Η κυβέρνηση προχώρησε χθες σε μια αχαρακτήριστη ενέργεια, με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ Πανεπιστημίων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Επικαλούμενη λόγους διαφάνειας της διαδικασίας έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω ΑΣΕΠ, όχι τα τελικά 1.349 ονόματα, αλλά τα 1.793 με τη χαμηλότερη μοριοδότηση, από τα οποία θα επιλεγούν οι υπό διωγμόν. Είναι μια σαφής προσπάθεια εκφοβισμού και πίεσης του κλάδου να σταματήσει την απεργία, που συνεχίζεται για 11η εβδομάδα στο Καποδιστριακό και στο Μετσόβιο.
Ο υπουργός Παιδείας προσφεύγει και πάλι στη Δικαιοσύνη.
Διαβάστε το ρεπορτάζ από τα σημερινά δρώμενα στα Πανεπιστήμα
- Από τις 07:00 το πρωί ξεκίνησε η περιφρούρηση στις σχολές του πανεπιστημίου της Αθήνας
- Μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας και του Πολυτεχνείου
- Το υπουργείο τους έχει καλέσει να επιστρέψουν σήμερα στα μαθήματά τους
- Νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για να κηρυχθεί παράνομη η νέα 48ωρη απεργία
Για 11η εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους οι διοικητικοί υπάλληλοι, που αντιδρούν στο μέτρο διαθεσιμότητας και η κατάσταση στην Παιδεία οδηγείται στα άκρα.
Από τη μια η κυβέρνηση και από την άλλη οι διοικητικοί υπάλληλοι εμμένουν στις θέσεις τους και χρησιμοποιούν κάθε όπλο που έχουν στη φαρέτρα τους στον «πόλεμο» που έχει ξεκινήσει εδώ και βδομάδες ανάμεσά τους και κρατά «ομήρους» χιλιάδες φοιτητές.
Από τη μια η κυβέρνηση και από την άλλη οι διοικητικοί υπάλληλοι εμμένουν στις θέσεις τους και χρησιμοποιούν κάθε όπλο που έχουν στη φαρέτρα τους στον «πόλεμο» που έχει ξεκινήσει εδώ και βδομάδες ανάμεσά τους και κρατά «ομήρους» χιλιάδες φοιτητές.
«Ακέφαλο» το πανεπιστήμιο της Αθήνας μετά την παραίτηση όλων των μελών της Συγκλήτου
Η νέα 48ωρη απεργία που κήρυξαν τη Δευτέρα οι διοικητικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια διαθεσιμότητας και τις λίστες που κατάρτισε το ΑΣΕΠ και οι οποίες (όπως καταγγέλλουν) έχουν λάθη, κρατά κλειστό το πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Πολυτεχνείο, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προσφεύγει ξανά σήμερα στη Δικαιοσύνη για να κριθεί η απεργία παράνομη. Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει καλέσει διοικητικούς και φοιτητές να επιστρέψουν σήμερα στα μαθήματά τους και φαίνεται πως θέλει να αποφύγει την πολιτική επιστράτευση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα κοστίσει πολιτικά στην κυβέρνηση.
Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, είχε διαμηνύσει πως όποιος εμποδίσει την είσοδο στα πανεπιστήμια, θα συλληφθεί. Και αυτό προκάλεσε μια παραφιλολογία για επικείμενη επιχείρηση των ΜΑΤ.
Περιφρούρηση... παντού
Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, όμως, δεν κάνουν βήμα πίσω. Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, μαζί με φοιτητές, συγκεντρώθηκαν έξω από τις πύλες της πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου αλλά και στη Νομική και έφτιαξαν ομάδες περιφρούρησης.
Υπάρχουν στην είσοδο της πανεπιστημιούπολης που βρίσκεται στην Ούλοφ Πάλμε και σε αυτή που βρίσκεται στην Κατεχάκη, στην πύλη της Ιατρικής από τη Μικράς Ασίας, ενώ ομάδα περιφρούρησης υπάρχει και στην είσοδο της Νομικής, από την οδό Μασσαλίας.
«Μαθήματα σήμερα δε θα γίνουν» διαμηνύουν διοικητικοί και φοιτητές.
«Παλεύουμε 11 βδομάδες για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία μας, για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση φαίνεται έχει βάλει πλώρη να διαλύσει το δημόσιο πανεπιστήμιο», δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων Ζαχαρίας Τριγάζης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες