Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στη Βουλή, με βουλευτές να ανταλλάσσουν ύβρεις, απειλές και να φτάνουν στα όρια της χειροδικίας μέσα στο Κοινοβούλιο! Πρωταγωνίστριες ήταν η Σοφία Βούλτεψη και η Ραχήλ Μακρή, που λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια... Στο επεισόδιο έλαβαν μέρος και άλλοι βουλευτές.
Η ατμόσφαιρα στη Βουλή μυρίζει μπαρούτι εδώ και καιρό και μία σπίθα αρκεί για να προκαλέσει εκρήξεις. Στην περίπτωση μας, οι πρωταγωνιστές δεν ήταν οι... αναμενόμενοι, αλλά δύο κυρίες, μία της ΝΔ και μία των ΑΝΕΛ, καθώς επίσης και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.
Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προσέβαλε τον πατέρα της κ. Βούλτεψη, προκαλώντας την οργή όχι μόνο της βουλευτού της ΝΔ, αλλά και συναδέλφων της από το κόμμα, καθώς και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι αντέδρασαν με μεγαλύτερη οξύτητα.
Πως ξεκίνησε ο... πόλεμος
Στην προκειμένη περίπτωση, η σπίθα που προκάλεσε τη επονείδιστη "πυρκαγιά", ήταν η επίμονη προσπάθεια του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, να λάβει το λόγο, με τον προεδρεύοντα Αθ. Νάκο να του τον αρνείται.
Η κ. Μακρή έσπευσε να στηρίξει τον συνάδελφο της, την ίδια ώρα που η κ. Βούλτεψη στήριζε το προεδρείο της Βουλής. Η αφορμή για τα όσα ακολούθησαν μοιάζει ασήμαντη...
Οι διάλογοι της ντροπής
Βούλτεψη: Βρε Τέρενς είμαστε κι εμείς εδώ. Πως κάνετε έτσι;
Μακρή: Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ.
Βούλτεψη: Εγώ εδώ είμαι. Εσύ που μεγάλωσες;
Μακρή: Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε που και πως μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου;
Βούλτεψη: Ποιος ήταν ο πατέρας μου;
Μακρή: Άμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν.
Βούλτεψη: Άει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Μακρή είπε επίσης: "Ξέρουμε πως σε μεγάλωσε ο πατέρας σου που ήταν στη Χούντα".
Η ίδια πάντως υποστήριξε (κατόπιν εορτής) ότι το μόνο που είπε ήταν ότι η Σ. Βούλτεψη δεν τιμά την ιστορία του πατέρα της.
Χαμός...
Η αντιπαράθεση των δύο βουλευτών προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών παριστάμενων βουλευτών, που πήραν το μέρος της κ. Βούλτεψη, ωστόσο όσα ακολούθησαν μάλλον δεν έχουν προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας μας.
Μέσα στην Ολομέλεια η κ. Ξηροτύρη και ο κ. Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ κινήθηκαν απειλητικά προς το έδρανο της κ. Μακρή φωνάζοντάς της "ντροπή σου, είσαι χούντα".
Η κ. Μακρή τράπηκε σε φυγή από την πλαϊνή είσοδο της Ολομέλειας συνεχίζοντας να φωνάζει, ενώ πίσω της -με φωνές- έσπευσαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εκφράσεις που ακούστηκαν ήταν πρωτοφανείς, ενώ το επεισόδιο συνεχίστηκε και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου με βουλευτές να... καταδιώκουν την Ραχήλ Μακρή για να της ζητήσουν το λόγο.
Ο κ. Αναγνωστάκης φώναζε σε έξαλλη κατάσταση στην κ. Μακρή ότι είναι απαράδεκτη, ενώ απευθυνόμενος στον Τέρενς Κουίκ του είπε ότι θα πρέπει επιτέλους κάποιος να την μαζέψει.
Η Ασημίνα Ξηροτύρη ακούστηκε να φωνάζει: "Ο Βούλτεψης ήταν αριστερός, εσύ είσαι χούντα".
Βουλευτές της ΝΔ φώναζαν ότι για ορισμένους από το κόμμα του κ. Καμμένου πρέπει να επέμβει ψυχίατρος.
Η Σοφία Βούλτεψη ξέσπασε σε λυγμούς στο καφενείο της Βουλής.
Η Ραχήλ Μακρή φέρεται να απέδωσε τα λεγόμενα της σε παρεξήγηση, επισημαίνοντας ότι το μόνο που είπε ήταν πως η Βούλτεψη δεν τιμά την ιστορία του πατέρα της.
Αργότερα ο Τέρενς Κουίκ τηλεφώνησε στην κ. Βούλτεψη, ζητώντας της συγγνώμη και εκ μέρους του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζοντας ιεροσυλία τα όσα ακούστηκαν για τον Γιάννη Βούλτεψη, για τον οποίο είπε ότι ήταν ο δάσκαλος του στη δημοσιογραφία.
Αμετανόητη εμφανίζεται η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή στο θέμα του επεισοδίου που είχε με την βουλευτή της Ν.Δ. Σοφίας Βούλτεψη.
Προσερχόμενη στη Βουλή δήλωσε: "Δεν ζητώ συγγνώμη από την κ. Βούλτεψη καθώς δεν υπάρχει θέμα συγνώμης. Το θέμα το χρησιμοποιεί επικοινωνιακά η κ. Βούλτεψη και διαρρέει στον Τύπο ότι δεν έχω σεβασμό απέναντι στον πατέρα της. Θέλω να πω ότι η ίδια δεν έχει σεβασμό απέναντι στον πατέρα της, καθώς ο πατέρας της ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος φυλακίστηκε και είχε την δράση που είχε στην χούντα.
Γι' αυτό λοιπόν της είπα να θυμάται τον πατέρα της όταν έρχεται μέσα στην Βουλή και υπογράφει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας όπως έγινε χθες με το Μνημόνιο το κατάπτυστο για τα δάση όπως έγινε με την τουρκική δημοκρατία και να υποστηρίζει ως συνήγορος πραξικοπηματικές πράξεις μέσα στο κοινοβούλιο".
Τι σχολίασε η κ. Βούλτεψη: "Παραπέμπω στην ιστορική φράση του Γεωργίου Παπανδρέου: "ποιος το είπε αυτό; α, δεν έχει καμία σημασία".
http://www.nooz.gr/greece/raxil-makri-den-zito-sugnomi-ap-ti-voiltepsi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες