Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΛΥΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΝΑΙ — ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΧΙ….


— ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ = ΝΕΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ,ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ
— Να είναι άραγε προϊόν της κρίσης το νέο σχέδιο λύσης του Κυπριακού ή μήπως η οικονομική κρίση είναι τέκνο διχοτομικών σχεδίων κι αποεθνικοποίησης των λαών;

— Τα όσα μάθαμε ήδη για το προωθούμενο σχέδιο που ορθώς τα τέσσερα αντιπολιτευόμενα κόμματα της Κύπρου απαξιώνουν μας οδηγούν στις εξής εντυπώσεις και συμπεράσματα:
— Όσον αφορά το ίδιο το κείμενο

— του ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΟΣ θεωρούμε πώς μπήκε η βάση για την λύση χωρίς η ίδια να αναφέρεται. Η βάση περιέχει ήδη συρματοπλέγματα που αφορούν ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ τέως ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΜΈΝΟΥ ΚΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ (=διχοτόμηση).

Τα δυο πλέον κράτη οριοθετούν άλλη μορφή λύσης από την παραδοσιακή μορφή ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ,κάτι που ορισμένοι μελετητές είχαν ήδη επισημάνει. Γιατί λέγαν να υπάρξει χωριστή ζώνη και κοινότητα ή κράτος; Και δεν εννοοούσαν μόνο αυτό αλλά και την χωριστή κρατική δομή που μπορεί να εξελιχθεί όπως οι Τούρκοι θα το είχαν ονειρευτεί κι όχι όπως οι Τουρκοκύπριοι η οι Ελληνοκύπριοι.

— Όσον αφορά τις εξηγήσεις,διευκρινήσεις
— Κι απαντήσεις σε ερωτήματα του Προέδρου Αναστασιάδη έχουμε να παρατηρήσουμε πως «επεξηγήθηκαν» στα πλαίσια νομικίστικης ασάφειας κι απροσδιοριστίας που έκανε πιο θολό το τοπίο.. Κατανοεί τάχα ο λαός τι ακριβώς σημαίνουν τα τρία singles για να νοιώσει ήσυχος; Καθόλου βέβαια. Το αίνιγμα παρέμεινε και οι ανησυχίες.
— Εχουμε επίσης να επικρίνουμε την τάση του Προέδρου να σταματάει κάποιες δημοσιογραφικές ερωτήσεις, πριν ολοκληρωθούν, απαντώντας κατά βούληση κι όχι επί της ερώτησης.
Επίσης υπήρξε μια τάση διαμόρφωσης οπωσδήποτε θετικής γνώμης πάνω σε σχέδιο το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί σε βασικά κύρια σημεία… Τι να ελπίζουν για παράδειγμα οι πρόσφυγες; Πως θα γυρίσουν με Τουρκοκυπριακή διοίκηση όπως ασμένως ανέφερε ο κ. Μαρκίδης με την ευκαιρία την ατυχή δήλωση του δημάρχου Κερύνειας. Και λέμε ατυχή γιατί αφού δεν εχουν ανακοινωθή ή γνωσθή οι όροι επιστροφής και οι διαμορφούμενες συνθήκες δεν μπορείς να προιδεάζεις τον κόσμο.
Ακούστηκε κι η «απειλή» πως αν δεν πάει καλά το συμφωνημένο σχέδιο θακολουθήσει Η ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΗ!! Ναι αλλά διχοτόμιση είναι τα δύο κράτη τα οποία δήθε εμείς απορρίπτουμε και η Τουρκία θέλει αλλά τελικά προτείνουμε όλοι στα πλαίσια του.. καλού σχεδίου που προκύπτει τάχα.

- Επί της ουσίας και με βάση όσα σημεία μελετήσαμε και μελέτες,απόψεις και κριτικές επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε δυο καθοριστικά σημεία.

Διαβάσαμε πως οι συνομιλίες θαρχίσουν από το σημείο στο οποίο διεκόπησαν. Εννοούν τις προηγούμενες συνομιλίες με τον Χριστόφια. Επομένως γίνεται λόγος για ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ που ειχαν προκαλέσει σάλο και τις οποίες ο σημερινός Πρόεδρος είχε πη πως θα ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ..!!

Τι αφορούσαν αυτές οι υποχωρήσεις. Αν καταλάβαμε καλά ,γιατί δεν το ξέραμε, δεν αφορούσαν μόνο την εκ περιτροπής Προεδρία. Αφορούν επίσης την αποδοχή των τεσσάρων Ευρωπαικών ελευθεριών. Ελεύθερη διακίνηση,ελεύθερη εγκατάσταση,δικαίωμα εργασίας και περιουσίας για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ .. (Οι φράσεις αυτές είναι από το δημοσίευμα στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ του άρθρου του Περικλή Νεάρχου Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.)
Δεν ξέραμε κάτι τέτοιο αλλά είχαμε την αφελεια να πιστεύουμε πως γινόταν λόγος μόνο για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.. Αν δίδονται τόσα δικαιώματα σε Τούρκους έχουμε να κάνουμε με σαφή τουρκοποίηση. Τι χρειάζεστε τα σχέδια τότε αλλά και το δικοινοτικό χαρακτήρα;
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΑΜΕΣΑ. Εμείς απλά ξέραμε πως επί Χριστόφια είχε γίνει δεκτό να μείνουν 50.000 έποικοι..!!;;

Πάμε τώρα στο δεύτερο σημείο
. Ακούμε την άποψη πως η ένταξη δύο «ίσων» και «κυρίαρχων» κρατών στην Ευρωπαική Ένωση θα βάλει την Τουρκία στην Ευρώπη μέσω του Τουρκοκυπριακού κρατιδίου..

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
Με βάση τα όσα καταλαβαίνουμε για την προέλευση της οικονομική ς κρίσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο κυρίως αλλά και σε άλλα κράτη εξυπηρετείται ένα σχέδιο παγκοσμιοποίησης που πλήττει τους λαούς, τους φτωχαίναι και ή τους διχοτομεί ή τους μαντρώνει με τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται συμφέροντα των ισχυρών ανα τον κόσμο.

Η φήμη πως ο σκοπός της κατασκευασμένης οικονομικής κρίσης αφορούσε την εθνική τους κυριαρχία και ανεξαρτησία τώρα επιβεβαιώνεται. Ταυτόχρονα επιχειρείται να στερηθούν κράτη και λαοί εθνικούς πόρους που θα τους επιτρέψουν να αναπτυχθούν και οικονομικά και πολιτιστικά και από κάθε άποψη.

Η κ. Μέρκελ όταν επλήγη η Κύπρος από το απαράδεκτο, ειδεχθές κούρεμα των καταθέσεων των Κυπρίων παρατήρησε πως η Κύπρος δεν χρειάζεται ναναπτυχθή περισσότερο(αφορούσε τα πετρέλαια) αλλά πρέπει ναρκεστή στον τουρισμό στον ήλιο και το τζατζίκι ..
Στείλτε τις λοιπόν λίγο τζατζίκι και κρατείστε τα πετρέλαια σας.

Με βάση τα πιο πάνω και τα όσα υποπτευόμαστε η λύση που προωθείται μέσω ΗΠΑ είναι παιδί της Μέρκελ .. Δίδεται στην Τουρκία ως πακέτο η Κύπρος ώστε να αναπτυχθούν εκεί εταιρίες Γερμανικές, οι οποίες θα δουλεύουν για το καλό της παγκοσπιοπόιησης και θ' αφήνουν στον λαό κάποιο ποσό ώστε να είναι κι ευχαριστημένος.. 

Κι επειδή ακούσαμε πως κάποιοι ελληνοκύπριοι δεν συμπαθούν νακούνε τουρκικά των Τουρκοκύπριων θέλουμε να τους πούμε πως μέσω της Ευρωπαικής λύσης μάλλον Γερμανικά θαρχίσουν να μιλάνε στην Κύπρο, όπως κάποιοι εδώ στην Αθήνα.. Να θυμηθούμε τον Σημίτη αλλά ακούμε και ότι ο Κωστάκης Καραμανλής …άπταιστα τα μιλάει .

Απόσα πραγματικά συμβαίνουν ελάχιστα ξέρουν οι λαοί που πρέπει να αντισταθούν και να διατηρήσουν την ανθρωπιά τους, το δικαίωμα στην ανάπτυξη, την δουλειά και τον πλούτο ακόμα που βασίζεται στον έντιμο κόπο και μόχθο των εργατών κι όχι σε ξεπούλημα και σε ανταλλάγματα δουλικά..

Με λύπη παρακολουθούμε την εξέλιξη της κρίσης στην Κύπρο σύμφωνα με τις οποίες κινδυνεύουν χιλιάδες πολίτες να χάσουν τα σπίτια τους από την κρίση χωρίς να τους στηρίζει η κυβέρνηση.

Δίνουμε στους ανθρώπους αυτούς ένα σύνθημα ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ. Όπως εμείς στην Ελλάδα πέσατε θύματα εκμετάλλευσης .Πληρώνουμε τις ατασθαλίες και καταχρήσεις των λαμογίων ..ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Μήπως τους στηρίζουν οι πολιτικοί;

ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΛΥΣΗ ΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΧΙ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 14/2/2014
Από Ελενη Δαμβα
από τον ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες