- Ο ιατροδικαστής ''σταυρώνει'' με την κατάθεσή του, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας
- ''Οι κάμερες δείχνουν τους υπαλλήλους να σέρνουν τον βαρυποινίτη και να τον πηγαίνουν σε άλλο κελί''
- ''Τον ξυλοκόπησαν άγρια πριν τον βάλουν στο δωμάτιο με την κάμερα'' καταθέτουν υπάλληλοι των φυλακών
- Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών
- Προστέθηκε και η κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία αφού ξεσκεπάζονται τα ψέματα των πρώτων ημερών
- Σε ψυχιατρική κλινική από χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας
- Συνθήματα κατά της Ελλάδας στην κηδεία του Καρέλι στην Αλβανία
- "Στυγερό έγκλημα", έγραψε ο Μπερίσα στο Facebook
Η κατάθεση του ιατροδικαστή για τον θάνατο του βαρυποινίτη
Ο ιατροδικαστής κατέθεσε πως το μοιραίο κάταγμα στο στέρνο, είναι κοντά στην ώρα θανάτου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα στο διάδρομο των φυλακών Νιγρίτας, έχει καταγράψει στις 16.00 το απόγευμα να βάζουν τον κρατούμενο σε κελί χωρίς κάμερα και δυόμισι ώρες αργότερα, να το βγάζουν, σέρνοντάς τον δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Τι αναφέρεται στο πόρισμα που πήρε στα χέρια του ο εισαγγελέας
Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, στο πόρισμα υπάρχουν επιβεβαιωμένα και επιβαρυντικά στοιχεία, κατά σωφρονιστικών υπάλληλων των φυλάκων Νιγρίτας οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε άγριο ξυλοδαρμό του κρατουμένου αμέσως μετά τη μεταγωγή του στις φύλακες.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις σωφρονιστικών υπάλληλων, ο αλβανός κακοποιός ξυλοκοπήθηκε αγρία από τουλάχιστον 10 άτομα στις φύλακες πριν μπει στο κελί του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος του.
Oλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των συγκεκριμένων φυλακών που εργάζονταν την περασμένη Πέμπτη έδωσαν λεπτομερείς καταθέσεις στους αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μώλωπες που έφερε ο Καρέλι σε όλο του το σώμα προκλήθηκαν σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά χρονικά σημεία. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις αστυνομικών αρχών, ορισμένα τραύματα ίσως και να προϋπήρχαν της δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Μαλανδρίνο.
Κάποια από τα τραύματα έγιναν την ημέρα του φονικού και της σύλληψής του, στις 25 Μαρτίου, και κάποια άλλα δύο μέρες μετά, δηλαδή την ημέρα που μεταφέρθηκε στη Νιγρίτα. Σύμφωνα με πληροφορίες την ημέρα αυτή προκλήθηκε το έγκαυμα-μυστήριο στη δεξιά του παλάμη, που πιθανολογείται πως έγινε από ηλεκτροσόκ. Επίσης, κοντά στην ώρα θανάτου τοποθετείται και η αιμορραγία στη μύτη του κρατουμένου.
Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, που θα είναι έτοιμα σε περίπου 20 μέρες από σήμερα, αναμένεται να λύσουν το μυστήριο, αφού θα προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο πρόκλησης των συγκεκριμένων τραυμάτων.
Σημειώνεται πως οι υπεύθυνοι των φυλακών Νιγρίτας ήταν χθες λιγότερο κατηγορηματικοί από όσο την πρώτη μέρα για όσα συνέβησαν στο σωφρονιστικό κατάστημα. «Αν έγινε κάτι, θα προκύψει από την έρευνα. Εγώ είδα τις εικόνες που καταγράφηκαν στο βίντεο και είπα πως δεν χτυπήθηκε εδώ ο κρατούμενος. Αν συνέβη κάτι που δεν καταγράφηκε ή αν διαγράφηκε κάποιο υλικό, θα φανεί από την έρευνα», είπε στο «Εθνος» ο γραμματέας των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας, Π. Ραδόπουλος.
Η άγνωστη ζωή και δράση του Ιλία Καρέλι
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικαστικού φακέλου του, ο 42χρονος Αλβανός βαρυποινίτης που εμφανιζόταν με το όνομα «Βαλεντίνο Πεπέσκου του Πάπα», υποτίθεται ρουμανικής καταγωγής, είχε την περίοδο 1997-2001 έντεκα καταδίκες, οι περισσότερες ερήμην, για κλοπές. Οταν συνελήφθη καταδικάσθηκε (με συγχώνευση ποινών) σε 14χρόνια κάθειρξη.
Αποφυλακίσθηκε τον Μάιο του 2006 και έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη για την επιδρομή στο σπίτι της οδού Καλύμνου στο Νέο Ηράκλειο. Για εκείνη την επίθεση ένας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο Βήμα:
«Ηταν φανερό ότι ήθελε να σκοτώσει. Είχε βάλει το σπασμένο γυαλί από μια κορνίζα στο λαιμό της γυναίκας και είχε προσπαθήσει να πνίξει με την αλυσίδα τον 47χρονο σύζυγό της. Μάλιστα ο άντρας είχε μείνει για 20 δευτερόλεπτα αναίσθητος και όλοι πίστεψαν ότι ίσως είχε χάσει την ζωή του. Κι αυτό για ν' αρπάξει λιγότερα από 100 ευρώ από ένα πορτοφόλι. Αν δεν έτρεχε ένας γείτονας, συγγενής της οικογένειας, ώστε να τον ακινητοποιήσει κι αν δεν γλιστρούσε, είναι βέβαιο ότι θα σκότωνε''.
Κατέρρευσε ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας...
Στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών νοσηλεύεται από χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρης Κονσολίδης.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, γραμματέας της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Νιγρίτας και υποδιευθυντής των φυλακών Παναγιώτης Ραδόπουλος, "ο Χάρης Κονσολίδης μεταφέρθηκε από τους συγγενείς του, νωρίς χθες το απόγευμα, στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Σερρών, μετά από έντονη ψυχολογική πίεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της πολύωρης προανάκρισης που διενεργείται από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων στη Θεσσαλονίκη" προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι.
Ξετυλίγοντας το "κουβάρι" της προανάκρισης, ο Παναγιώτης Ραδόπουλος λέει: "Είναι ένας πολύ μεγάλος Γολγοθάς. Είμαστε πάρα πολύ πιεσμένοι, γίνεται με έναν τρόπο περίεργο, δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε. Ο Χάρης 'έσπασε', κατέληξε στο ψυχιατρείο. Πήγα χθες και τον είδα στο σπίτι του. Φαινόταν ότι δεν είναι καλά. Ήταν στις φυλακές από την Πέμπτη λόγω της επιφυλακής.
Παρασκευή το ίδιο και Κυριακή πρωί το Εσωτερικών Υποθέσεων τον παίρνουν από το σπίτι του, τον πάνε στη Θεσσαλονίκη, τον κλείνουν σε ένα δωμάτιο. 'Θα καταθέσεις' τού είπαν. Μετά από ώρες αναμονής ενημερώθηκα από τη γυναίκα του ότι δεν μπορούσε να του μιλήσει ούτε στο τηλέφωνο. Πήγα στη Θεσσαλονίκη να τον δω. Δεν μου επέτρεψαν. Γιατί; τους ρώτησα. Eίναι κρατούμενος, απαγορεύεται να τον δω; 'Θα του μιλήσεις αργότερα, στο τηλέφωνο' μού είπαν. Σκληρότατη η συμπεριφορά τους. Αναγκάστηκα να φύγω.
Κάποια στιγμή τον πήρα τηλέφωνο, μίλησα μαζί του. 'Δεν ξέρω τι γίνεται', μού είπε, 'από το πρωί με έχουν εδώ χωρίς να καταθέσω, δεν μου επιτρέπουν να πάω ούτε στην τουαλέτα, και όταν γίνεται αυτό με συνοδεύουν'. Η συμπεριφορά αυτή ήταν σε όλους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κλήθηκαν να καταθέσουν η ίδια- στον Χάρη πιο σκληρή.
Την επόμενη μέρα, τη Δευτέρα στις 6 το πρωί, ζήτησαν από τον Χάρη να καταθέσει και μετά τον άφησαν να φύγει, αφού τους είπε: 'παιδιά, άντε τι θέλετε, αφήστε με, μόνο αφήστε να πάω στο σπίτι μου, να πάω στα παιδιά μου έχω τόσες μέρες να τα δω'. Έχει δύο ανήλικα παιδιά. Το Εσωτερικών Υποθέσεων έφερε τον Χάρη Κονσολίδη στο σπίτι του. Ο άνθρωπος άρχισε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον, καθόταν σαν χαμένος. Ζητήσαμε από τον Εισαγγελέα να παρέμβει, βγήκε εισαγγελική παραγγελία και μεταφέρθηκε από τους συγγενείς του στην ψυχιατρική κλινική… Η ίδια συμπεριφορά είχε και ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος που πηγαινοερχόταν συνέχεια στη Θεσσαλονίκη για να καταθέσει".
Οι έρευνες των Εσωτερικών Υποθέσεων εστιάζονται, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, στις περίπου 2,5 ώρες που δεν καταγράφεται από τις κάμερες ο κρατούμενος
"Εκεί μέσα τι γίνεται, δεν ξέρω" λέει ο κ. Ραδόπουλος και προσθέτει: "όταν έφτασε ο κρατούμενος φωτογραφήθηκε στο πρόσωπο και στο σώμα. Συνολικά έχουμε επτά φωτογραφίες, στη μία εκ των οποίων φαίνεται ότι η παλάμη του έφερε ένα μαύρο σημάδι, το οποίο επιβεβαίωσε και ο ιατροδικαστής.
Αφού έγινε η φωτογράφιση, ο κρατούμενος παρέμεινε σε έναν χώρο που εμείς τον λέμε χώρο αναμονής,'ψυγείο', έως ότου να πάει στο κελί του, το οποίο βρισκόταν απέναντι. Εκεί δεν έχουμε εικόνα και δεν μπορούμε να αποδείξουμε, να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε κάτι. Εκεί παρέμεινε ο κρατούμενος μέχρι τις 6.30 το απόγευμα, μετά μπήκε στο κελί του. Εκεί δεν έχουμε εικόνα, αυτό είναι που εξετάζει και το Εσωτερικών Υποθέσεων γιατί μετά όλα έχουν καταγραφεί. Εκείνες τις 2,5 ώρες εξετάζει το Εσωτερικών Υποθέσεων και δεν ξέρω κι εγώ τι έγινε- οι συνάδελφοι όλοι αρνούνται ότι τον πλησίασαν. 'Δεν κάναμε τίποτα, δεν τον πειράξαμε' μας είπαν, οι συνάδελφοι που μπήκαν στο χώρο. Φαίνεται από τις κάμερες ότι υπάρχει κίνηση, μέσα στο 'ψυγείο', όμως δεν φαίνεται τι έγινε. Πού θα βγει, δεν ξέρω" λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ραδόπουλος.
"Όταν μπήκε στο κελί του (ο Καρέλι) φαίνεται ότι ήταν χτυπημένος, πονούσε. Φαίνεται στις κάμερες. Κάποια στιγμή ηρέμησε, μετά διαπιστώθηκε ότι δεν έκανε την παραμικρή κίνηση. Τον φώναξαν δεν ανταποκρίθηκε, ειδοποίησαν το ασθενοφόρο, ο γιατρός διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός" καταλήγει.
- ''Οι κάμερες δείχνουν τους υπαλλήλους να σέρνουν τον βαρυποινίτη και να τον πηγαίνουν σε άλλο κελί''
- ''Τον ξυλοκόπησαν άγρια πριν τον βάλουν στο δωμάτιο με την κάμερα'' καταθέτουν υπάλληλοι των φυλακών
- Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών
- Προστέθηκε και η κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία αφού ξεσκεπάζονται τα ψέματα των πρώτων ημερών
- Σε ψυχιατρική κλινική από χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας
- Συνθήματα κατά της Ελλάδας στην κηδεία του Καρέλι στην Αλβανία
- "Στυγερό έγκλημα", έγραψε ο Μπερίσα στο Facebook
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του κρατουμένου Ιλία Καρέλι.
Στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας προέβησαν άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά τις διώξεις που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης, για τρία κακουργήματα που αφορούν στο θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Κορέλι.
Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των Εσωτερικών Φρουρών των φυλακών Νιγρίτας,Χάρη Κονσολίδη που νοσηλεύεται από χθες νωρίς το απόγευμα, στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.
Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας είναι κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς της Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.
Αναμένεται σύντομα και η σύλληψη των υπολοίπων 4 σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
Στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας προέβησαν άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά τις διώξεις που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης, για τρία κακουργήματα που αφορούν στο θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Κορέλι.
Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των Εσωτερικών Φρουρών των φυλακών Νιγρίτας,Χάρη Κονσολίδη που νοσηλεύεται από χθες νωρίς το απόγευμα, στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.
Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας είναι κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς της Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.
Αναμένεται σύντομα και η σύλληψη των υπολοίπων 4 σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις σωφρονιστικών υπάλληλων, ο αλβανός κακοποιός ξυλοκοπήθηκε αγρία από τουλάχιστον 10 άτομα στις φύλακες πριν μπει στο κελί του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος του.
Λεπτομερείς καταθέσεις από σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τον θάνατο του Καρέλι
Τα νέα δεδομένα θέτουν σε πλήρη αμφισβήτηση την αρχική εικόνα πως ο 42χρονος δολοφόνος του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου πέθανε από χτυπήματα που είχε δεχτεί πριν περάσει την πύλη των φυλακών Νιγρίτας.Oλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των συγκεκριμένων φυλακών που εργάζονταν την περασμένη Πέμπτη έδωσαν λεπτομερείς καταθέσεις στους αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μώλωπες που έφερε ο Καρέλι σε όλο του το σώμα προκλήθηκαν σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά χρονικά σημεία. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις αστυνομικών αρχών, ορισμένα τραύματα ίσως και να προϋπήρχαν της δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Μαλανδρίνο.
Κάποια από τα τραύματα έγιναν την ημέρα του φονικού και της σύλληψής του, στις 25 Μαρτίου, και κάποια άλλα δύο μέρες μετά, δηλαδή την ημέρα που μεταφέρθηκε στη Νιγρίτα. Σύμφωνα με πληροφορίες την ημέρα αυτή προκλήθηκε το έγκαυμα-μυστήριο στη δεξιά του παλάμη, που πιθανολογείται πως έγινε από ηλεκτροσόκ. Επίσης, κοντά στην ώρα θανάτου τοποθετείται και η αιμορραγία στη μύτη του κρατουμένου.
Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, που θα είναι έτοιμα σε περίπου 20 μέρες από σήμερα, αναμένεται να λύσουν το μυστήριο, αφού θα προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο πρόκλησης των συγκεκριμένων τραυμάτων.
Σημειώνεται πως οι υπεύθυνοι των φυλακών Νιγρίτας ήταν χθες λιγότερο κατηγορηματικοί από όσο την πρώτη μέρα για όσα συνέβησαν στο σωφρονιστικό κατάστημα. «Αν έγινε κάτι, θα προκύψει από την έρευνα. Εγώ είδα τις εικόνες που καταγράφηκαν στο βίντεο και είπα πως δεν χτυπήθηκε εδώ ο κρατούμενος. Αν συνέβη κάτι που δεν καταγράφηκε ή αν διαγράφηκε κάποιο υλικό, θα φανεί από την έρευνα», είπε στο «Εθνος» ο γραμματέας των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας, Π. Ραδόπουλος.
Αποφυλακίσθηκε τον Μάιο του 2006 και έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη για την επιδρομή στο σπίτι της οδού Καλύμνου στο Νέο Ηράκλειο. Για εκείνη την επίθεση ένας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο Βήμα:
«Ηταν φανερό ότι ήθελε να σκοτώσει. Είχε βάλει το σπασμένο γυαλί από μια κορνίζα στο λαιμό της γυναίκας και είχε προσπαθήσει να πνίξει με την αλυσίδα τον 47χρονο σύζυγό της. Μάλιστα ο άντρας είχε μείνει για 20 δευτερόλεπτα αναίσθητος και όλοι πίστεψαν ότι ίσως είχε χάσει την ζωή του. Κι αυτό για ν' αρπάξει λιγότερα από 100 ευρώ από ένα πορτοφόλι. Αν δεν έτρεχε ένας γείτονας, συγγενής της οικογένειας, ώστε να τον ακινητοποιήσει κι αν δεν γλιστρούσε, είναι βέβαιο ότι θα σκότωνε''.
Κατέρρευσε ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας...
Στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών νοσηλεύεται από χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρης Κονσολίδης.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, γραμματέας της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Νιγρίτας και υποδιευθυντής των φυλακών Παναγιώτης Ραδόπουλος, "ο Χάρης Κονσολίδης μεταφέρθηκε από τους συγγενείς του, νωρίς χθες το απόγευμα, στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Σερρών, μετά από έντονη ψυχολογική πίεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της πολύωρης προανάκρισης που διενεργείται από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων στη Θεσσαλονίκη" προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι.
Σκληρή συμπεριφορά κατά την προανάκριση καταγγέλει ο υποδιευθυντής των φυλακών Νιγρίτας
Ξετυλίγοντας το "κουβάρι" της προανάκρισης, ο Παναγιώτης Ραδόπουλος λέει: "Είναι ένας πολύ μεγάλος Γολγοθάς. Είμαστε πάρα πολύ πιεσμένοι, γίνεται με έναν τρόπο περίεργο, δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε. Ο Χάρης 'έσπασε', κατέληξε στο ψυχιατρείο. Πήγα χθες και τον είδα στο σπίτι του. Φαινόταν ότι δεν είναι καλά. Ήταν στις φυλακές από την Πέμπτη λόγω της επιφυλακής.
Παρασκευή το ίδιο και Κυριακή πρωί το Εσωτερικών Υποθέσεων τον παίρνουν από το σπίτι του, τον πάνε στη Θεσσαλονίκη, τον κλείνουν σε ένα δωμάτιο. 'Θα καταθέσεις' τού είπαν. Μετά από ώρες αναμονής ενημερώθηκα από τη γυναίκα του ότι δεν μπορούσε να του μιλήσει ούτε στο τηλέφωνο. Πήγα στη Θεσσαλονίκη να τον δω. Δεν μου επέτρεψαν. Γιατί; τους ρώτησα. Eίναι κρατούμενος, απαγορεύεται να τον δω; 'Θα του μιλήσεις αργότερα, στο τηλέφωνο' μού είπαν. Σκληρότατη η συμπεριφορά τους. Αναγκάστηκα να φύγω.
Κάποια στιγμή τον πήρα τηλέφωνο, μίλησα μαζί του. 'Δεν ξέρω τι γίνεται', μού είπε, 'από το πρωί με έχουν εδώ χωρίς να καταθέσω, δεν μου επιτρέπουν να πάω ούτε στην τουαλέτα, και όταν γίνεται αυτό με συνοδεύουν'. Η συμπεριφορά αυτή ήταν σε όλους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κλήθηκαν να καταθέσουν η ίδια- στον Χάρη πιο σκληρή.
Την επόμενη μέρα, τη Δευτέρα στις 6 το πρωί, ζήτησαν από τον Χάρη να καταθέσει και μετά τον άφησαν να φύγει, αφού τους είπε: 'παιδιά, άντε τι θέλετε, αφήστε με, μόνο αφήστε να πάω στο σπίτι μου, να πάω στα παιδιά μου έχω τόσες μέρες να τα δω'. Έχει δύο ανήλικα παιδιά. Το Εσωτερικών Υποθέσεων έφερε τον Χάρη Κονσολίδη στο σπίτι του. Ο άνθρωπος άρχισε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον, καθόταν σαν χαμένος. Ζητήσαμε από τον Εισαγγελέα να παρέμβει, βγήκε εισαγγελική παραγγελία και μεταφέρθηκε από τους συγγενείς του στην ψυχιατρική κλινική… Η ίδια συμπεριφορά είχε και ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος που πηγαινοερχόταν συνέχεια στη Θεσσαλονίκη για να καταθέσει".
Οι έρευνες των Εσωτερικών Υποθέσεων εστιάζονται, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, στις περίπου 2,5 ώρες που δεν καταγράφεται από τις κάμερες ο κρατούμενος
"Εκεί μέσα τι γίνεται, δεν ξέρω" λέει ο κ. Ραδόπουλος και προσθέτει: "όταν έφτασε ο κρατούμενος φωτογραφήθηκε στο πρόσωπο και στο σώμα. Συνολικά έχουμε επτά φωτογραφίες, στη μία εκ των οποίων φαίνεται ότι η παλάμη του έφερε ένα μαύρο σημάδι, το οποίο επιβεβαίωσε και ο ιατροδικαστής.
Αφού έγινε η φωτογράφιση, ο κρατούμενος παρέμεινε σε έναν χώρο που εμείς τον λέμε χώρο αναμονής,'ψυγείο', έως ότου να πάει στο κελί του, το οποίο βρισκόταν απέναντι. Εκεί δεν έχουμε εικόνα και δεν μπορούμε να αποδείξουμε, να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε κάτι. Εκεί παρέμεινε ο κρατούμενος μέχρι τις 6.30 το απόγευμα, μετά μπήκε στο κελί του. Εκεί δεν έχουμε εικόνα, αυτό είναι που εξετάζει και το Εσωτερικών Υποθέσεων γιατί μετά όλα έχουν καταγραφεί. Εκείνες τις 2,5 ώρες εξετάζει το Εσωτερικών Υποθέσεων και δεν ξέρω κι εγώ τι έγινε- οι συνάδελφοι όλοι αρνούνται ότι τον πλησίασαν. 'Δεν κάναμε τίποτα, δεν τον πειράξαμε' μας είπαν, οι συνάδελφοι που μπήκαν στο χώρο. Φαίνεται από τις κάμερες ότι υπάρχει κίνηση, μέσα στο 'ψυγείο', όμως δεν φαίνεται τι έγινε. Πού θα βγει, δεν ξέρω" λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ραδόπουλος.
"Όταν μπήκε στο κελί του (ο Καρέλι) φαίνεται ότι ήταν χτυπημένος, πονούσε. Φαίνεται στις κάμερες. Κάποια στιγμή ηρέμησε, μετά διαπιστώθηκε ότι δεν έκανε την παραμικρή κίνηση. Τον φώναξαν δεν ανταποκρίθηκε, ειδοποίησαν το ασθενοφόρο, ο γιατρός διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός" καταλήγει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες