Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ελλάδα - Ιαπωνία 0 - 0 κι ελπίδες υπό... προϋποθέσεις

Πρώτη ισοπαλία,πρώτος βαθμός για την Εθνική Ελλάδος σε Παγκόσμιο Κύπελλο και μάλιστα με 10 παίκτες για 60 περίπου λεπτά
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία λένε!
Η ισοπαλία με την Ιαπωνία και η πολύ καλή εμφάνιση δίνουν στην Εθνική μας το δικαίωμα να ελπίζει σε πρόκριση... υπό προϋποθέσεις βέβαια.Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Ιαπωνία.

Χειμωνιάτικος ο καιρός (δυνατή βροχή και αέρας) στο γήπεδο του Νατάλ της Βραζιλίας,όπου μπροστά σε 35.000 θεατές,εκ των οποίων οι 15.000 περίπου Ιάπωνες και κοντά στους 400 Ελληνες από διάφορα σημεία του πλανήτη,αγωνίστηκαν στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (01:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδος) Ελλάδα και Ιαπωνία κι έμειναν στο 0-0,παρά τις πλούσιες φάσεις που δημιούργησαν.


Με δύο αλλαγές στη σύνθεσή της η Ελληνική ομάδα, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα της κόντρα στην Κολομβία,Φετφατζίζης και Μήτρογλου αντί των Σαλπιγγίδη και Γκέκα.

Φάνηκε πιο δυνατή,σταθερή στην άμυνα και συχνά απειλητική για την εστία των Ιαπώνων,οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά την ταλαιπωρούσαν άσκοπα...

Πρώτη καλή φάση για την Ελλάδα στο 4' με τον Μήτρογλου,η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Καβασίμα και πάλι στο 10' με τον Κονέ να μπαίνει κατά μέτωπο και να σουτάρει δυνατά,ο Ιάπωνας τερματοφύλακας όμως ήταν στη σωστή θέση.

Στο 18' απάντησαν οι Ιάπωνες με σουτ του Οσάκο έξω από την περιοχή, που μπλόκαρε εύκολα ο Καρνέζης.

Και πάλι στο 21' ο Οσάκο μας απείλησε με έξυπνο φαλτσαριστό σουτ,που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 26' ωραίο μπάσιμο του Μανιάτη στην περιοχή των Γιαπωνέζων,που τελείωσε άδοξα αφού χάσαμε τη μπάλα κι αναγκάστηκε ο Κατσουράνης να πάρει κίτρινη κάρτα κάνοντας φάουλ για να κόψε την αντεπίθεση.

Καλό φάουλ του Χόντα στο 28' απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καρνέζης.

Στο 31' τραυματίστηκε ο Κώστας Μήτρογλου,ο οποίος βγήκε για λίγο εκτός γηπέδου,επανήλθε και στο 35' αντικαταστάθηκε από τον Φάνη Γκέκα.

Στο 38' η Ελληνική ομάδα έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Κατσουράνης υπέπεσε στο ίδιο σφάλμα και δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη!

Μεγάλη φάση στο 40' όταν ο Τοροσίδης με διπλή προσπάθεια εξαπέλυσε κεραυνό,αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καβασίμα,που έδιωξε σε κόρνερ.

Αμέσως μετά ο Σάντος έβγαλε τον Φετφατζίζη κι έβαλε στη θέση του τον Καραγκούνη.....

Τίποτα το ιδιαίτερο ως τη λήξη του ημιχρόνου,πέρα από μια κεφαλιά άουτ του Τοροσίδη κι ένα ανύπαρκτο οφσάιντ που σφυρίχτηκε στο Γκέκα.


Με τη δεκάδα που τελείωσε το πρώτος μέρος μπήκε η Εθνική μας στο δεύτερο ημίχρονο,ενώ οι Ιάπωνες πέρα από την αριθμητική τους υπεροχή ξεκίνησαν και με μία αλλαγή.

Με τη σέντρα ο Σαμαράς σούταρε από το κέντρο,πηγαίνοντας να πιάσει στον ύπνο τον Καβασίμα,αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη.

Πεσμένος ο ρυθμός του αγώνα,πολλά λάθη,ατομικές ενέργειες κι άσκοπες κινήσεις με ή χωρίς τη μπάλα και από τους δύο αντιπάλους στο πρώτο δεκάλεπτο.Πιο ζωντανοί ήταν στις εξέδρες  οι λιγοστοί Ελληνες οπαδοί.

Την κίτρινη κάρτα είδε ο Σαμαράς στο 55'.
Οσο περνούσε η ώρα η Εθνική Ελλάδος ανέβαινε σε βαθμό που να μην φαίνεται η αριθμητική διαφορά των ομάδων,μάλιστα οι Ιάπωνες άρχισαν να εκνευρίζονται κάνοντας αρκετά λάθη.

Στο δίλεπτο 58'-60'  κερδίσαμε διαδοχικά τέσσερα κόρνερ,που πέρασαν ανεκμετάλλευτα (στο τρίτο η κεφαλιά του Γκέκα ήταν καλή,όπως και η απόκρουση του Καβασίμα)!

Στο 68' οι Ιάπωνες κατάφεραν ν' ανοίξουν την Ελληνική άμυνα και να βγάλουν τον Γιοσίντα τετ α τετ με τον Καρνέζη,αυτός όμως σημάδεψε τα... περιστέρια.Και στο 71' βρέθηκαν σε θέση βολής οι Γιαπωνέζοι όταν ο Ουτσίντα πρόλαβε τον Παπασταθόπουλο και σούταρε άουτ από πολύ κοντά.

Συνέχισαν να πιέζουν οι Ιάπωνες,που ανασυντάχθηκαν μετά την είσοδο του Καγκάβα,ενώ οι Ελληνες ποδοσφαιριστές αμύνονταν σθεναρά και τα λεπτά κυλούσαν προς τη... λευκή ισοπαλία!

Εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ του Καρνέζη στο 78',σε μακρινό σουτ του Οκούμπο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πίεση των Γιαπωνέζων ήταν ασφυκτική μπροστά στην εστία του Καρνέζη και η αντίδραση των Ελλήνων ηρωική!

Στο 89' ο Εντο εκτέλεσε ένα ακόμα φάουλ από πολύ καλή θέση,που υποχρέωσε στον Καρνέζη να "βουτήξει" στην αριστερή του γωνία και να διατηρήσει το 0-0.

Τέλος του αγώνα,ισοπαλία χωρίς σκορ κι ελπίδες και για τους δύο μονομάχους για πρόκριση στον επόμενο γύρο υπό... πολλές προϋποθέσεις βέβαια.

Τα σενάρια πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική
Για την Ελλάδα:Να κερδίσει οπωσδήποτε στο τελευταίο ματς την Ακτή Ελεφαντοστού και να μην κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία ή αν την κερδίσει να πετύχουμε εμείς νίκη με 4 γκολ και πάνω!!!!

Για την Ιαπωνία:Να κερδίσει η ίδια την Κολομβία και να κερδίσει και η Ελλάδα την Ακτή Ελεφαντοστού με λιγότερα από 3 γκολ διαφορά.

Την πρόκριση έχει πάρει ήδη η Κολομβία και μάλιστα ως πρώτη του ομίλου,αφού μετά την ισοπαλία Ελλάδος - Ιαπωνίας μόνο η Ακτή Ελεφαντοστού μπορεί να φτάσει τους 6 βαθμούς κι έχει και +4 στα γκολ.

Η Ακτή Ελεφαντοστού προκρίνεται σίγουρα με νίκη,αλλά και με ισοπαλία,αρκεί η Ιαπωνία να μην κερδίσει πάνω από 1-0!


Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ(80' Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης(41' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (35' λ.τ. Γκέκας).

Ιαπωνία (Αλμπέρο Τζακερόνι): Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Εντο), Οκαζάκι, Χόντα, Οκούμπο, Οσάκο(57' Καγκάβα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες