Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ξαφνικά τα ΝΕΑ θυμήθηκαν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι συνήγορος βιαστή...

...και κωλυσιεργεί την εκδίκαση 4 υποθέσων για 7 χρόνια!!!

Πάρα πολύ χρήσιμα αποδεικνύονται ενίοτε τα "δημοσιογραφικά ψυγεία".
Παρκάρεις εκεί μέσα την πραμάτεια κι όταν οι καιροί το επιβάλουν τσουπ... θέμα!!!

Εντελώς ξαφνικά και συμπτωματικά με την περιρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα (εγκεφαλικό κοντεύει να πάθει ο Μαρκογιαννάκης!!!),τα δημοκρατικά ΝΕΑ ,του γνωστού δημοκρατικού συγκροτήματος Λαμπράκη,ανακάλυψαν μια υπόθεση που "σέρνεται" στις δικαστικές αίθουσες 7 ολόκληρα χρόνια,όπως άλλωστε και χιλιάδες άλλες που όμως δεν αφορούν επώνυμους και ευυπόληπτους πολίτες!

Και μεις δεν γουστάρουμε τις δικονομικές μαγκιές της κυρίας Κωνσταντοπούλου, αλλά έχουμε τη γνώμη πως κάποιοι της τις επιτρέπουν.Βρήκε και τα κάνει η κυρία,αυτή την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη έχουμε σε τούτη 'δω τη χώρα,που άγεται και φέρεται από δικηγόρους,κυβερνήσεις,συγκροτήματα  και λοιπά συμφέροντα.

Συνεπώς εκτός από το σαμάρι εκεί στο ΔΟΛ θα ήταν πρέπον να ρίξουν και καμιά βουρδουλιά στο γάιδαρο ή στα γαϊδούρια αν προτιμάτε!
Ζείδωρον


Ζωή με τον βιασμό επί οκτώ χρόνια!
Εφιάλτης δίχως τέλος για τέσσερις αλλοδαπές που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στη χώρα μας από τον ίδιο δράστη. Οι δίκες «σέρνονται» για επτά χρόνια, εξαιτίας των συνεχών αναβολών, κυρίωςμετά από αιτήματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνηγόρου του κατηγορουμένου. Δύο από τα θύματα μιλούν στα «ΝΕΑ» και μια σύντροφος της συνηγόρου την καταγγέλλει για αγνόηση δεοντολογίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Η Αυστραλέζα Ντάνα Μαρί Σέιντ είναι μία από τις τέσσερις τουρίστριες που σύρονται εδώ και επτά χρόνια στα ελληνικά δικαστήρια επειδή έπεσαν θύματα βιασμού το καλοκαίρι του 2005 στην Ελλάδα.
Και για τις τέσσερις περιπτώσεις στη θέση του κατηγορουμένου βρίσκεται ο ίδιος άνδρας.
Η υπόθεση της Ντάνα δεν έχει ακόμα δικαστεί. Επειτα από ένα μπαράζ αναβολών και ένα επαναλαμβανόμενο πέρα-δώθε μεταξύ Αυστραλίας και της χώρας μας, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά στα «ΝΕΑ» για την εμπειρία της με την ελληνική Δικαιοσύνη λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.

Η επτάχρονη οδύσσεια της Ντάνα στα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των συνήθων αναβολών - αποχών των δικηγόρων ή των δικαστών, ή και λόγω εκογών. Η καθυστέρηση οφείλεται ως επί το πλείστον στα αλλεπάλληλα δικονομικά εμπόδια που ορθώνει η συνήγορος υπεράσπισης
- και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα, η τακτική των αναβολών και ενστάσεων για τυπικούς λόγους που έχει ακολουθήσει επί επτά χρόνια η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και από το ίδιο της το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο της Σίσσυς Βωβού, μέλους του Δικτύου Γυναικών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύεται σε διπλανή στήλη. «Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται», αναφέρει η κ. Βωβού.

Στην ίδια υπόθεση ο Εμ. Αρ. (σ.σ.: τα πλήρη στοιχεία του δεν δημοσιεύονται, παρά την καταδίκη του στο Εφετείο, καθώς η υπόθεσή του εκκρεμεί στον Aρειο Πάγο) κατηγορείται επιπλέον και για τον βιασμό της καναδέζας δημοσιογράφου Νάταλι Κάρνιφ καθώς και ακόμα μίας Αυστραλέζας. Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος έχει κάνει αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο κατά της καταδίκης του από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο σε πέντε χρόνια κάθειρξη και δύο χρόνια αναστολή πολιτικών δικαιωμάτων για μία ακόμη υπόθεση. Τον βιασμό μιας Βορειοευρωπαίας. Η αίτηση θα εκδικαστεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Από το 2006 έως σήμερα στις δίκες για τους βιασμούς της Ντάνα, της Νάταλι, της άλλης Αυστραλέζας και της Βορειοευρωπαίας έχουν λάβει χώρα δύο αναβολές λόγω απουσίας θυμάτων και μαρτύρων, τρεις λόγω αποχής και απεργίας δικηγόρων και δικαστικών και έξι αναβολές από την πλευρά της συνηγόρου και του κατηγορουμένου. Επίσης, η εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό της Βορειοευρωπαίας, που διήρκεσε δέκα μήνες, διεκόπη πάνω από έξι φορές επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου έπρεπε να παρουσιαστεί σε άλλες δίκες, δύο φορές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης και μία επειδή ασθένησε.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τη συνήγορο υποβλήθηκαν επιπλέον ενστάσεις πλαστότητας πρακτικών, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και ακυρότητας διαδικασίας, αιτήματα φωνοληψίας για τα πρακτικά αλλά και ιατρικών εξετάσεων. Επίσης έξι προσφυγές επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος. Ολα απορρίφθηκαν.

«Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις πώς νιώθεις αφού τελείς υπό διαρκή αναμονή, ενώ συνεχώς διαψεύδεται η ελπίδα ότι ΑΥΤΗ τη φορά η υπόθεση θα κλείσει. Είναι εξαντλητικό και τρομακτικό να σκέφτεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και πιθανόν να συνεχίζει τη δράση του. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο ελληνικό δικαστικό σύστημα που να το αποτρέψει αυτό. Και όσο τραβάει σε μάκρος η υπόθεση τόσο πιο ασφαλής θα νιώθει ο κατηγορούμενος ότι πιθανόν δεν θα τιμωρηθεί και για άλλες ενέργειες τέτοιου είδους», γράφει στο ηλεκτρονικό μήνυμα με τις απαντήσεις της προς «ΤΑ ΝΕΑ».

«Είναι σαν να μην υπάρχει από την πλευρά του ελληνικού δικαστικού συστήματος σεβασμός για τα θύματα σεξουαλικής βίας ή την προάσπιση της δικαιοσύνης γενικότερα. Από την άλλη, δεν εκπλήσσομαι, ιδιαίτερα με όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες αλλά και με αυτά που είδα σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκα», δηλώνει στα «ΝΕΑ» η Νάταλι Κάρνιφ, η υπόθεση βιασμού της οποίας εκδικάζεται μαζί με αυτήν της Ντάνα.
Και συμπληρώνει: «Σίγουρα δεν ειδικεύομαι στο νομικό σύστημα της χώρας μου, όμως γνωρίζω ότι όταν κάποιος καλείται να συμμετάσχει σε μια δίκη ως μάρτυρας, αντιμετωπίζεται με πολύ περισσότερο σεβασμό. Ρίχνω το φταίξιμο στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, που επιτρέπει αυτή η υπόθεση να συνεχίζεται εσαεί. Βέβαια, και πάλι, λόγω των τεράστιων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή την περίοδο, είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι αυτή η υπόθεση είναι τόσο σημαντική όσο, για παράδειγμα, η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων ενός ολόκληρου έθνους».
«Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε με τίποτα στην Αυστραλία. Στην πατρίδα μου εργαζόμουν στο σωφρονιστικό σύστημα, όπου μεταξύ άλλων είχα ασχοληθεί και με ανθρώπους που είχαν τελέσει σεξουαλικά εγκλήματα. Μπορώ με κατηγορηματικό τρόπο να πω ότι αυτή η καθυστέρηση δεν θα γινόταν ανεκτή, ανεξαρτήτως της κοινωνικής θέσης του κατηγορουμένου. Ο πλούτος και η εξουσία κάποιου θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα αλλά όχι την πρόοδο της εκδίκασης της υπόθεσης», επισημαίνει η Ντάνα.

«ΑΔΥΝΑΜΙΑ» 
«Μπορεί το ελληνικό δικαστικό σύστημα να είναι αρκετά πολύπλοκο και να μου προκαλεί σύγχυση, αλλά αυτός που θεωρώ πραγματικά υπεύθυνο είναι ο δικαστής, από την άποψη ότι είναι εκείνος που λαμβάνει την τελική απόφαση. Κατά κάποιον τρόπο φαίνεται να υπάρχει μια αδυναμία σε αυτό το επίπεδο, σαν να μην είναι κανένας πρόθυμος να λάβει μια απόφαση. Και πάλι, κατανοώ ότι η Ελλάδα αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει καταστάσεις που είναι πολύ σημαντικές, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί πριν από επτά χρόνια» καταλήγει.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες