ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΨΑΝ...
ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΑΛΩΒΗΤΟΣ...
Τον κυνήγησαν οι οχτροί να τον δολοφονήσουν, αλλά ήταν πεπρωμένο για την ανθρωπότητα να ζήσει και να μακροημερεύσει...
Θέλησε να σώσει τη χώρα αλλά τα μεγάλα συμφέροντα δε τον άφησαν...
Καινοτόμησε στις διεθνείς σχέσεις και αψηφώντας συμμορίες και οχτρούς, γύρισε την πλάτη στους εγκληματίες και έδωσε χείραν φιλίας στο μεγάλο σωτήρα των λαών. Σε κείνον το μεγάλο κουβαρντά που χάρισε κάποια δις στο Σαμαρά με τίμημα την ..."περήφανη" στάση του στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να εμποδίσει το ξεπούλημα της χώρας...
Τον εμφάνισαν πολλάκις να δικαιώνεται!!! για τις επιλογές του και ύμνησαν την περήφανη!!! στάση του...
Αγαπήθηκε όσο κανείς...
Νοσταλγήθηκε όσο κανείς...
Επιθυμήθηκε όσο κανείς...
Αλλά αυτός εκεί... Βουτηγμένος στη σεμνότητα και την ταπεινότητά του, αρνείται πεισματικά δυο χρόνια τώρα να μιλήσει για το περιούσιο έργο του.
Κι εκεί που όλοι περιμέναμε μια κουβέντα του για να μας αναπτερώσει το ηθικό, ο μεγαλοδύναμος τελικα άκουσε τις προσευχές μας, και ο μεγάλος... ο ανεπανάληπτος... ο μοναδικός ηγέτης που πέρασε από αυτό τον τόπο έλυσε τη σιωπή του και επανέρχεται ως "μεσσίας", με έναν τρόπο ομολογουμένως σεμνότερο και ταπεινώτερο από αυτός που διάλεξε ο μπάρμπας του το ΄74, αλλά πάντως επανήλθε και αυτό είναι το σημαντικό...
Ας θαυμάσουμε τον πλούτο της σκέψης του στο ρεπορτάζ της REAL.GR που ακολουθεί...
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΘΗΚΗ... ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ!!!
Βέβαιος ότι θα κλείσει τόσο το PSI, το πρόγραμμα συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, όσο και η νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Οπως εκτιμούν, μάλιστα, συνομιλητές του που τον επισκέπτονται στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη, η αισιοδοξία του αυτή δεν είναι απλή εκτίμηση, αλλά προέρχεται από εσωτερική πληροφόρηση που συνεχίζει να έχει από υψηλόβαθμες πηγές των Βρυξελλών.
Εχει την πεποίθηση ότι θα περάσουν τις Συμπληγάδες και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. «Θα υπάρξουν γκρίνιες, ενστάσεις, αλλά τελικά τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή», φέρεται να είπε. Αμέσως μετά, όμως, πρέπει να γίνουν δύο κρίσιμα βήματα: «εκλογές και ένας μεγάλος συνασπισμός εξουσίας». «Είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας», προειδοποιεί. Ή θα κερδηθεί το στοίχημα ή θα χαθεί πολύ γρήγορα, με τραγικές συνέπειες που δεν θέλει ούτε να σκέπτεται.
Η χώρα θα πρέπει να κυβερνηθεί από αυτόν τον μεγάλο συνασπισμό, ακόμη και στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία βγει αυτοδύναμο κόμμα, κάτι για το οποίο ενεργοποιεί όλα τα στελέχη - και τα απρόθυμα! «Να στηρίξουμε τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά με όλες μας τις δυνάμεις, για να βγουν όσο γίνεται πιο δυνατοί από τις εκλογές», λέει χαρακτηριστικά.
Πολυτέλεια...
Εχει την πεποίθηση ότι θα περάσουν τις Συμπληγάδες και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. «Θα υπάρξουν γκρίνιες, ενστάσεις, αλλά τελικά τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή», φέρεται να είπε. Αμέσως μετά, όμως, πρέπει να γίνουν δύο κρίσιμα βήματα: «εκλογές και ένας μεγάλος συνασπισμός εξουσίας». «Είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας», προειδοποιεί. Ή θα κερδηθεί το στοίχημα ή θα χαθεί πολύ γρήγορα, με τραγικές συνέπειες που δεν θέλει ούτε να σκέπτεται.
Η χώρα θα πρέπει να κυβερνηθεί από αυτόν τον μεγάλο συνασπισμό, ακόμη και στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία βγει αυτοδύναμο κόμμα, κάτι για το οποίο ενεργοποιεί όλα τα στελέχη - και τα απρόθυμα! «Να στηρίξουμε τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά με όλες μας τις δυνάμεις, για να βγουν όσο γίνεται πιο δυνατοί από τις εκλογές», λέει χαρακτηριστικά.
Πολυτέλεια...
Το «κλειδί» για τη σωτηρία της χώρας, όμως, είναι στην πολιτική διαχείριση της επόμενης ημέρας.Θα κρίνει τελεσίδικα την προοπτική της χώρας. Θα είναι τόσο ασφυκτικό το πλαίσιο εφαρμογής των σκληρών μέτρων, ώστε δεν υπάρχει η πολυτέλεια το ΠΑΣΟΚ, που ήταν και στην εξουσία τα τελευταία δύο χρόνια, να βγει στο αντάρτικο και μόνη της μια κυβέρνηση της Ν.Δ., ή ακόμη μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και πιθανόν κάποιο άλλο μικρό κόμμα, να κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όπως συζητά με συνεργάτες του.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι απέναντι. Οταν ήταν πρωθυπουργός, είχε πει σε έναν υπουργό του ότι όσες φορές το ΠΑΣΟΚ είναι στην αντιπολίτευση, βγαίνει με θέσεις... ΚΚΕ. Αλλάζει όταν γίνεται κυβέρνηση. Με τις δημοσκοπικές τάσεις να ενισχύουν τα κόμματα της Αριστεράς σε ιστορικά υψηλά ποσοστά (γύρω στο 40%) και με ένα ηττημένο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου -όπως δείχνουν τα πράγματα- γύρω στο 20%, θα διαμορφωθεί ένα αντιπολιτευτικό μέτωπο, το οποίο θα είναι τόσο σκληρό που η Ν.Δ. δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει και η τελευταία ευκαιρία που θα έχει η χώρα να σωθεί θα εξανεμιστεί πολύ γρήγορα και διά παντός. Αυτή φαίνεται να είναι η πολιτική ανάλυση του πρώην πρωθυπουργού.
Επιβεβλημένη
Ξεκούραστος και απελευθερωμένος από τα βασανιστικά βάρη της εξουσίας που τον πίεζαν ιδιαίτερα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που ήταν στο Μαξίμου, ο Κ. Καραμανλής δείχνει να είναι απόλυτα ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα, εντός και εκτός. Πρωινός τύπος όλα τα χρόνια του έγγαμου βίου του, τα οποία συνέπεσαν με την προεδρία της Ν.Δ. και την πρωθυπουργία (πριν ήταν μεγάλος ξενύχτης), στις 8:30 έχει ήδη φτάσει από τη Ραφήνα στο γραφείο του. Διαβάζει τις εφημερίδες και τα blogs, ενημερώνεται και από τις πρωινές εκπομπές και αμέσως μετά αρχίζει τις επαφές.
Δεν ήταν αντίθετος με τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Μετά την ταπείνωση της χώρας με το δημοψήφισμα του Παπανδρέου, ήταν επιβεβλημένη», είπε σε στέλεχος του κόμματος. Θεωρεί, όμως, όπως και ο Αντ. Σαμαράς, ότι ο ρόλος της είναι συγκεκριμένος και περιορίζεται στο PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. «Η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί. Υπάρχει ένα βουβό πράγμα. Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν. Οι εκλογές μπορούν να λειτουργήσουν και ως μέσον εκτόνωσης», συνηθίζει να λέει στους βουλευτές. Σήμερα, πάντως, δεν βλέπει να υπάρχουν πολιτικά σχήματα τεχνοκρατών και πολιτικών που θα διατρέχουν όλα τα κόμματα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν μέλλον.
Θα είχε αποφευχθεί Για το Μνημόνιο, ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν ο Παπανδρέου, «που γνώριζε πολύ καλά το οικονομικό πρόβλημα, μια - δυο βδομάδες μετά τις εκλογές έβγαινε με ένα αξιόπιστο σχέδιο μέτρων», πολλά από τα οποία περιέγραψε και ο ίδιος στη ΔΕΘ. Και να μη σωζόταν η κατάσταση λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης, πάλι θα ήταν σε καλύτερη θέση η Ελλάδα, γιατί θα πήγαινε σε έναν μηχανισμό στήριξης, αλλά μαζί με άλλες χώρες λόγω της κρίσης, «δεν θα ήταν δαχτυλοδειχτούμενη όπως τώρα».
Κάνει αυτοκριτική, αλλά με μικρές δόσεις. Ο ίδιος δεν πήρε τα μέτρα, γιατί αντιδρούσε το ΠΑΣΟΚ, λέει. «Ας τα έπαιρνε και ας πέφταμε», απαντούν στελέχη της Ν.Δ. Οταν του εκφράζουν την πικρία τους που πήγε σε εκλογές -οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγορούν ότι δραπέτευσε- απαντά ότι δεν γινόταν αλλιώς.
Υπήρχαν αφόρητες πιέσεις από το εσωτερικό και από το εξωτερικό και το κλίμα ήταν βαρύ από σκάνδαλα, «που στη συνέχεια αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν σκάνδαλα», όπως υποστηρίζει, π.χ., για το Βατοπέδι. Σίγουρα, πάντως, δεν θα ήταν ξανά τόσο... δημοκρατικός. Θα εφάρμοζε αμέσως τις αποφάσεις που έπαιρνε, παρά τις όποιες αντιδράσεις, δεν θα τις έσερνε. Και θα είχε έναν στενό συνεργάτη, με αποκλειστικό ρόλο την καθημερινή παρακολούθηση κάθε υπουργού για το τι κάνει και τι όχι.
Δεν μετάνιωσε για την παραίτησηΤη νύχτα της εκλογικής συντριβής της 4ης Οκτωβρίου 2009, με τη διαφορά των 10,5 μονάδων που τον συγκλόνισε, πήρε αμέσως την απόφαση να παραιτηθεί. Στενός του συνεργάτης θυμάται ότι ο σύμβουλός του Γιάννης Λούλης τον παρότρυνε να μην το κάνει. «Μη φύγεις, η κατάσταση είναι τέτοια που σε δύο χρόνια θα είσαι ξανά πρωθυπουργός», του είπε. Ο Γ. Λούλης όντως δεν έπεσε έξω στην πρόβλεψή του. Οι εκλογές φαίνεται ότι θα γίνουν πάνω στα δύο χρόνια και κάτι μήνες και η Ν.Δ. θα είναι μάλλον πρώτο κόμμα. Ο Κ. Καραμανλής, παρ’ όλα αυτά, δεν φαίνεται να μετάνιωσε. Ούτε τον ενδιαφέρει να ξαναγίνει πρόεδρος της Ν.Δ., όπως δεν τον ενδιαφέρει και η Προεδρεία της Δημοκρατίας. Είναι χορτασμένος από αξιώματα. «Πρώην πρωθυπουργός σε ειδική αποστολή» φαντάζονται τον ρόλο του αρκετά στελέχη. Ο ίδιος δεν λέει «ναι», αλλά δεν κλείνει και τα αφτιά του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για πες