Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ξανά μανά 7 Ανατροπές στο Ασφαλιστικό! - Παίζουν με την αγωνία των ανθρώπων


Βρε άι σιχτίρ όλοι σας,κυβέρνηση και δημοσιογράφοι...
Ο προκρούστης μια φορά σε κοπάναγε και τελείωνε....
Τι πάει να πει ρε ένα ξερό "...Θα πληρώσουν το “μάρμαρο” όσοι δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης";
Δηλαδή;
Αυτός ας πούμε που με βάση το νόμο Λοβέρδου του 2010 και τον
μετέπειτα του '11 πήγε και τα 'σκασε εξαγοράζοντας χρόνια για να συμπληρώσει τα ένσημα που ζητάγατε για κάθε επί πλέον χρόνο τώρα είναι μετέωρος;

Γιατί ρε αλήτες ξανά εδώ και μήνες τώρα τρομοκρατείται τον κόσμο πετώντας φωτοβολίδες και δεν λέτε τι ακριβώς θα συμβεί και πότε στο διάολο θα σταματήσει αυτή η φάμπρικα με το ασφαλιστικό στην Ελλάδα.Ξεπέρασε πια και το γιοφύρι της Αρτας....

Τι πάει να πει πρόωρη συνταξιοδότηση για κάποιον που έχει δουλέψει από 35 και πάνω χρόνια;Δεν του τ' αρπάζατε κάθε μήνα ήθελε δεν ήθελε;
Τι φταίει ο κάθε εργαζόμενος αν τα "παίξατε" στα ομόλογα ή αν δανείσατε μ' αυτά νταβατζήδες κι αν ο Βενιζέλος έβαλε και τα ταμεία στο κούρεμα;

Κόψτε το κεφάλι σας να βρείτε λύσεις που να μην μας  κλέβουν και να μην περνάνε για μαλάκες τους εργαζόμενους γιατί θα σας πάρει ο διάολος στο τέλος και δεν θα ξέρετε από που να φύγετε...
Ζείδωρον

Διαβάστε τι γράφει ή τι την έβαλαν να γράψει με τη σειρά της σήμερα η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ανατροπές στο Ασφαλιστικό
ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Ο ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΕΠΕ

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ
Νέες ανατροπές στον ασφαλιστικό χάρτη των Ταμείων και των συντάξεων φέρνει η μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) η οποία αναμένεται να παραδοθεί στα χέρια του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση μετά τις 23 Αυγούστου και θα δημοσιοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Η μελέτη, η οποία έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», περιλαμβάνει την περαιτέρω διοικητική και οργανωτική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, την ενσωμάτωση των επικουρικών συντάξεων μέσα στις κύριες και τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Στην έκθεσή του το ΚΕΠΕ προτείνει:

1 Τη δημιουργία ενός Ταμείου (ΙΚΑ) μέσα στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία θα λειτουργούν ως ανεξάρτητοι λογαριασμοί. Εναλλακτικά προτείνει τρία Ταμεία, μισθωτών (ΙΚΑ), αυτοαπασχολουμένων (ΟΑΕΕ), στο οποίο θα υπαχθεί το ΕΤΑΑ και μέρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς και των αγροτών (ΟΓΑ).

2 Οι εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία να καταβάλλονται κάθε μήνα, καθώς ακόμη υπάρχουν ταμεία όπου οι εισφορές καταβάλλονται ανά 6 μήνες (ΟΓΑ) και άλλα όπου η καταβολή γίνεται ανά μήνα (ΙΚΑ).

3 Την ανταποδοτικότητα των εισφορών και την ενίσχυσή της καθώς και τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης, ιδίως στο κομμάτι των αυτοαπασχολουμένων.

4 Ενιαίο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, και ίδια όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς το σύστημα χαρακτηρίζεται από πολυνομία, η οποία δημιουργεί έντονες κοινωνικές ανισότητες, αφού αντιμετωπίζει όμοιες περιπτώσεις πολιτών με διαφορετικό τρόπο. Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (χρόνος ασφάλισης και όρια ηλικίας), τα ποσοστά αναπλήρωσης, οι κατώτατες συντάξεις, οι ασφαλιστικές και οι εργοδοτικές εισφορές, οι κοινωνικοί πόροι και η κρατική χρηματοδότηση ποικίλλουν τόσο μεταξύ των Ταμείων όσο και μεταξύ ασφαλισμένων στο ίδιο Ταμείο.

5 Το «μάρμαρο» να πληρώσουν όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, αλλά δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα.

6 «Φωτογραφίζει» την κατάργηση μεταξύ κλάδων και επαγγελμάτων του δικαιώματος αναγνώρισης πλασματικών ετών συνταξιοδότησης (μέχρι και 7 χρόνια), καθώς, όπως αναφέρει η έκθεση, υπάρχουν διαφορές μεταξύ ηλικιών και κλάδων ή στην ημερομηνία πρώτης ασφάλισης -για παράδειγμα των δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους ισχύει διαφορετικό καθεστώς, ανάλογα με το αν άρχισαν να εργάζονται πριν ή μετά το 1983- και μεταξύ φύλων, όπου διαπιστώνει πως σε ορισμένα ταμεία υπάρχουν αρκετά πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις γυναίκες, παρά τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, προτείνοντας όχι την αύξηση των γενικών ορίων, αλλά τροποποιήσεις και καταργήσεις στις ισχύουσες εξαιρέσεις.

7 Τη διασύνδεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) με το TAXIS, προκειμένου τα ταμεία να έχουν πρόσβαση στην περιουσία φυσικών προσώπων που οφείλουν εισφορές στα Ταμεία. Μέχρι οι ασφαλιστικές εισφορές να μπορούν να εισπράττονται από την εφορία (μέσα του 2017) προτείνεται να εμπλακούν στη διαδικασία είσπραξης, εκτός από το ΚΕΑΟ, και «ειδικευμένες ιδιωτικές εταιρείες».

1 σχόλιο:

  1. Οι δημοσιγράφοι που τα γράφουν αυτα χωρις στοιχεία και τεκμηριωμένες λεπτομέρειες πρέπει να μηνυθούν για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση ψυχικής οδύνης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες