Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Αίσιο τέλος στο θρίλερ με τους μετανάστες στο Μεσολόγγι (φωτο & βίντεο) - Τι παιχνίδια παίζονται στις πλάτες τους;


Στην περιοχή των εκβολών του Αχελώου χτες το πρωί στήθηκε μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού από άνδρες του λιμεναρχείου Μεσολογγίου.Περίπου 70-90 μετανάστες επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο σκάφος  και στην προσπάθεια τους να βγουν στο Ιόνιο Πέλαγος αυτό βρήκε σε αβαθή νερά με αποτέλεσμα να κολλήσει.

Στο σημείο έφτασε η ομάδα Πλωτών και Χερσαίων Μέσων ύστερα απο πληροφορίες της ασφάλειας του λιμενικού και έγινε περισυλλογή των μεταναστών.Κάποιοι από τους μετανάστες προσπάθησαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο και κολυμπώντας έφτασαν στη παραλία του Διόνη.


Πληροφορίες ανέφεραν ότι τα ξημερώματα χτες θα γινόταν μεταφορά μεταναστών με σκάφος από τα παράλια της περιοχής προς την Ιταλία.Πράγματι γύρω στις 4 τα ξημερώματα ο διακινητής μετέφερε τους μετανάστες στο σκάφος και ξεκίνησε για το Ιόνιο Πέλαγος με κατεύθυνση την Ιταλία.Προσάραξε όμως σε αβαθή και μέχρι το ξημέρωμα προσπαθούσαν να ξεκολλήσουν το ιστιοφόρο οι μετανάστες.

Στην θέα του σκάφους του Λιμενικού και των λιμενικών απο την ξηρά ο διακινητής επιβιβάστηκε σε μικρό φουσκωτό και διέφυγε ενώ οι μετανάστες προσπαθούσαν κολυμπώντας να φτάσουν στην ξηρά και απο εκεί να διαφύγουν.

Οι άνδρες του Λιμενικού ύστερα απο πολύωρες έρευνες βρήκαν στην γύρω περιοχή,αφού στο ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν δεν υπήρχε κανείς,60 μετανάστες από τους οποίους οι 30 έχουν νόμιμα χάρτια .Πρόκειται για μετανάστες απο την Συρία,Πακιστάν και Ινδία.

Σε συνομιλία που είχαμε μαζί τους μας είπαν ότι πλήρωσαν από την Τουρκία για την Αθήνα 1000 ευρώ ο καθένας ,από την Αθήνα στο Μεσολόγγι 300 ευρώ και ο διακινητής τους πήρε 2000 ευρώ για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

Οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί με το λεωφορείο της Αστυνομίας απο την διεύθυνση Αιτωλίας στο Μεσολόγγι και φιλοξενούνται στο κλειστό γήπεδο.Ηδη ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου φρόντισε άμεσα να έρθει σε επικοινωνία με φορείς της πόλης και απο το στρατόπεδο Μεσολογγίου θα σταλεί φαγητό όπως επίσης η Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας και ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ.Κατσούλης τον διαβεβαίωσαν ότι θα βοηθήσουν ώστε νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης να δοθούν στους μετανάστες.

Να σημειώσουμε ότι οι άνδρες του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου σε καθημερινή βάση κάνουν περιπολίες στα Δυτικά παράλια και σχεδόν καθημερινά αντιμετωπίζουν διακίνηση μεταναστών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


http://www.onairnews.gr/

ΑΠΟΡΙΑ ΖΕΙΔΩΡΟΝ:Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι μετανάστες (δεν ήταν όλοι παράνομοι) πλήρωσαν για μεταφορικά από την Τουρκία μέχρι την επιβίβασή τους στο σκάφος για την Ιταλία 3.300 ευρώ!

Δηλαδή αν προσθέσουμε κι αυτά που πλήρωσαν από τον τόπο αναχώρησής τους και τα υπόλοιπα από την Ιταλία μέχρι την κεντρική Ευρώπη φτάνουμε κοντά στο δεκαχίλιαρο...
Πλάκα κάνουμε;
Εχουν και μάλιστα κουβαλάνε μαζί τους αυτά τα ποσά;

Αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν τόσα χρήματα θα την πέρναγαν πασάδες στις πατρίδες τους και δεν θα διακινδύνευαν ν' αφήσουν τα κόκκαλά τους στο δρόμο για τον... παράδεισο!
Αρα;

Αρα ψάξτε να βρείτε ποιοι παίζουν παιχνίδια,στις πλάτες ή μάλλον με τις ζωές αυτών των δύστυχων ανθρώπων,επιχειρώντας να αλλοιώσουν-αφανίσουν τα ιδιαίτερα εθνικά χαρακτηριστικά των κρατών της Ευρώπης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες