Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΤΗ Μαριάνθης Παγουτέλη, ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΦΕΤΗ κας Μαρίας Χασιρτζόγλου, ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΜΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ


Παρότι είμαι από εκείνους τους δικαστές, που κράτησα μεγάλες επιφυλάξεις ως προς τη νομιμότητα ή μη των διακοπών των συνεδριάσεών μας (τις οποίες φυσικά, διακοπές και αν ήθελα ακόμη να ακολουθήσω τουλάχιστον στις ποινικές διαδικασίες δεν μου το επιτρέπει η φύση των υποθέσεων που με αναγκάζουν και εμένα ως προεδρεύουσα και ολόκληρη τη σύνθεση όχι μόνον να μην απέχουμε αλλά να δικάζουμε σε δύο και τρεις ή και περισσότερες συνεδριάσεις προκειμένου να περαιώσουμε, από τις πάνω από 45 ή και 50 (!!!) δικογραφίες του εκάστοτε πινακίου, τις άμεσα παραγραφόμενες, τις πολύ παλιές που είναι σε πρώτο βαθμό και συνεπώς οδεύουν προς την παραγραφή μαζί με αυτές που έχουν κρατούμενους κλπ), εν τούτοις  δεν συμφωνώ με την άποψη της συναδέλφου κας Χασιρτζόγλου .

Θεωρώ ότι ακόμη κι αν αυτή είναι η άποψή της, θα έπρεπε στη δεδομένη στιγμή να σιωπήσει, και απλά να πράξει αυτό που κατά συνείδηση πιστεύει, γιατί έτσι εκφράζοντας ευρύτατα δημόσια (και όχι μόνον σε ένα δικαστικό blog) την άποψή της αυτή, το μόνο που θα αποκομίσει θα είναι το "εύγε" της ηγεσίας μας και των συμβουλίων επιθεώρησής μας πιθανόν, καθώς και την έκθεση της πλειοψηφίας των συναδέλφων της που αποφάσισαν τις «διακοπές» των συνεδριάσεων, σε δημόσια χλεύη και σε αποδυνάμωση του όποιου αγώνα αποφάσισαν να δώσουν, πράγμα που έστω κι αν δεν ήταν αυτός ο στόχος της, καθιστά την άποψή της αρκετά ευάλωτη και  λιγότερο πειστική.
Ίσως η δημοσίευση της γνώμης της, υπό ψευδώνυμο, χωρίς την υπογραφή της, αλλά μόνο με την ιδιότητά της, θα είχε μεγαλύτερο βάρος και θα ήταν πιο αξιόπιστη.
Η αλήθεια τελικά στη σημερινή πραγματικότητα σε Ελληνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είναι ούτε άσπρη ούτε ξεκάθαρα μαύρη. Είναι πολύχρωμη και πολύπλοκη και η κάθε άποψη της νομιμότητας ή μη νομιμότητας των «διακοπών» των συνεδριάσεών μας, έχει και το δικό της "δίκαιο".
Όσο για το ότι "ο φτωχός δικαστής" είναι καλύτερος από το "καθόλου δικαστής"  νομίζω ότι είναι εντελώς άστοχο. Γιατί οι δικαστές που έχουν μοναδικό τους έσοδο μόνο το μισθό τους, ποτέ δεν ήταν πλούσιοι, ΗΤΑΝ ΑΠΛΑΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ... 
Και σήμερα είναι αυτονόητο ότι αυτό που επιδιώκεται με τις δικές μας περικοπές, χωρίς μάλιστα να έχουν γίνει μέχρι τώρα, ανάλογες περικοπές και στους ισότιμους με εμάς, κατά το Σύνταγμα, λειτουργούς των άλλων δύο, κρατικών εξουσιών, δεν είναι να μας καταστήσουν φτωχούς δικαστές, αλλά υποτιμημένους και αναξιοπρεπείς δικαστές,  πράγμα που μαζί με όλους τους άλλους παράγοντες της κακοδαιμονίας και δυσλειτουργίας της Δικαιοσύνης, (που δεν είναι του παρόντος να τους αναλύσω εδώ), μας καθιστά "καθόλου δικαστές", γεγονός που οδηγεί στην ουσιαστική κατάλυση της τρίτης κρατικής λειτουργίας, που είναι ηΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, για ευνόητους λόγους, που φυσικά δεν αφορούν μόνον εμάς και τους μισθούς μας, αλλά τη δημοκρατία και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό! 
Δεν θα δηλώσω δημοσίως, αν εγώ απέχω ή δεν απέχω, για τον απλούστατο λόγο γιατί δεν θέλω να παραστήσω την καλή ή την κακή δικαστή, ανάλογα σε όσους με διαβάσουν.
Πάντα με καλοπιστία και δεχόμενη ότι μπορεί να κάνω και λάθος..

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΑΓΟΥΤΕΛΗ
ΕΦΕΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες