Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο Καζάκης, ο φίλος του αντιπολεμικός πολεμιστής Henry Noel Brailsford, ο στρατηγός Garibaldi και στο βάθος μια μασονική ΣΤΟΑ,

...να, τόση, μεγάλη κι’ ανατολίτικη με το συμπάθειο!!!!

=== ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ:  «……Τρίτο: Ο συγγραφέας πολέμησε στον πόλεμο του 1897 με την μεριά των Ελλήνων στις τάξεις της διεθνούς ταξιαρχίας υπό τον Ριτσότι Γαριβάλδι (ανιψιό του γνωστού Γαριβάλδι). Άφησε και σχετικά απομνημονεύματα. Η διεθνής ταξιαρχία των φιλελλήνων……»
 === Τώρα, όταν ένας Grande αρχηγός σου δείχνει επιδεικτικά, με ποιους Garibaldi ήταν συμπολεμιστής ο ….αντιπολεμιστής και επαγγελματίας ιμπεριαλιστικός ….αντιιμπεριαλιστής Henry Noel Brailsford, πρέπει να αναλογιστείς τις ευθύνες σου και (έστω με τη πλάτη στον τοίχο), είσαι αναγκασμένος να ψάξεις να βρεις λύσεις, ώστε να φέρεις  επάξια τον σκοταδισμό, επί της κεφαλής των Γαριβαλδινών Καζάκηδων. 
=== Ας δούμε, τι κατ’ αρχήν, μας έβγαλε η ρουφιάνα νέα έρευνα:
 =====  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ GARIBALDI, ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ (ΚΑΤΑ ΚΑΖΑΚΗ)GARIBALDI

=== «Δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί, όσον αφορά την ιστορικά αναμφισβήτητη γέννηση του Τεκτονισμού, ως φαινόμενο που να τεκμηριώνεται στην πράξη. Για το λόγο αυτό και ορισμένοι ερευνητές έχουν εγκαταλήψει τις προσπάθειές τους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα, ότι απλώς οι αληθινή προέλευσή του χάνεται στην ιστορία. 
=== Οι ρίζες του Τεκτονισμού παραδοσιακά ανατρέχουν πίσω στο κτήριο του Ναού του Σολομώντα και τον μύθο του Hiram Abif, ενός ειδικευμένου εργάτη μετάλλου, που «δάνεισε» τις γνώσεις του στον (Εβραίο) Βασιλιά Σολομώντα, ώστε να βοηθήσει τον βασιλιά της Τύρου στη κατασκευή του κτιρίου του ιερού.
=== Ο Hiram (που ονομάζεται και Joakim Boaz) έθεσε δύο πυλώνες, πάνω στους οποίους χτίστηκε η «χάλκινη θάλασσα», και τέθηκαν αγγεία και κύπελλα. Στον μασονικό μύθο, τότε, ο ταλαντούχος τεχνίτης γίνεται ο αρχιτέκτονας του Ναού και γενικός επόπτης όλων των εργαζομένων. 
=== Άλλοι ιστορικοί αντιλέγουν, ότι ο Τεκτονισμός επινοήθηκε από τους φτωχούςς Ιππότες του Χριστού, οι οποίοι έχουν γίνει ευρύτερα γνωστοί ως «Ναϊτες Ιππότες»  ή από τα αρχαία σχολεία τα λεγόμενα collegia fabrorum, ή ότι προέρχονται από τις μεσαιωνικές «θεσμικές» συντεχνίες των χτιστών μαϊστόρων, ή ότι έχουν κάποιες βυζαντινές ρίζες. Είναι επίσης αρκετά διαδεδομένη η άποψη, ότι ο Ελευθεροτεκτονισμός θα υπήρχε από την εποχή του βασιλιά της Αγγλίας Athelstan, στο δέκατο αιώνα, αλλά οι περισσότεροι ειδικοί, οι οποίοι δεν είναι Μασόνοι σήμερα, προσδιορίζουν τη γέννηση του θεσμού στα τέλη του δέκατου έβδομου αιώνα, χωρίς να κάνουν σύνδεση με τις οργανώσεις που τυχόν υπήρχαν παλαιότερα.
Οι πραγματικές δυσκολίες για…. ….. ….. …..
…. …. 
Συμβατικά, το θεμέλιο της Μεγάλης Στοάς του Λονδίνου, όπως σήμερα ονομάζεται στην Αγγλία, σηματοδότησε τη μετάβαση από τον αρχαίο στον σύγχρονο Ελευθεροτεκτονισμό. Στις 24 Ιούνη του 1717, τέσσερις Στοές στο Λονδίνο, που είναι γνωστές με το όνομα των χώρων όπου συγκεντρώθηκαν (Goose and Gridiron, Own, Apple Tree e Rummer and Grapes) αποφάσισαν να δώσουν στον εαυτό τους μια κεντρική οργάνωση, η οποία έλαβε το όνομα της Μεγάλης Στοάς του Λονδίνου, και εξέλεξαν για τον τίτλο του Μεγάλου Μαγίστρου τον Αντώνη Sayer…. …. …. …
…. …. το 1731 ήταν η σειρά του Γιβραλτάρ, ενώ η GLU διόρισε έναν επαρχιακό Μεγάλο Μάγιστρο στη στο της Ρωσίας και μετά ιδρύθηκε της Φλωρεντίας. Το 1733 ήταν η Βοστώνη να έχει τη Στοά της, το επόμενο έτος έγινε της Ολλανδίας, το 1735 της Λισαβόνας και στη συνέχεια στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Βερόνα, τη Πάντοβα, τη Βιτσέντσα, τη Βενετία, τη Νάπολη και τη Στοκχόλμη. Το 1736 ήταν η σειρά της Γένοβας, το 1737 του Αμβούργου. Στην Ιταλία, η πρώτη στοά ιδρύθηκε το 1731, με αρχικό πυρήνα Φλωρεντίνους διανοούμενους της αγγλικής στοάς…. …. …. ….
…. …. 
…Η πρώτη Ναπολιτάνικη μασονική στοά διώχθηκε το 1749, ενώ αμέσως μετά, μια σειρά από κρατικές πρωτοβουλίες, που λαμβάνονται σχεδόν ταυτόχρονα από διάφορες Ιταλικές αρχές, όλες οι μασονικές στοές της Ιταλίας, μπαίνουν σε μια περίοδο καταστολής του μασονικού φαινομένου. Στο Βασίλειο της Σαρδηνίας, το 1814, ο Vittorio Emanuele, εξέδωσε ένα διάταγμα για την απαγόρευση των μυστικών συναντήσεων. Ακολούθησε σε λίγους μήνες, ένα άλλο διάταγμα του Lombardo-Βένετο, και τον Αύγουστο 1814, ο Πάπας Πίος ο VII, αναφερόμενος στις εγκυκλίους του Πάπα Clement XII και του Πάπα Βενέδικτου XIV, απαγόρευσε τις συνεδριάσεις των λεγόμενων «Φραγκο-Τεκτόνων», ενώ στη Νάπολη, ο Φερδινάνδος ο IV των Βουρβόνων, το 1816 έρχεται ακόμη και να απαγορεύσει όλες τις μυστικές ενώσεις, ανεξάρτητα από τη φύση τους. 
===== Όμως η δημιουργία ενός ενιαίου Ιταλικού Ελευθεροτεκτονισμού ήταν ακόμη κοντά. Τον Οκτώβριο του 1859, στο Τορίνο, επτά αδέλφια σχηματίζουν μία Στοά που ονομάζεται Ausonia, από την οποία γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου (1859) μια οργάνωση, που φιλοδοξούσε να γίνει μια πραγματική Ιταλική εθνική Μεγάλη Στοά και ονομάστηκε «Η Ιταλική Μεγάλη Ανατολή». 
Κατά την πρώτη επίσημη συνεδρίασή της το 1862, εξελέγη Μεγάλος Μάγιστρος, ο Φίλιππος Κόρδοβα.
===== Στη συνέχεια, το 1864, εξελέγη Μεγάλος Μάγιστρος της Ιταλικής μασονικής υπερστοάς της Μεγάλης Ανατολής, ο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, ο πατέρας της Πατρίδας.

Μεγάλης σημασίας ήταν επίσης η εκλογή του granmaestranze Αντριάνο Lemmi, που εξελέγη τον Ιανουάριο του 1885, και του Ερνέστο Nathan, του Βρετανο-γεννημένου πολιτικού (γεννήθηκε στο Λονδίνο), που διετέλεσε Δήμαρχος της Ρώμης 1907 – 1913, και εξελέγη GM (Μεγάλος Μάγιστρος) το 1895. Στις 6 Ιουνίου…. …. …. …. …«
ΠΗΓΗ:  http://www.garibaldi315.com/cennistorici.htm

ΣΧΕΤΙΚΑ:
1.— Η Μεγάλη Στοά Της Ανατολής, της Ιταλίας — Αφιερωμένη εξαιρετικά, στον αρχηγό φον Δημητράκη και σε κάθε Γαριβαλδίνο.-
2.— Προ-Γαριβαλδική απάντησή μου, στην απολογία φον Δημητράκη Καζάκη, για τα Μακεδονίτικά του.
3.— Μάθατε τα νέα συντρόφια???? Ο Καζάκης ντύθηκε Garibaldi και οι ακόλουθοι, έμμισθοι εθελοντές…. Για να τιμήσουν τις απόκρεω…
4.— ΕΡΕΥΝΑ: Αυτός είναι ο τυχοδιώκτης Henry Noel Brailsford, του οποίου το βιβλίο του 1906 για τις «ράτσες της Μακεδονίας», μετέφρασε το 2006 ο Φον Δημητράκης Καζάκης.
5.—  Γιατί κρύβεις το μεταφραστικό σου ταλέντο φον Δημητράκη Καζάκη????  

με αγάπη Μπαρμπανίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες