Σείστηκε το Παλέ όταν πάτησαν παρκέ Γκάλης – Γιαννάκης!
Το πρώτο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τα χρώματα!
Ο «αναπαυόμενος Θέος του πολέμου»
ΜΠΑΣΚΕΤ
ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΠΟΡ
Οι τίτλοι του Άρη (από την επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣ Άρης)
ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΩΤΑΚΗ
Ούτε 10, ούτε 20, ούτε 50, αλλά 100 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνει σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου του 2014, ο Αρης. Ενας σύλλογος με πολύ αξιόλογη ιστορία και προσφορά σε αθλητικό και πολιτιστικό-κοινωνικό επίπεδο. Ένας σύλλογος που συγκαταλέγεται στους πέντε μεγαλύτερους της χώρας και με πλούσιο παλμαρέ στα ομαδικά και ατομικά αθλήματα.
Βεβαίως οι φίλοι του Άρη περίμεναν να γιορτάσουν την συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της αγαπημένης τους ομάδας υπό διαφορετικής συνθήκες. Ωστόσο ο Άρης, ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει «χτυπηθεί» σε όλα του τα τμήματα τόσο από την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας την τελευταία εξαετία, όσο κυρίως από την έλλειψη ικανών παραγόντων να τον διαχειριστούν σωστά.
Αυτό ακριβώς είναι και το διαχρονικό πρόβλημα αυτό του συλλόγου. Με εξαίρεση κάποιους ανθρώπους μετρημένους στα δάχτυλα, ο σύλλογος αυτός στερήθηκε παραγόντων αντάξιων του μεγέθους του που θα έδιναν όραμα στον κόσμο του, θα τον σέβονταν και δεν θα έβαζαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το δικό τους.
Αυτές οι καταστάσεις οδήγησαν τον Άρη σε εσωστρέφεια, διχόνοια και εν τέλει μαρασμό οποίος μάλιστα κορυφώθηκε φέτος που ο σύλλογος συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής… Και που βρίσκει το ποδοσφαιρικό τμήμα ουσιαστικά υποβιβασμένο, το τμήμα μπάσκετ με απαγόρευση μεταγραφών ξένων παικτών, τα υπόλοιπα τμήματα να φυτοζωούν και τον Ερασιτέχνη να χρωστάει αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Όπως και να `χει όμως, ο Άρης οφείλει να προχωρήσει μπροστά, να ξαναβρεί την ταυτότητα του, και να κάνει αυτά που πρέπει ώστε να επανέλθει σε όλα τα επίπεδα και στο ύψος που του πρέπει σαν σύλλογος. Και φυσικά παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει, έχει κάθε δικαίωμα να γιορτάσει τα 100 του χρόνια, έστω κι αν τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν δείχνουν ευοίωνα.
100 χρόνια μεσά σε... οκτώ συγκλονιστικά λεπτά!
Η ιδέα της ίδρυσης
Στις αρχές του 1914 και με την Θεσσαλονίκη να έχει απελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό (26 Οκτωβρίου 1912), λίγο περισσότερο από έναν χρόνο οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς ζωής. Κάποιοι μαθητές του γυμνασίου Αρρένων Θεσσαλονίκης (έδρευε στην Εγνατία Οδό κοντά στην Καμάρα) συγκροτούν ομάδα και αντιμετωπίζουν τον Ηρακλή, ο οποίος είχε ιδρυθεί το 1908, έχοντας φέρει το ποδόσφαιρο στην πόλη.
Οι νεαροί κερδίζουν τους κυανόλευκους σε αυτό το φιλικό και το «μικρόβιο» για την ίδρυση ενός νέου συλλόγου μπαίνει! Σε αυτό συμβάλει και η προτροπή του πατέρα ενός εκ των μαθητών, του Δημήτρη Ιωαννίδη τα παιδιά να δημιουργήσουν ποδοσφαιρικό σύλλογο. Ετσι και γίνεται. Με την βοήθεια των μεγαλύτερων, τα γυμνασιόπαιδα συντάσσουν καταστατικό την 1η Μαρτίου 1914.
Τραγούδι για τα 100 χρόνια
Οι ιδρυτές και η συμβολική ημερομηνία
Η επισημοποίηση του καταστατικού θα έρθει 24 μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 25 Μαρτίου, μια ημερομηνία που μόνο τυχαία δεν επιλέχθηκε και η οποία είχε ξεκάθαρα συμβολικό χαρακτήρα.
Ως ιδρυτές εμφανίζονται οι Δημήτριος Ιωαννίδης, Θόδωρος Θεοδωρίδης, Τηλέμαχος Καραγιαννίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, και Ρούσσος Ρωσσιάδης.
Κατόπιν ιδρύεται το πρώτο Δ.Σ. το οποίο εκτός από τους παραπάνω συμπεριλαμβάνει και τους Πέτρο Γκοτζαμάνη, Γιάννης Πλιάτσικα, Γιώργο Λάμπρου, Θανάση Παπαγεωργίου, Τάσο Τσιατσιαπά, ενώ πρώτος πρόεδρος ορίζεται ο Μίνως Κυδωνάκης. Επιπλέον στην συνάντηση αυτή μέρος πήραν και 12 ακόμη άτομα, συγκεκριμένα οι: Λάζαρος Αγοραστός, Γρηγόρης Βλαχόπουλος, Λάζαρος Βλαχόπουλος, Γιάννης Αγγέλου, Αγγελος Ζέγας, Δημήτρης Κοτρότσης, Λάζαρος Κωστίδης, Γιάννης Νακόπουλος, Πρόδρομος Κότσιανος, Πέτρος Κρέης, Δήμου και Κάρολος Σαλούστο.
Ολοι οι παραπάνω, στην πλειοψηφία τους νεαροί σε ηλικία (17-18 ετών) ήταν που συνέλαβαν την ιδέα του Άρη και που ουσιαστικά τον «γέννησαν» στην περιοχή της περιοχής Βότση σε ένα καφενείο (πιθανότατα ονόματι «Φλόκα»). Να σημειωθεί ότι ως «νονός» του συλλόγου εμφανίζεται ο Τηλέμαχος Καραγιαννίδης που επέλεξε το όνομα του «Θεού του πολέμου» Άρη, ως κάτι ανώτερο από αυτό του «Ημίθεου» Ηρακλή.
«Ιδρύεται εν Θεσ/νικη, ο Ποδοσφαιρικός σύλλογος υπό την επωνυμία “ΑΡΗΣ”» και «Σκοπός του Συλλόγου είναι η εκγύμνασις ισχυράς ομάδος αποτελούμενη εκ πασών των κοινωνικών τάξεων», αναφέρουν τα πρώτα δύο από τα συνολικά 43 άρθρα που αποτελούν το καταστατικό ίδρυσης του Άρη.
«Και στα 100 θα 'μαι πάλι εδώ...»
Το πρώτο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τα χρώματα!
Στις 9/8 του 1925 θα διεξαχθεί το πρώτο ντέρμπι στην ιστορία των δύο «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ, ως Ένωση Κωνσταντινούπολης τότε και λίγο καιρό πριν την επίσημη ίδρυσή του (1926) θα διεκδικήσει σε αυτό το παιχνίδι τα «κιτρινόμαυρα» χρώματα που είχαν επιλέξει οι άνθρωποι του Αρη εμπνευσμένοι από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Αν και ο δικέφαλος θα προηγηθεί με 0-2, ο Άρης θα επικρατήσει τελικά με 5-2 σε ένα ματς που πραγματοποιήθηκε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα πριν την ολοκλήρωση του, η ομάδα του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσει εκφράζοντας παράπονα για την διαιτησία.
Ετσι ο σύλλογος κατοχύρωσε για λογαριασμό του τα κιτρινόμαυρα χρώματα, με το κίτρινο να συμβολίζει τη νιότη, την χαρά , την ζωντάνια και την ενεργητικότητα και το μαύρο την θλίψη, την απώλεια, αλλά και την σοβαρότητα.
Ο «αναπαυόμενος Θέος του πολέμου»
Ως έμβλημα, επιλέχθηκε ο «αναπαυόμενος Θεός του Πολέμου», ο οποίος όμως είναι πάντα έτοιμοςνα δώσει τις μάχες του. Το πρωτότυπο άγαλμα ήταν ένα ελληνικό χάλκινο άγαλμα του 400 π.χ., έργο του Σκόπα ή του Λυσίππου, ενώ αντίγραφά του εκτίθενται στο Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο της Ρώμης και το μουσείο του «Λούβρου» στην Γαλλία.
Να σημειωθεί ότι ως τα τέλη της δεκαετίας του '70 ο Αρης χρησιμοποιούσε ως έμβλημα το «ΑΣΘ ΑΡΗΣ» το οποιο αντικαταστάθηκε μετά από απόφαση της Γ.Σ. του συλλόγου με τον «αναπαυόμενο Θεό».
The God Of War
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Έχοντας κατακτήσει τρία Πανελλήνια πρωταθλήματα ο Άρης είναι 4ος σε κατακτήσεις στην Ελλάδα πάνω από τον συμπολίτη του ΠΑΟΚ και πίσω από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Στα πρώτα τους φιλικά ματς οι κίτρινοι θα αντιμετωπίσουν ομάδες του αγγλικού στόλου που ήταν αγκυροβολημένος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην ιστορία τους, έρχεται στις 18 Μαρτίου 1923, στο οποίο επικρατεί του Ηρακλή με 2-0 άνευ αγώνα όμως καθώς οι κυανόλευκοι δεν προσήλθαν.
Στις 20/11/1923 οι κίτρινοι προσκαλούν στην σερβική Σπόρτιγκ Κλουμπ Βελιγραδίου στην Θεσσαλονίκη για φιλικό (3-1 ο Άρης) σε ένα παιχνίδι ιστορικής σημασίας καθότι ήταν η πρώτος ελληνικός σύλλογος που προσκάλεσε ξένη ομάδα. Επιπλέον στις 5/4/1925 ο Αρης αντιμετωπίζει την στο Μοναστήρι την Πελιστέρ (και όχι Περιστέρ όπως αναφέρθηκε τότε), χάνοντας με 2-1. Ετσι έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που βγαίνει εκτός συνόρων.
Στη συνέχεια ο Άρης θα γιγαντωθεί, θα αρχίσει να αποκτά πολύ κόσμο και να εξελίσσεται σε κοινωνικό κίνημα. Ετσι θα κατακτήσει τρία Πανελλήνια πρωταθλήματα, το 1928, το 1932 και το 1946, αποτελώντας μία από τις πρώτες μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδόσφαιρου. Το 1970 η ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας (με 1-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ) στον τελευταίο τίτλο της μέχρι σήμερα. Την σεζόν 1978-79, με τιβ Βούλγαρο τεχνικό Αποστόλ Τσατσέφσκι ο Άρης καταφέρνει να νικήσει και στα 17 εντός παιχνίδια που έδωσε κάτι πολύ εντυπωσιακό
Αργότερα θα έρθουν και σημαντικές Ευρωπαϊκές διακρίσεις, όπως το «έπος της Περούτζια» (το 1979-80), ή πιο πρόσφατα (το 2010) η πολύ καλή παρουσία στο Europa League από την οποία ξεχώρισε η εμφατική νίκη επί της υπερπρωταθλήτριας Ευρώπης Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 μέσα στην Ισπανία. Η μεγαλύτερη, ίσως, στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στα Κύπελλα Ευρώπης. Το 1980 ο Άρης διεκδικεί το πρωτάθλημα σε μπαράζ με τον Ολυμπιακό στον Βόλο, ωστόσ θα ηττηθεί με 0-2, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τον τέταρτο τίτλο του.
Βεβαίως τα προβλήματα δεν λείπουν σε όλα αυτά τα χρόνια που τελικά οδήγησαν το ποδοσφαιρικό τμήμα σε δύο υποβιβασμούς (1997, 2005), κόντρα στην δυναμική του συλλόγου και του κόσμου του.
Από τις... περιπλανήσεις στο «Χαριλάου» και το «Βικελίδης»
Από την ίδρυσή του του το 1914 και ως το 1951 ο Άρης δεν έχει σταθερή έδρα και για 37 χρόνια θα περιπλανιέται. Την πρώτη έδρα αποτελεί ένας χώρος στην περιοχή Αλιάνς (σ.σ. σήμερα Ιπποκράτειο νοσοκομείο), ενώ από το 1923 ως το 1926 θα χρησιμοποιηθεί το γήπεδο του Ηρακλή. Κατόπιν ο Αρης «μετακομίζει» στην έκταση της τωρινής Λεωφόρου Στρατού στην οποία θα παραμείνει ως το 1939. Εν συνεχεία με απόφαση της κυβέρνησης Μεταξά το οικόπεδο θα περάσει την ΔΕΘ, όμως με προσπάθειες του προέδρου Μάνθου Ματθαίου (πατέρα του Φαίδωνα Ματθαίου) ο σύλλογος θα εξασφαλίσει την έκταση στην περιοχή του Χαριλάου.
Μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο όμως, ο Επαμεινώνδας Χαρίλαος, επιχειρηματίες, τραπεζίτης και ιδιοκτήτης της ομώνυμης περιοχης θα αξιώσει χρήματα, έχοντας κερδίσει σχετικές δικαστική απόφαση. Τελικά το οικόπεδο θα περάσει για πάντα στην κυριότητα του Αρη, καθώς ο Στέργιος Γιουβανάκης, τότε πρόεδρος της ομάδας θα καταθέσει στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων το αστρονομικό για την εποχή ποσό των 400.000 δραχμών.
Το Χαριλάου «πρασίνισε» για πρώτη φορά το 1969, το 1972 χτίστηκε το σκέπαστρο «Νίκος Καμπάνης» και οι θύρες επισήμων 1,5, και 6, το 1979 ολοκληρώθηκε η ανέγερση της Θύρας 3, ενώ το 1991 μπήκαν πυλώνες φωτισμού. Το 1999 τοποθετήθηκαν πλαστικά καθίσματα, ενώ το 2003 το γήπεδο έκλεισε για ριζική ανακατασκευή ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, παίρνοντας την μορφή που έχει ως σήμερα. Από το 2004 μετονόμαστηκε σε «Κλεάνθης Βικελίδης» προς τιμήν του «Μακεδονικού τανκ».
Το αφιέρωμα του «ΣΚΑΊ» στο τμήμα ποδοσφαίρου
ΜΠΑΣΚΕΤ
Το τμήμα μπάσκετ, αναμφίβολα αποτελεί το καμάρι ολόκληρου του συλλόγου και απολύτως δικαιολογημένα, απαριθμώντας 21 τίτλους. Όντας ο «αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ, εκτόξευσε το ως τότε ερασιτεχνικό και όχι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Ελληνες φιλάθλους άθλημα της καλαθοσφαίρισης, σε άλλα επίπεδα. Το έκανε επαγγελματικό, το ανήγαγε σε «επίσημο» του ελληνικού λαού και ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο ώστε να ακολουθήσουν οι τόσες πολλές επιτυχίες και των υπόλοιπων ομάδων της χώρας. Άλλωστε διαθέτοντας τον Νίκο Γκάλη, τον κορυφαίο Ελληνα αθλητή όλων των εποχών δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο μπασκετικός Άρης μάλιστα ίσως είναι η μοναδική ομάδα που ένωσε σχεδόν όλους τους Ελληνες και τους «ανάγκασε» να έχουν ένα κοινό στόχο, ένα κοινό όραμα.
Να σημειωθεί ότι η δραστηριότητα του τμήματος μπάσκετ θα ξεκινήσει το 1922, όμως η ομάδα θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της τον Νοέμβριο του 1925, επικρατώντας με 18-12 της ΧΑΝΘ. Η καταξίωση θα έρθει άμεσα καθώς ο Άρης στέφθηκε πρωταθλητής Θεσσαλονίκης το 1926, 1927, 1928, 1929, και το 1930 όπου κατέκτησε και το πρώτο του πρωτάθλημα Ελλάδος. Η πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή θα έρθει την περίοδο 1966-67 με τους κίτρινους να συμμετέχουν στα προκριματικά του νεοσύστατου τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων. Ο «αυτοκράτορας» θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 12 Ιανουάριου 1967, χάνοντας στο πρώτο ματς στο Ισραήλ με 101-71, αλλά νικώντας στον επαναληπτικό της Θεσσαλονίκης 10 μέρες μετα με 81-71.
Η «χρυσή» εποχή του Άρη θα γραφτεί την δεκαετία του '80. Ο Γιάννης Ιωαννίδης επιστρέφει ως προπονητής, ο Νίκος Γκάλης έχει έρθει απο το 1979, ενώ το 1984 γίνεται μία ακόμη σπουδαία προσθήκη, αυτή του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ακολουθούν αμέτρητρα ρεκόρ και διακρίσεις, όπως τα 7 σερί πρωταθλήματα με 5 νταμπλ, τα τρία σερί αήττητα πρωταθλήματα (80 σερί νίκες) και φυσικά τα τρία σερί φάιναλ φορ ('88-'90) που δυστυχώς οι κίτρινοι δεν κατάφεραν να σηκώσουν κάποιο τρόπαιο. Πάντως τρία σημαντικά Ευρωπαϊκά τρόπαια θα έρθουν αργότερα και συγκεκριμένα το 1993 (Κυπελλούχων), 1997 (Κόρατς), 2003 (Champions Cup).
Από την ΧΑΝΘ, στο «Nick Galis Hall»
Οπως και στο ποδόσφαιρο έτσι και στο μπάσκετ ο Άρης για αρκετά χρόνια δεν είχε το δικό του «σπίτι». Αρχικά, η ομάδα θα χρησιμοποιήσει το γήπεδο της ΧΑΝΘ (στο κέντρο της πόλης), το μοναδικό στο οποίο διεξάγονταν αναμετρήσεις στην διάστημα της προπολεμικής εποχής. Κατόπιν, περίπου την μισή δεκαετία του '50 οι κίτρινοι εδράζονταν στην Βασιλίσσης Όλγας με την έδρα να χαρακτηρίζεται από τους ρομαντικούς ως «παλιό γραφικό γήπεδο της Αγίας Τριάδα». Από το 1966 και ως σήμερα ο Άρης βρίσκεται στο «Αλεξάνδρειον Μέλαθρον», με το πρώτο ανεπίσημο παιχνίδι να διεξάγεται την Κυριακή 20 Νοεμβρίου. Ηταν ένα φιλικό με την ΑΕΚ (70-71 η Ενωση), με τους φίλους του Άρη να εκφράζουν παράπονα για το ακριβό εισιτήριο που είχε οριστεί στις 20 δραχμές.
Από το 2013 η κεντρική σάλα του «Παλέ», που διεξάγονται τα παιχνίδια, μετονόμαστηκε σε «Nick Galis Hall» προς τιμήν του θρύλου της ομάδας Νίκου Γκάλη, μετά από μια εξαιρετική τελετή που που πραγματοποιήθηκε
Το αφιέρωμα του ΣΚΑΊ στο τμήμα μπάσκετ
ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΠΟΡ
Το 1926 ο σύλλογος αναγκάστηκε να τροποποιήσει το καταστατικό του ώστε να μετονομαστεί σε Αθλητικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης , για να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα αθλήματα που ήδη είχε αρχίσει να καλλιεργεί. Και εδώ ο Άρης έχει πετύχει αρκετές διακρίσεις, στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Όπως η κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ το 1997, άθλημα στο οποίο ως τότε κυριαρχούσαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Επίσης μέχρι πρότινος ο Άρης διέθετε στις τάξεις του τον Άρη Γρηγοριάδη, έναν αθλητή διεθνούς επιπέδου και Παγκόσμιο πρωταθλητή. Ακόμη, ο Ερασιτέχνης Άρης καλλιέργησε αθλητικά τμήματα τα οποία δεν είναι τόσο διαδεδομένα στην χώρα μας, όπως το χόκεί επί πάγου, το korfball και το Roller Hockey, καταφέρνοντας μάλιστα να διακριθεί και να κατακτήσει τίτλους.
Πλέον, έχοντας μπει στην δεύτερη 100ετία της ζωής του ο Άρης καλείται σκληρές μάχες για την επιστροφή του σε όλα τα επίπεδα σαν σύλλογος. Άλλωστε αυτό έχει συνηθίσει να κάνει εδώ και έναν αιώνα ως «Θεός του πολέμου»...
Αφιέρωμα των φίλων του Άρη για τα 100 χρόνια
Οι τίτλοι του Άρη (από την επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣ Άρης)
Ποδόσφαιρο
3 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 1928, 1932, 1946
1 Κύπελλο Ελλάδος: 1970
1 Κύπελλο Μεγάλης Ελλάδος: 1971
Μπάσκετ
10 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 1930, 1979 , 1983, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991
8 Κύπελλα Ελλάδος: 1985, 1987, 1988, 1989, 1990 ,1992, 1998, 2004
1 Κύπελλο Κυπελλούχων: 1993
1 Κύπελλο Κόρατς: 1997
1 Champions Cup: 2003
1 Σούπερ Καπ: 1986
Βόλεϊ
1 Πρωτάθλημα Ελλάδος: 1997
1 Σούπερ Καπ: 1998
Πόλο
4 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 1928, 1929, 1930, 1932
Korfball
1 Πρωτάθλημα Ελλάδος: 2007
1 Κύπελλο Ελλάδος: 2007
1 Πρωτάθλημα Beach Korfball: 2008
Χόκεϊ Επί Πάγου
4 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 1989, 1990, 1991, 2011
Ball Hockey
1 Πρωτάθλημα Ελλάδος: 2009
Roller Hockey
1 Πρωτάθλημα Ελλάδος: 2009
3 Κύπελλα Ελλάδος: 2007, 2008, 2009
1 Βαλκανικό Κύπελλο: 2009
Άρση Βαρών
2 Πρωταθλήματα Ελλάδος Γυναικών: 1994, 1995
Κολύμβηση
1 Πρωτάθλημα Ελλάδος Γυναικών: 1994
Στίβος
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Γυναικών: 1991
1 Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών: 1988
2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανώμαλου δρόμου γυναικών: 1961, 1962
Πυγμαχία
1 Πρωτάθλημα Ανδρών: 1972
Σχετικά άρθρα
http://www.sentragoal.gr/Σχετικά άρθρα
Σείστηκε το Παλέ όταν πάτησαν παρκέ Γκάλης – Γιαννάκης!
Οι ζωντανοί θρύλοι του Αυτοκράτορα πάτησαν το πόδι τους μαζί στο παρκέ του Παλέ και σείστηκε ο τόπος! Από τις αποδοκιμασίες στους πολιτικούς, που πήραν ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει των εκλογών που έρχονται, στην λατρεία γι’ αυτούς που προσέφεραν τίτλους και διακρίσεις και έκαναν τον Άρη τεράστιο!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες