Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Έλληνες, απαντήστε εάν μπορείτε

Είχα την χαρά να συναντήσω προσωπικά τον δημιουργό του άρθρου που προέκυψε μετα απο την ιδίοις όμμασι έρευνα που έκανε στην αγορά της Θεσσαλονίκης με τίτλο:
Πώς να ζήσουν οι Έλληνες με τους μισθούς αυτούς; [FRτο οποίο δημοσιεύθηκε σε blog της Γαλλικής Liberation.
Απο την πολύωρη και πολυθεματική συζήτησή μας, επιλέγω να σας κάνω γνωστά δύο σημαντικά θέματα που συζητήσαμε.


Παρατήρησε την απουσία ενότητός μας έναντι στα κοινά για όλους μας ζωτικά θέματα υποδεικνύοντας ως κακό αίτιο αυτής την εμφανή τάση διάσπασής μας σε αντίπαλες φανατικές κοινωνικές ομάδες και κόμματα. 
Σε ερώτησή μου γιατί αυτό του προκαλεί τόση εντύπωση, απήντησε :
Θα μου επιτρέψεις να το συγκρίνω με την δική μου Χώρα.Όταν, και παρακαλώ, ΠΡΙΝ ψηφιστεί ένας νέος νόμος ή όποτε πάει να αλλάξει κάτι εις βάρος των Γάλλων, όλοι οι Γάλλοι ΕΝΝΩΜΕΝΟΙ (και όχι ΔΙΕΣΠΑΣΜΕΝΟΙ) έχουμε τον
πίνακα της ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΥ να μας εμπνέει. Κατεβαίνουμε στους δρόμους ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ και ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ και πάντα καταφέρνουμε και το ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ με γνώμονα πάντα το ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Μόνον εμπράκτως και εννωμένος ένας κυρίαρχος λαός, ασκώντας την δύναμή του απαιτώντας, επηρρεάζοντας αλλα και χαράσσοντας το δικό του μέλλον, μπορεί καί να δηλώνει την ύπαρξή του και συγχρόνως να διατηρεί την αυτή αναμφισβήτητη αξιοπρέπειά του ως Πολίτης.

Μου εξέφρασε επίσης την ειλικρινή απορρία το πώς είναι δυνατόν εμείς οι Μυθικοί Ελληνες να τα ανεχόμαστε όλα αυτά, αλλα και με ειλικρινή λύπη και απογοήτευση, το ερώτημα γιατι δέν κάνουμε εμπράκτως επιτέλους κάτι ωστε να τα αντιστρέψουμε προς το δικό μας συμφέρον.

Και ρώτώ εσάς Κυρίες και Κύριοι Ρήτορες του θέα-Αθήναι:
Τί να απαντήσεις σε έναν νέο άνθρωπο που το Εκπαιδευτικό Σύστημα της χώρας έχει επιλέξει να τον εφοδιάσει και να τον μορφώσει με την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσης,τις Ελληνικές Αξίες, της Ελληνικής Ιστορίας, εκείνης της
Ελληνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής, τις Ελληνικές Γνώσεις τους αρχαίους και σύγχρονους Έλληνες Παν-Επιστημόνες και τέλος, δυστυχώς και με λύπη,
τους σημερινούς Έλληνες ως ιδανικό πρώτυπό του;
http://seegreek.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες