουλο ,δεν νομιζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες